KALKAN’dan Esnafa Borç Uyarısı

Ekonomi 24.05.2018 - 15:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KALKAN’dan Esnafa Borç Uyarısı

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan yaptığı açıklamada vergi, gümrük, SGK, trafik ve belediyelere borçların yapılandırılması için yeni kanun çıktığını duyurdu.
Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan yaptığı açıklamada vergi, gümrük, SGK, trafik ve belediyelere borçların yapılandırılması için yeni kanun çıktığını duyurdu. Başkan Kalkan: Bu kanunda ayrıca 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa faaliyete başlayan esnaf ve sanatkarların 1 yıl boyunca Bağkur primlerinin hazine tarafından karşılanacağının müjdesini paylaşıp esnafların ekonomik darboğaza girmemeleri için bu kanundan ivedilikle yararlanmaları gerektiğini vurguladı.   BESOB Başkanı Kalkan,  Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe 7143 sayılı vergi ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin şu açıklamada bulundu. BESOB binasında gazetemiz aracılığı ile kısa bir duyuruda bulunan Başkan Kalkan, vergi, sosyal güvenlik pirimi ile kamuya olan borçlara ilişkin yapılandırma şansı getirildiğini kaydeden Başkan Kalkan, yapılandırma kapsamına giren borç asıllarının bir indirim yapılmayacağına vurgu yaptı.  Ancak borç asıllarının uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve gecikme zamları ile cezaların tamamının silineceğini duyurdu.  Bunun yerine enflasyon (yurt ÜFE) oranında daha düşük bir güncelleme hesaplanarak yapılandırılan borç toplamının peşin veya 2 ayda bir olmak üzere 18 eşit taksitte, toplam 36 aya varan vade ile ödenmesine olanak sağlandığını belirtti. Başkan Kalkan; “Yapılandırılan borcun tamamının, ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi halinde yurt içi ÜFE oranında hesaplanan faizinin yüzde 90’ı, peşin olarak ödenen idari para cezalarından yüzde 25 oranında indirim yapılacağını sözlerine ekledi.   SGK PRİMİ TEŞVİKİ DE VAR Bu kanun ile ilk kez faaliyete başlayan genç esnaf ve sanatkârlar için SGK pirimi teşvikinin getirildiğini de müjdeleyen Başkan Kalkan; “Bu kapsamda 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa faaliyete başlayan esnaf ve sanatkârların 1 yıl boyunca BAĞ-KUR primlerinin hazine tarafından karşılanacak. Böylece ilk defa faaliyete başlayan genç esnaf ve sanatkârımız 3 yıl boyunca vergi, 1 yıl boyunca da BAĞ-KUR primleri ödenmeyecek” dedi.
Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan yaptığı açıklamada vergi, gümrük, SGK, trafik ve belediyelere borçların yapılandırılması için yeni kanun çıktığını duyurdu.

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan yaptığı açıklamada vergi, gümrük, SGK, trafik ve belediyelere borçların yapılandırılması için yeni kanun çıktığını duyurdu.

Başkan Kalkan: Bu kanunda ayrıca 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa faaliyete başlayan esnaf ve sanatkarların 1 yıl boyunca Bağkur primlerinin hazine tarafından karşılanacağının müjdesini paylaşıp esnafların ekonomik darboğaza girmemeleri için bu kanundan ivedilikle yararlanmaları gerektiğini vurguladı.

 

BESOB Başkanı Kalkan,  Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe 7143 sayılı vergi ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin şu açıklamada bulundu.

BESOB binasında gazetemiz aracılığı ile kısa bir duyuruda bulunan Başkan Kalkan, vergi, sosyal güvenlik pirimi ile kamuya olan borçlara ilişkin yapılandırma şansı getirildiğini kaydeden Başkan Kalkan, yapılandırma kapsamına giren borç asıllarının bir indirim yapılmayacağına vurgu yaptı.  Ancak borç asıllarının uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve gecikme zamları ile cezaların tamamının silineceğini duyurdu.  Bunun yerine enflasyon (yurt ÜFE) oranında daha düşük bir güncelleme hesaplanarak yapılandırılan borç toplamının peşin veya 2 ayda bir olmak üzere 18 eşit taksitte, toplam 36 aya varan vade ile ödenmesine olanak sağlandığını belirtti. Başkan Kalkan; “Yapılandırılan borcun tamamının, ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi halinde yurt içi ÜFE oranında hesaplanan faizinin yüzde 90’ı, peşin olarak ödenen idari para cezalarından yüzde 25 oranında indirim yapılacağını sözlerine ekledi.

 

SGK PRİMİ TEŞVİKİ DE VAR

Bu kanun ile ilk kez faaliyete başlayan genç esnaf ve sanatkârlar için SGK pirimi teşvikinin getirildiğini de müjdeleyen Başkan Kalkan; “Bu kapsamda 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa faaliyete başlayan esnaf ve sanatkârların 1 yıl boyunca BAĞ-KUR primlerinin hazine tarafından karşılanacak. Böylece ilk defa faaliyete başlayan genç esnaf ve sanatkârımız 3 yıl boyunca vergi, 1 yıl boyunca da BAĞ-KUR primleri ödenmeyecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.