Karamanlı'da robotik kodlama atölyesi açıldı

Teknoloji (AA) - Anadolu Ajansı | 13.06.2019 - 09:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Karamanlı'da robotik kodlama atölyesi açıldı

Karamanlı ilçesinde robotik kodlama atölyesi açıldı.
Karamanlı ilçesinde robotik kodlama atölyesi açıldı. Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, “Karakod: Karamanlı Kodluyor” robotik kodlama projesi çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi binasında, hayırseverlerin yardımıyla 142 bin lira maliyetle atölye kuruldu. Atölyenin açılışında öğretmenler tarafından yapılan sunumu dinleyen Burdur Valisi Hasan Şıldak, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. Vali Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, robotik kodlama projesinin Karamanlı Kaymakamlığı ile hayırsever vatandaşlar tarafından hayata geçirildiğini söyledi. Hedeflerinin, her ilçede en az bir tane modern eğitim hizmeti veren böyle bir atölyenin kazandırılması olduğunu dile getiren Şıldak, "Bunun için çaba gösteriyoruz. Karamanlı’da böyle bir açılışta bulunmak anlamlı. Çünkü çok başarılı okullarımız var burada. Ümit ediyoruz ki bu tür imkanlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler." diye konuştu. Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam Vekili İlker Eker, öğrencilerin 3D yazıcı ile yaptıkları isimliği Vali Şıldak'a takdim etti. Vali Şıldak ayrıca, yapımı tamamlanan Hakan Sevim Fen Lisesi öğrenci yurdunda incelemede bulundu.
Karamanlı ilçesinde robotik kodlama atölyesi açıldı.

Karamanlı ilçesinde robotik kodlama atölyesi açıldı.

Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, “Karakod: Karamanlı Kodluyor” robotik kodlama projesi çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi binasında, hayırseverlerin yardımıyla 142 bin lira maliyetle atölye kuruldu.

Atölyenin açılışında öğretmenler tarafından yapılan sunumu dinleyen Burdur Valisi Hasan Şıldak, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi.

Vali Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, robotik kodlama projesinin Karamanlı Kaymakamlığı ile hayırsever vatandaşlar tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Hedeflerinin, her ilçede en az bir tane modern eğitim hizmeti veren böyle bir atölyenin kazandırılması olduğunu dile getiren Şıldak, "Bunun için çaba gösteriyoruz. Karamanlı’da böyle bir açılışta bulunmak anlamlı. Çünkü çok başarılı okullarımız var burada. Ümit ediyoruz ki bu tür imkanlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler." diye konuştu.

Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam Vekili İlker Eker, öğrencilerin 3D yazıcı ile yaptıkları isimliği Vali Şıldak'a takdim etti.

Vali Şıldak ayrıca, yapımı tamamlanan Hakan Sevim Fen Lisesi öğrenci yurdunda incelemede bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.