Karpuz Çeşmesi eski günlerine döndü

Yaşam 05.12.2019 - 15:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Karpuz Çeşmesi eski günlerine döndü

  Bir kere suyundan içildiğinde suyu içen kişinin ısparta'da 7 yıl kalacağına inanılan Karpuz Çeşmesi'nden eskiden olduğu gibi yeniden geleneksel kaynak suyu akıyor.   Isparta’nın tarihinden gelen ancak geçmiş yıllarda suyu şehir içi şebekeye bağlanan meşhur Karpuz Çeşmesi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla eski günlerine kavuşturuldu. Yenice Mahallesi Andık’taki Akyokuş Kaynağından 2600 metrelik yeni bir hat çekilerek geleneksel kaynak suyu Karpuz Çeşmesinden tekrar akmaya başladı. Vatandaşlar bu durumu ‘Efsane geri döndü’ diyerek özetledi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karpuz Çeşmesinin eski günlerine kavuşturulduğunu söylerken, bu suyun ayrıca yine bölgedeki mevcut 4 ayrı çeşme ile hat üzerinde belirlenen 2 yeni noktadan da halkın kullanımına sunulacağının müjdesini verdi.   Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla çalışmalarına başlanan ve perşembe günü itibariyle eski günlerde olduğu gibi Karpuz Çeşmesinden geleneksel kaynak suyu akmaya başladı.   Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce Yenice Andık’taki Akyokuş Kaynağından çıkan ve halk arasında Karpuz Çeşmesi olarak bilinen geleneksel kaynak suyunun şehre getirilmesi amacıyla toplam 2600 metrelik yeni bir hat çalışması gerçekleştirildi. Hat çalışmaları Yenice, Doğancı, Turan, Yayla ve Pirimehmet Mahallelerinden geçerek Mimar Sinan Caminin yanı başında yer alan Tarihi Üzüm Pazarı girişindeki çeşmesine ulaştırıldı.   Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartalıların geçmişte olduğu gibi geleneksel kaynak suyunu rahatlıkla kullanabileceğini söyledi. Bu arada Karpuz Çeşmesinden akan geleneksel kaynak suyu aynı zamanda çeşmenin karşısında bulunan diğer çeşme, Mimar Sinan Cami giriş kapısındaki çeşme, Kaymakkapı Meydanı otobüs durakları yanındaki kart dolum tesisi önündeki çeşmeden de akacak. Bunun yanında yine, Kavaklı Cami giriş bölgesi, eski Devlet Hastanesi bölgesi ile Hızırbey Mahallesi bölgesindeki bir park alanında oluşturulacak çeşmelerden de içilebilecek.

 

Bir kere suyundan içildiğinde suyu içen kişinin ısparta'da 7 yıl kalacağına inanılan Karpuz Çeşmesi'nden eskiden olduğu gibi yeniden geleneksel kaynak suyu akıyor.

 

Isparta’nın tarihinden gelen ancak geçmiş yıllarda suyu şehir içi şebekeye bağlanan meşhur Karpuz Çeşmesi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla eski günlerine kavuşturuldu. Yenice Mahallesi Andık’taki Akyokuş Kaynağından 2600 metrelik yeni bir hat çekilerek geleneksel kaynak suyu Karpuz Çeşmesinden tekrar akmaya başladı. Vatandaşlar bu durumu ‘Efsane geri döndü’ diyerek özetledi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karpuz Çeşmesinin eski günlerine kavuşturulduğunu söylerken, bu suyun ayrıca yine bölgedeki mevcut 4 ayrı çeşme ile hat üzerinde belirlenen 2 yeni noktadan da halkın kullanımına sunulacağının müjdesini verdi.

 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla çalışmalarına başlanan ve perşembe günü itibariyle eski günlerde olduğu gibi Karpuz Çeşmesinden geleneksel kaynak suyu akmaya başladı.

 

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce Yenice Andık’taki Akyokuş Kaynağından çıkan ve halk arasında Karpuz Çeşmesi olarak bilinen geleneksel kaynak suyunun şehre getirilmesi amacıyla toplam 2600 metrelik yeni bir hat çalışması gerçekleştirildi. Hat çalışmaları Yenice, Doğancı, Turan, Yayla ve Pirimehmet Mahallelerinden geçerek Mimar Sinan Caminin yanı başında yer alan Tarihi Üzüm Pazarı girişindeki çeşmesine ulaştırıldı.

 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartalıların geçmişte olduğu gibi geleneksel kaynak suyunu rahatlıkla kullanabileceğini söyledi. Bu arada Karpuz Çeşmesinden akan geleneksel kaynak suyu aynı zamanda çeşmenin karşısında bulunan diğer çeşme, Mimar Sinan Cami giriş kapısındaki çeşme, Kaymakkapı Meydanı otobüs durakları yanındaki kart dolum tesisi önündeki çeşmeden de akacak. Bunun yanında yine, Kavaklı Cami giriş bölgesi, eski Devlet Hastanesi bölgesi ile Hızırbey Mahallesi bölgesindeki bir park alanında oluşturulacak çeşmelerden de içilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.