Kazak doktorlar sağlık turizmi için Antalya’da

Sağlık 22.01.2017 - 12:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Kazak doktorlar sağlık turizmi için Antalya’da

Antalya ve bölgenin sağlık turizmini geliştirmek, yaygınlaştırma ve tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Valiliği’nin öncülüğünde Kazakistan Antalya Konsolosluğu, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği, POYD ve Rixos Otelleri’nin destekleriyle tanıtım programı hazırladı.
Kamu ve özel hastanelerin, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır olduğunu tanıtacak program için Güney Kazakistan’daki çeşitli hastane ve kliniklerinden başhekim ve uzman doktorlardan oluşan 15 kişilik heyet Antalya’nın Kemer İlçesi Beldibi’ne geldi. Heyet, Antalya ve Isparta’da kamu ve özel sağlık kuruluşlarında incelemede bulunup, sağlık ve sağlık turizm sektörlerinin temsilcileriyle atölye çalışması nitelindeki toplantıda bir araya gelerek işbirliği temellerini atacak. Kazak heyete, sağlık için en iyi hizmet kalitesi ile tedavi yöntemleri bulunan, yüz ve doku nakilleri, onkoloji ve diğer alanlardaki operasyonlar konusundaki başarılarıyla dikkat çeken Antalya ve bölgesinin potansiyeli tanıtılacak. Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu’nun öncülüğünde sağlık turizmi için Antalya ve bölgesinin tercih edilmesi hedefiyle ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde hazırlanan 4 günlük tanıtım programına; Kazakistan’dan kalp ve damar, nöroloji, travmatoloji, onkoloji, kadın hastalıkları ve çocuk doğum, hemotoloji ve romatoloji alanlarından uzman doktorlar katılıyor. Konuk heyet, Antalya ve Isparta’nın sağlık kuruluşlarını ve sağlık turizmi potansiyelini yerinde görüp inceleyip meslektaşlarından çalışmalarla ilgili bilgiler alacak. Havalimanından misafiri olacakları Rixos Beldibi Otel’e geçen Kazak heyet, toplantı salonunda BAKA Antalya YDO Koordinatör Vekili Alaattin Özyürek tarafından sağlık turizmi potansiyeli, başarılı nakiller ve diğer operasyonlarla gibi sağlık alanındaki çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Sağlık turizminde kümelenme çalışmasını sağlık kuruluşları, seyahat acenteleri, sigortacılar, hava yolu şirketleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve sektörün ilgili paydaşlarıyla sürdüren BAKA’nın yeni tanıtım programına katılan Kazak heyet, programın ikinci günü Isparta’da yeni hizmet binasıyla dikkat çeken Isparta Şehir Hastanesi, Özel Isparta ve MEDDEM hastanelerini de ziyaret edip kenti gezecek. Antalya Konsolosluğu yetkilileri ile BAKA uzmanlarının eşlik ettiği Kazak heyet, programın üçüncü günü de Antalya’daki bazı kamu ve özel sağlık kuruluşlarını gezecek. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özel OFM ve Memorial hastaneleri ile sağlık turizminde asistanlık hizmeti veren Remed Asistance’ı yerinde görecek Kazak doktorlar, programın son günü ise sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel hastaneler ile turizm sektörünün temsilcileri ile atölye çalışması niteliğindeki toplantıda bir araya gelecek. Kazak heyet, Antalya il merkezinde Kaleiçi, Düden Şelalesi gibi turizm değerlerini de görüp alış veriş merkezlerini de gezecek. 
Antalya ve bölgenin sağlık turizmini geliştirmek, yaygınlaştırma ve tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Valiliği’nin öncülüğünde Kazakistan Antalya Konsolosluğu, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği, POYD ve Rixos Otelleri’nin destekleriyle tanıtım programı hazırladı.

Kamu ve özel hastanelerin, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır olduğunu tanıtacak program için Güney Kazakistan’daki çeşitli hastane ve kliniklerinden başhekim ve uzman doktorlardan oluşan 15 kişilik heyet Antalya’nın Kemer İlçesi Beldibi’ne geldi. Heyet, Antalya ve Isparta’da kamu ve özel sağlık kuruluşlarında incelemede bulunup, sağlık ve sağlık turizm sektörlerinin temsilcileriyle atölye çalışması nitelindeki toplantıda bir araya gelerek işbirliği temellerini atacak. Kazak heyete, sağlık için en iyi hizmet kalitesi ile tedavi yöntemleri bulunan, yüz ve doku nakilleri, onkoloji ve diğer alanlardaki operasyonlar konusundaki başarılarıyla dikkat çeken Antalya ve bölgesinin potansiyeli tanıtılacak.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu’nun öncülüğünde sağlık turizmi için Antalya ve bölgesinin tercih edilmesi hedefiyle ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde hazırlanan 4 günlük tanıtım programına; Kazakistan’dan kalp ve damar, nöroloji, travmatoloji, onkoloji, kadın hastalıkları ve çocuk doğum, hemotoloji ve romatoloji alanlarından uzman doktorlar katılıyor. Konuk heyet, Antalya ve Isparta’nın sağlık kuruluşlarını ve sağlık turizmi potansiyelini yerinde görüp inceleyip meslektaşlarından çalışmalarla ilgili bilgiler alacak. Havalimanından misafiri olacakları Rixos Beldibi Otel’e geçen Kazak heyet, toplantı salonunda BAKA Antalya YDO Koordinatör Vekili Alaattin Özyürek tarafından sağlık turizmi potansiyeli, başarılı nakiller ve diğer operasyonlarla gibi sağlık alanındaki çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Sağlık turizminde kümelenme çalışmasını sağlık kuruluşları, seyahat acenteleri, sigortacılar, hava yolu şirketleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve sektörün ilgili paydaşlarıyla sürdüren BAKA’nın yeni tanıtım programına katılan Kazak heyet, programın ikinci günü Isparta’da yeni hizmet binasıyla dikkat çeken Isparta Şehir Hastanesi, Özel Isparta ve MEDDEM hastanelerini de ziyaret edip kenti gezecek.

Antalya Konsolosluğu yetkilileri ile BAKA uzmanlarının eşlik ettiği Kazak heyet, programın üçüncü günü de Antalya’daki bazı kamu ve özel sağlık kuruluşlarını gezecek. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özel OFM ve Memorial hastaneleri ile sağlık turizminde asistanlık hizmeti veren Remed Asistance’ı yerinde görecek Kazak doktorlar, programın son günü ise sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel hastaneler ile turizm sektörünün temsilcileri ile atölye çalışması niteliğindeki toplantıda bir araya gelecek.

Kazak heyet, Antalya il merkezinde Kaleiçi, Düden Şelalesi gibi turizm değerlerini de görüp alış veriş merkezlerini de gezecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.