KAMU BİNALARI YENİ AMA…?

Gündem 25.08.2017 - 16:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KAMU BİNALARI YENİ AMA…?

KAMU BİNALARI YENİ AMA…?
BURDUR’DAKİ KAMU BİNALARI YENİLENİYOR AMA ULAŞIM SORUNU DİKKAT ÇEKİYOR Son yıllarda yenilenen kamu binaları vatandaşa daha iyi ve konforlu şartlarda hizmet vermek için yapılıyor olsa da bu binalara ulaşım sorunu da dikkatlerden kaçmıyor. İşte yeni kamu binaları için yaşanılan bazı sorunlar ADLİYE Bir asra hitap edecek şekilde yapılan ve hizmete giren Yeni Adliye Binası konforu, genişliği, bahçesi, otoparkı ve diğer özellikleri ile beğeni toplasa da Serenler Otelinin üst kısmına yapılan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi gibi Adliye’ye de ulaşım, otobüs kalkış saatleri seyrek olmasıyla dikkat çekiyor. Karayolu yenileme çalışmasıyla Adliye önünden araç trafiğinin tek şeritten verilmesi de sürücülere zor anlar yaşatmıştı. İŞKUR VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Burdur’daki vatandaşları en çok ilgilendiren kurumlardan olan ve hizmete açılan İŞKUR Binası Burdur’un alternatif Caddelerinin artması ve kullanılması için, şehrin Şeker Plajı- İşçi Evleri istikametine doğru genişlemesine katkı koysa da İŞKUR’a gitmek isteyen vatandaşların hangi otobüs hattını kullanıp, nerede inip nereden nereye yürüyecekleri kamuoyunun dikkatini çekiyor.  İŞKUR Binası İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi ile Nene Hatun Caddesi arasında kalan Topraklık Caddesi üzerinde yer alıyor. Henüz yeni yerine taşınmamış İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası da fiziksel olarak beğeni kazansa da kent merkezine uzak oluşu ve Milli Eğitime giden öğrenci velilerinin mesafenin uzak olmasından şikâyetçi olmasıyla dikkat çekiyor. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Eski Kadın Doğum Hastanesinin ve Polis Lojmanlarının üst tarafına bulunan ve hizmete açılan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü de fiziksel anlamda dışarıdan çok güzel ve kullanım konforu özelliklerine sahip olsa da Plaj otobüsleri dışında bu müdürlüğe toplu taşıma araçlarıyla gitmek mümkün olmuyor. YENİ DEVLET HASTANESİ BURKENT Mevkii alt kısmına yapılması planlanan ve Yeni Devlet Hastanesi yine kent merkezine uzaklığı ve “ulaşım sorunu olacak mı” sorusu ile dikkatlerden kaçmadı. İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi üzerinde yer alan İl Göç İdaresi Müdürlüğü de göçmen vatandaşlara hizmet vermesiyle gündeme gelmişti. Bu müdürlük Türk Hava Kurumu Ortaokulu üst kısmında hizmet veriyor. YENİ GARAJ Sorumluğunun Burdur Belediyesine ait olduğu öne sürülen Burdur Şehirler Arası Yeni Garajı da adeta tel tel dökülüyor. Hatırlanacağı üzere geçen aylarda garajın iç kısmında yer alan tavan çökmüş, şans eseri can kaybı yaşanmamıştı. Yeni Garaj dış mekanın çirkinliği, otobüs peron alanının üst tenteleri, bodrum katındaki elektrik tesisatın komple dışarı çıkarılmasıyla dikkat çekiyor. SONUÇ: Burdur’daki çoğu vatandaş yeni kamu binalarına giderken ulaşım zorluğu yaşamakta ve halk otobüsü sefer saatleri vatandaşın aklını karıştırmakta.  
KAMU BİNALARI YENİ AMA…?

BURDUR’DAKİ KAMU BİNALARI YENİLENİYOR AMA ULAŞIM SORUNU DİKKAT ÇEKİYOR

Son yıllarda yenilenen kamu binaları vatandaşa daha iyi ve konforlu şartlarda hizmet vermek için yapılıyor olsa da bu binalara ulaşım sorunu da dikkatlerden kaçmıyor. İşte yeni kamu binaları için yaşanılan bazı sorunlar

ADLİYE

Bir asra hitap edecek şekilde yapılan ve hizmete giren Yeni Adliye Binası konforu, genişliği, bahçesi, otoparkı ve diğer özellikleri ile beğeni toplasa da Serenler Otelinin üst kısmına yapılan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi gibi Adliye’ye de ulaşım, otobüs kalkış saatleri seyrek olmasıyla dikkat çekiyor. Karayolu yenileme çalışmasıyla Adliye önünden araç trafiğinin tek şeritten verilmesi de sürücülere zor anlar yaşatmıştı.

İŞKUR VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Burdur’daki vatandaşları en çok ilgilendiren kurumlardan olan ve hizmete açılan İŞKUR Binası Burdur’un alternatif Caddelerinin artması ve kullanılması için, şehrin Şeker Plajı- İşçi Evleri istikametine doğru genişlemesine katkı koysa da İŞKUR’a gitmek isteyen vatandaşların hangi otobüs hattını kullanıp, nerede inip nereden nereye yürüyecekleri kamuoyunun dikkatini çekiyor.  İŞKUR Binası İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi ile Nene Hatun Caddesi arasında kalan Topraklık Caddesi üzerinde yer alıyor.

Henüz yeni yerine taşınmamış İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası da fiziksel olarak beğeni kazansa da kent merkezine uzak oluşu ve Milli Eğitime giden öğrenci velilerinin mesafenin uzak olmasından şikâyetçi olmasıyla dikkat çekiyor.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Eski Kadın Doğum Hastanesinin ve Polis Lojmanlarının üst tarafına bulunan ve hizmete açılan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü de fiziksel anlamda dışarıdan çok güzel ve kullanım konforu özelliklerine sahip olsa da Plaj otobüsleri dışında bu müdürlüğe toplu taşıma araçlarıyla gitmek mümkün olmuyor.

YENİ DEVLET HASTANESİ

BURKENT Mevkii alt kısmına yapılması planlanan ve Yeni Devlet Hastanesi yine kent merkezine uzaklığı ve “ulaşım sorunu olacak mı” sorusu ile dikkatlerden kaçmadı.

İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi üzerinde yer alan İl Göç İdaresi Müdürlüğü de göçmen vatandaşlara hizmet vermesiyle gündeme gelmişti. Bu müdürlük Türk Hava Kurumu Ortaokulu üst kısmında hizmet veriyor.

YENİ GARAJ

Sorumluğunun Burdur Belediyesine ait olduğu öne sürülen Burdur Şehirler Arası Yeni Garajı da adeta tel tel dökülüyor. Hatırlanacağı üzere geçen aylarda garajın iç kısmında yer alan tavan çökmüş, şans eseri can kaybı yaşanmamıştı. Yeni Garaj dış mekanın çirkinliği, otobüs peron alanının üst tenteleri, bodrum katındaki elektrik tesisatın komple dışarı çıkarılmasıyla dikkat çekiyor.

SONUÇ: Burdur’daki çoğu vatandaş yeni kamu binalarına giderken ulaşım zorluğu yaşamakta ve halk otobüsü sefer saatleri vatandaşın aklını karıştırmakta.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.