Kamyon Yolunda Giriş De Yok, Dönüş De…

Gündem 22.11.2017 - 10:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Kamyon Yolunda Giriş De Yok, Dönüş De…

Burdur Kent merkezindeki araç trafiğini azaltmak, geçişleri rahatlatmak ve ağır yüklü araçların merkez trafiğine karışmaması için alternatif yol olarak yapılan kamyon yolunda;  Kültür Merkezi Binası altından Canlı Hayvan Pazarına kadar sağa dönüş yok. İbrahim Zeki Burdurlu Caddesinin devamı olan yolda, aynı şekilde yapılan yeni düzenleme ile de Şirinevler - Aydınlık Evler Mahalleleri ile Orta yolu Caddesi, Dere Yolu Caddesi, Kemal Solmaz Caddesi ve diğer caddelerin Şirinevler Mahallesi ile bağlantısı tren yolu ile kesilmiş durumda. TCDD aracılığıyla hemzemin geçitlerin sayısını azaltıp, trafik kazalarının önüne geçilmek için de yapılan kamyon yolundan seyreden araçların Şirinevler Mahallesi ile bağlantısı yok.  Bağlar Mahallesi ve Kışla Mahallesine doğru devam eden mahalleler ile Şirinevler Mahallesi ve Aydınlıkevler Mahallesinin araç trafiği açısından kavşak bağlantısının olmaması teknik kuralları akıllara getiriyor. Önceki dönem Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya zamanında kullanıma açılan, mevcut Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz döneminde de yeniden düzenlenen Kamyon Yolunda böyle bir bağlantının olmaması, İ. Zeki. Burdurlu Caddesinden yanlışlıkla devam eden araçların Şirinevler Mahallesine gitmeleri için Hayvan Pazarına kadar seyredip, Hayvan Pazarından bir daha geri dönmesini gerektiriyor. Bunun için söz konusu yolda ne hemzemin geçit var, ne de alt geçit. KONU İLE İLGİLİ TEKNİK DETAYLAR Konuyla ilgili teknik kurallarda; tren hızlarının 160 km/h’yi aştığı yerlerde hemzemin geçit yapılamayacağı, İki demiryolu hemzemin geçidinin arasındaki en az mesafenin yerleşim yeri dışında 5.000 metre, yerleşim yerlerinde 1.000 metreden az olamayacağı, hemzemin geçitteki demiryolu ile karayolunun 50 metrelik düzlemde aynı seviye olacağı belirtiliyor. Bu kurallar ışığında Dört Ayak Türbesi altındaki hemzemin geçit teknik açıdan yanlış mıydı ve yıllarca kural dışı olarak mı kullanıldı yoksa o hemzemin geçit doğru ise neden kapatıldı, eksikleri nelerdi?

Burdur Kent merkezindeki araç trafiğini azaltmak, geçişleri rahatlatmak ve ağır yüklü araçların merkez trafiğine karışmaması için alternatif yol olarak yapılan kamyon yolunda;  Kültür Merkezi Binası altından Canlı Hayvan Pazarına kadar sağa dönüş yok. İbrahim Zeki Burdurlu Caddesinin devamı olan yolda, aynı şekilde yapılan yeni düzenleme ile de Şirinevler - Aydınlık Evler Mahalleleri ile Orta yolu Caddesi, Dere Yolu Caddesi, Kemal Solmaz Caddesi ve diğer caddelerin Şirinevler Mahallesi ile bağlantısı tren yolu ile kesilmiş durumda.

TCDD aracılığıyla hemzemin geçitlerin sayısını azaltıp, trafik kazalarının önüne geçilmek için de yapılan kamyon yolundan seyreden araçların Şirinevler Mahallesi ile bağlantısı yok.  Bağlar Mahallesi ve Kışla Mahallesine doğru devam eden mahalleler ile Şirinevler Mahallesi ve Aydınlıkevler Mahallesinin araç trafiği açısından kavşak bağlantısının olmaması teknik kuralları akıllara getiriyor.

Önceki dönem Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya zamanında kullanıma açılan, mevcut Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz döneminde de yeniden düzenlenen Kamyon Yolunda böyle bir bağlantının olmaması, İ. Zeki. Burdurlu Caddesinden yanlışlıkla devam eden araçların Şirinevler Mahallesine gitmeleri için Hayvan Pazarına kadar seyredip, Hayvan Pazarından bir daha geri dönmesini gerektiriyor. Bunun için söz konusu yolda ne hemzemin geçit var, ne de alt geçit.

KONU İLE İLGİLİ TEKNİK DETAYLAR

Konuyla ilgili teknik kurallarda; tren hızlarının 160 km/h’yi aştığı yerlerde hemzemin geçit yapılamayacağı, İki demiryolu hemzemin geçidinin arasındaki en az mesafenin yerleşim yeri dışında 5.000 metre, yerleşim yerlerinde 1.000 metreden az olamayacağı, hemzemin geçitteki demiryolu ile karayolunun 50 metrelik düzlemde aynı seviye olacağı belirtiliyor. Bu kurallar ışığında Dört Ayak Türbesi altındaki hemzemin geçit teknik açıdan yanlış mıydı ve yıllarca kural dışı olarak mı kullanıldı yoksa o hemzemin geçit doğru ise neden kapatıldı, eksikleri nelerdi?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.