KANLI AY BURDUR SEMALARINDA

Dünya 28.07.2018 - 10:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KANLI AY BURDUR SEMALARINDA

Yüzyılın en uzun süreli tutulması özelliğindeki doğa olayı olan kanlı ay Burdur semalarında
21. Yüzyılın en büyük doğa olaylarından biri olan kanlı ay Burdur semalarından da izlendi. İnsan ömründe bir kez görülebilecek özellikteki ay tutulmasının bu evresi ve kanlı ay doğa olayı tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Burdur’da da birçok kişinin meraklı gözlerle gökyüzüne bakmasına ve bu anı fotoğraf- video çekerek arşivlemesine vesile oldu.    (Kanlı Ay Tutulması Dünya'nın gölgesinin Ay'ı tamamen karanlıkta bırakması ile tam Ay Tutulması'nın yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür. Normalde Ay, Dünya etrafındaki turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 gün içinde de döngüsünü gerçekleştirir. "Kanlı Ay" sadece Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında gerçekleşebilir.)   Ay fotosu: Muhammet Teker    
Yüzyılın en uzun süreli tutulması özelliğindeki doğa olayı olan kanlı ay Burdur semalarında

21. Yüzyılın en büyük doğa olaylarından biri olan kanlı ay Burdur semalarından da izlendi. İnsan ömründe bir kez görülebilecek özellikteki ay tutulmasının bu evresi ve kanlı ay doğa olayı tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Burdur’da da birçok kişinin meraklı gözlerle gökyüzüne bakmasına ve bu anı fotoğraf- video çekerek arşivlemesine vesile oldu. 

 

(Kanlı Ay Tutulması Dünya'nın gölgesinin Ay'ı tamamen karanlıkta bırakması ile tam Ay Tutulması'nın yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür. Normalde Ay, Dünya etrafındaki turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 gün içinde de döngüsünü gerçekleştirir. "Kanlı Ay" sadece Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında gerçekleşebilir.)

 

Ay fotosu: Muhammet Teker

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.