KARA HAVACILIK OKULU ISPARTA’YA TAŞINIYOR

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.08.2018 - 14:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KARA HAVACILIK OKULU ISPARTA’YA TAŞINIYOR

Kara Havacılık Okulu’nun taşınması nedeniyle Ankara’dan kalkan ilk uçaklar Isparta’ya indi
Kara Havacılık Okul Komutanlığının Ankara’dan Isparta’ya taşınması nedeniyle kentte öğle saatlerinden itibaren hava hareketliliği yaşandı. Planlı taşınma kapsamında hava araçlarının intikalinin bugün tamamlanması hedeflenirken, 1 Eylül 2018’e kadar sürecek olan taşınmanın tamamlanması sonrasında eğitimlere başlanacağı belirtildi. Kara Havacılık Okul Komutanlığının taşınması nedeniyle Ankara’da düzenlenen törenin ardından havalanan 45 helikopter ve uçak, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na ve yan kısmındaki uçuş okulu bölgesindeki piste iniş yaptı. Kara Havacılık Okuluna bağlı Üsteğmen Mehmet Şerif Şumnu Kışlasında da inşaat çalışmalarının devam ettiği gözlendi. Ankara ve Isparta olmak üzere, helikopter ve uçakların geçiş güzergahında bulunan illerde yaşanacak yoğun hava hareketliği nedeniyle vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini belirten yetkililer, hava araçlarında planlı taşınmanın bugün tamamlanacağını ifade etti. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü alanda, 1 Eylül 2018’e kadar taşınmanın tamamen gerçekleşeceği ve belirtilen tarihten itibaren eğitimlere başlanacağı kaydedildi. Öte yandan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilk etapta Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulunun Isparta’ya taşınacağını, daha sonra Kara Havacılık 1. Alay Komutanlığının da 2019 yılının Kasım ayında kente taşınmaya başlanacağını açıklamıştı.
Kara Havacılık Okulu’nun taşınması nedeniyle Ankara’dan kalkan ilk uçaklar Isparta’ya indi

Kara Havacılık Okul Komutanlığının Ankara’dan Isparta’ya taşınması nedeniyle kentte öğle saatlerinden itibaren hava hareketliliği yaşandı. Planlı taşınma kapsamında hava araçlarının intikalinin bugün tamamlanması hedeflenirken, 1 Eylül 2018’e kadar sürecek olan taşınmanın tamamlanması sonrasında eğitimlere başlanacağı belirtildi.

Kara Havacılık Okul Komutanlığının taşınması nedeniyle Ankara’da düzenlenen törenin ardından havalanan 45 helikopter ve uçak, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na ve yan kısmındaki uçuş okulu bölgesindeki piste iniş yaptı. Kara Havacılık Okuluna bağlı Üsteğmen Mehmet Şerif Şumnu Kışlasında da inşaat çalışmalarının devam ettiği gözlendi.

Ankara ve Isparta olmak üzere, helikopter ve uçakların geçiş güzergahında bulunan illerde yaşanacak yoğun hava hareketliği nedeniyle vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini belirten yetkililer, hava araçlarında planlı taşınmanın bugün tamamlanacağını ifade etti.

İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü alanda, 1 Eylül 2018’e kadar taşınmanın tamamen gerçekleşeceği ve belirtilen tarihten itibaren eğitimlere başlanacağı kaydedildi.

Öte yandan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilk etapta Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulunun Isparta’ya taşınacağını, daha sonra Kara Havacılık 1. Alay Komutanlığının da 2019 yılının Kasım ayında kente taşınmaya başlanacağını açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.