KARANLIĞA MAHKUM OLMAMAK İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2014 - 09:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KARANLIĞA MAHKUM OLMAMAK İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Afyonkarahisar’da kist nedeniyle gözünün birini kaybeden ve ameliyat olmazsa diğerini de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olan 35 yaşındaki İbrahim Kaya, yardım bekliyor.
Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesine bağlı Kıyır Köyünde 5 yaşındaki oğlu ve eşi ile bir göz odada yaşayan İbrahim Kaya, 12 yıl önce gözlerinde çıkan kist yüzünden sol gözünün kör olduğunu, sağ gözünün ise görme oranının yüzde 25’e kadar düştüğünü söyledi. Gözleri tam anlamıyla görmediği için çalışamadığını ve tek geçim kaynağının 3 aylık engelli maaşı olduğunu belirten Kaya, sağlığına kavuşabilmesi için gerekli olan ameliyatın Afyonkarahisar’da yapılamadığını kaydetti. Gözlerinin görme işlevini tam olarak yerine getiremediği için birçok işini yanında yaşadığı aile fertlerinin yardımı ile yaptığını söyleyen Kaya, ameliyat olmaz ise yüzde 25 oranında gören gözünü de kaybetmekten korktuğunu dile getirerek, “Sol hiç görmüyor, sağ gözüm de çok az görüyor. Gözlerimin arkasında kist olduğundan yürürken gözüme perde iniyor. Ameliyat ettirmeyi düşündüm, ama gücüm yok. Devlet hastanelerinde bu ameliyatı yapamıyorlar, diğer hastanelere de gitmeye gücüm yok. Ekonomik durumum bozuk. Engelli olduğumdan ve çalışamadığımdan hiçbir gelirim yok, 3 ayda bir bin 250 TL engelli maaşı alıyorum. Onunla da bir oğlum ve bir eşime bakıyorum. Zorla, sıkıntı ile geçiniyorum. Evim yok. Bir göz odam var, yapma gücüm de yok” dedi.“HASTANEYE GİTMEK İÇİN BİLE YOL PARAM BİLE YOK”Ameliyat masrafının ne kadar tuttuğunu bilmediğini, çünkü yol parası olmadığı için Afyonkarahisar’daki doktorların sevk ettiği hastanelere gidemediğini belirten Kaya, ameliyatı ile ilgili şunları söyledi:“Buradaki doktorlar ne kadar para lazım olduğunu söylemiyor, sadece ‘oraya gidersen oradaki doktorlar bunu söyleyebilir’ diyorlar. O hastanelere gitmeye dahi yol param yok. Bunun için İlçe Kaymakamlığına başvurdum, ama yardım alamadım. Valilik ise kaymakamlığa gönderdi, ama Kaymakamlıkta yardım vermedi.”Engelli raporunu 6 yıl önce aldığını, o zaman gözlerinin durumunun bugünküne göre iyi olduğunu kaydeden Kaya, “6 yıl önce gözlerim yine iyiydi. Ama son zamanlarda daha kötü oldu. Şu anda engelli durumum yüzde 72 oranında. O zamanlar sol güzüm 25 santimetrede okuyordu, ama şimdi hiç görmüyor. Sağ gözümde 30 santimetrede okuyordu. Ama şimdi yazı dahi okuyamıyorum” dedi.Azda olsa gören gözünün de kapanmamasını ve sonsuza kadar karanlığa mahkum olmak istemediğini yaşlı gözlerle dile getiren Kaya, şimdi kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Öte yandan İhsaniye İlçe Kaymakamı Muhammet Kaya ise, İbrahim Kaya’nın gerekli şartları taşımadığı için yardım alamadığını, bu yüzdende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ‘ndan (SYDV) yardım yapılamadığını söyledi. Kaya’nın engelli maaşı gibi gelirinin olduğunu ve ailesi ile birlikte aynı yerde yaşadığını hatırlatan Kaymakam Kaya, “Kendisi gelsin biz yine ona yol parası verir hastanelere göndeririz. Bu ve buna benzer yardımları ihtiyaç duyan herkese elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Bizlere yardım konusunda bir kez daha talep de bulunabilir” dedi. 
Afyonkarahisar’da kist nedeniyle gözünün birini kaybeden ve ameliyat olmazsa diğerini de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olan 35 yaşındaki İbrahim Kaya, yardım bekliyor.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesine bağlı Kıyır Köyünde 5 yaşındaki oğlu ve eşi ile bir göz odada yaşayan İbrahim Kaya, 12 yıl önce gözlerinde çıkan kist yüzünden sol gözünün kör olduğunu, sağ gözünün ise görme oranının yüzde 25’e kadar düştüğünü söyledi. Gözleri tam anlamıyla görmediği için çalışamadığını ve tek geçim kaynağının 3 aylık engelli maaşı olduğunu belirten Kaya, sağlığına kavuşabilmesi için gerekli olan ameliyatın Afyonkarahisar’da yapılamadığını kaydetti. Gözlerinin görme işlevini tam olarak yerine getiremediği için birçok işini yanında yaşadığı aile fertlerinin yardımı ile yaptığını söyleyen Kaya, ameliyat olmaz ise yüzde 25 oranında gören gözünü de kaybetmekten korktuğunu dile getirerek, “Sol hiç görmüyor, sağ gözüm de çok az görüyor. Gözlerimin arkasında kist olduğundan yürürken gözüme perde iniyor. Ameliyat ettirmeyi düşündüm, ama gücüm yok. Devlet hastanelerinde bu ameliyatı yapamıyorlar, diğer hastanelere de gitmeye gücüm yok. Ekonomik durumum bozuk. Engelli olduğumdan ve çalışamadığımdan hiçbir gelirim yok, 3 ayda bir bin 250 TL engelli maaşı alıyorum. Onunla da bir oğlum ve bir eşime bakıyorum. Zorla, sıkıntı ile geçiniyorum. Evim yok. Bir göz odam var, yapma gücüm de yok” dedi.

“HASTANEYE GİTMEK İÇİN BİLE YOL PARAM BİLE YOK”
Ameliyat masrafının ne kadar tuttuğunu bilmediğini, çünkü yol parası olmadığı için Afyonkarahisar’daki doktorların sevk ettiği hastanelere gidemediğini belirten Kaya, ameliyatı ile ilgili şunları söyledi:
“Buradaki doktorlar ne kadar para lazım olduğunu söylemiyor, sadece ‘oraya gidersen oradaki doktorlar bunu söyleyebilir’ diyorlar. O hastanelere gitmeye dahi yol param yok. Bunun için İlçe Kaymakamlığına başvurdum, ama yardım alamadım. Valilik ise kaymakamlığa gönderdi, ama Kaymakamlıkta yardım vermedi.”
Engelli raporunu 6 yıl önce aldığını, o zaman gözlerinin durumunun bugünküne göre iyi olduğunu kaydeden Kaya, “6 yıl önce gözlerim yine iyiydi. Ama son zamanlarda daha kötü oldu. Şu anda engelli durumum yüzde 72 oranında. O zamanlar sol güzüm 25 santimetrede okuyordu, ama şimdi hiç görmüyor. Sağ gözümde 30 santimetrede okuyordu. Ama şimdi yazı dahi okuyamıyorum” dedi.
Azda olsa gören gözünün de kapanmamasını ve sonsuza kadar karanlığa mahkum olmak istemediğini yaşlı gözlerle dile getiren Kaya, şimdi kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Öte yandan İhsaniye İlçe Kaymakamı Muhammet Kaya ise, İbrahim Kaya’nın gerekli şartları taşımadığı için yardım alamadığını, bu yüzdende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ‘ndan (SYDV) yardım yapılamadığını söyledi. Kaya’nın engelli maaşı gibi gelirinin olduğunu ve ailesi ile birlikte aynı yerde yaşadığını hatırlatan Kaymakam Kaya, “Kendisi gelsin biz yine ona yol parası verir hastanelere göndeririz. Bu ve buna benzer yardımları ihtiyaç duyan herkese elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Bizlere yardım konusunda bir kez daha talep de bulunabilir” dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.