KALİTE VE İSTİHDAMI ÖNEMSEDİK

Gündem 10.08.2015 - 16:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KALİTE VE İSTİHDAMI ÖNEMSEDİK

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI Y. ZİYA GÜNAYDIN: “KALİTE VE İSTİHDAMI ÖNEMSEDİK”
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İSTEM Doğal Taş İşleme Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. 6 seneden bu yana fabrikaları yakından takip ettiğini ve kaliteyi ön planda tuttuklarını belirten Başkan Günaydın, ürünlerinin yurt içi ve yurt dışında alıcı bulduğunu söyledi. Geyran taşı olarak bilinen ve İSTEM’de şekil bulan andezit taşlarının sertlik ve aşınma derecesi ile testere işlemesinin iyi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kalite üzerinde hassasiyetle durduk. Bunun yanında istihdamı önemsedik. Bugün bu fabrikamız 24 saat esasına göre 6 yıldır çalışıyor. Malımızı da istediğimiz yere satabiliyoruz, iç piyasadan da ciddi talepler alıyoruz. Bu fabrikayı ilk belediye başkanlığım döneminde şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak için kurmuştuk, şu anda bu taşı Isparta’mızda kullanamıyoruz dersek yanlış söylemeyiz. Bu fabrikamızı da borçsuz teslim etmiştik ancak büyük borçlarla tekrar devraldık. Bu borçları kapatmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sıfır borçla teslim ettiğimiz fabrikayı 13 milyon lira borç ile devralmıştık. Şu anda halen bu borçları, para kazanmamıza rağmen kapatmakta zorluklar çekebiliyoruz” dedi. TÜRK DEVLETLERİNE DE TAŞ GÖNDERİLDİ ISTEM’de ürettiğimiz andezit taşlarımızla ilgili olarak şimdi de Kıbrıs’tan büyük istek görüyor. Daha önce Türk Devletlerine büyük miktarlarda taş verdiklerini dile getiren Günaydın, “Şimdi de Kıbrıs’a mal veriyoruz. 4 sene önce Nünberg Taş Fuarı’na katılmıştık ve büyük beğeni almıştık. Taşımız şu anda doğal taşta en değerli taş haline geldi. Geyran taşı olarak bilinen ve su basmanlarına bahçe duvarlarına önemi olmayan taş olarak kullanılan bu taşımızı şimdi dünya tanıyor” şeklinde konuştu. Çok sık olarak fabrikada incelemelerde bulunduğunu ve kalite üzerinde önemle durduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Başta kalitede zorlandığımız durumlar oldu, ancak şu anda kalitede bir numara haline geldik” derken, bir zamanlar metrekaresini 12 liradan satamazken simdi metrekaresini 42 ila 60 liraya bulan rakamlarla sattıklarını bildirdi. Ürün yetiştirmekte zorlandıklarını belirten Günaydın, “Fabrikamızı bir önceki dönemimde büyütmüştük ancak buna rağmen mal yetiştirmekte zorlanıyoruz” derken, gerek vergi, sigorta gerekse diğer konularda devletin bu tip fabrikalara destek olması gerektiğini ifade etti. Günaydın, “Yurt içi ve yurt dışında ilgi gören bir taşımız ve bunun arkasında bir belediyenin olmasından dolayı daha da itimat ediyorlar. Isparta iyi bir şekilde anılıyor, şehrimizin tanıtımı açısından da önemlidir” görüşlerinde bulundu.  
ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI Y. ZİYA GÜNAYDIN: “KALİTE VE İSTİHDAMI ÖNEMSEDİK”

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İSTEM Doğal Taş İşleme Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. 6 seneden bu yana fabrikaları yakından takip ettiğini ve kaliteyi ön planda tuttuklarını belirten Başkan Günaydın, ürünlerinin yurt içi ve yurt dışında alıcı bulduğunu söyledi.

Geyran taşı olarak bilinen ve İSTEM’de şekil bulan andezit taşlarının sertlik ve aşınma derecesi ile testere işlemesinin iyi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kalite üzerinde hassasiyetle durduk. Bunun yanında istihdamı önemsedik. Bugün bu fabrikamız 24 saat esasına göre 6 yıldır çalışıyor. Malımızı da istediğimiz yere satabiliyoruz, iç piyasadan da ciddi talepler alıyoruz. Bu fabrikayı ilk belediye başkanlığım döneminde şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak için kurmuştuk, şu anda bu taşı Isparta’mızda kullanamıyoruz dersek yanlış söylemeyiz. Bu fabrikamızı da borçsuz teslim etmiştik ancak büyük borçlarla tekrar devraldık. Bu borçları kapatmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sıfır borçla teslim ettiğimiz fabrikayı 13 milyon lira borç ile devralmıştık. Şu anda halen bu borçları, para kazanmamıza rağmen kapatmakta zorluklar çekebiliyoruz” dedi.

TÜRK DEVLETLERİNE DE TAŞ GÖNDERİLDİ

ISTEM’de ürettiğimiz andezit taşlarımızla ilgili olarak şimdi de Kıbrıs’tan büyük istek görüyor. Daha önce Türk Devletlerine büyük miktarlarda taş verdiklerini dile getiren Günaydın, “Şimdi de Kıbrıs’a mal veriyoruz. 4 sene önce Nünberg Taş Fuarı’na katılmıştık ve büyük beğeni almıştık. Taşımız şu anda doğal taşta en değerli taş haline geldi. Geyran taşı olarak bilinen ve su basmanlarına bahçe duvarlarına önemi olmayan taş olarak kullanılan bu taşımızı şimdi dünya tanıyor” şeklinde konuştu.

Çok sık olarak fabrikada incelemelerde bulunduğunu ve kalite üzerinde önemle durduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Başta kalitede zorlandığımız durumlar oldu, ancak şu anda kalitede bir numara haline geldik” derken, bir zamanlar metrekaresini 12 liradan satamazken simdi metrekaresini 42 ila 60 liraya bulan rakamlarla sattıklarını bildirdi. Ürün yetiştirmekte zorlandıklarını belirten Günaydın, “Fabrikamızı bir önceki dönemimde büyütmüştük ancak buna rağmen mal yetiştirmekte zorlanıyoruz” derken, gerek vergi, sigorta gerekse diğer konularda devletin bu tip fabrikalara destek olması gerektiğini ifade etti. Günaydın, “Yurt içi ve yurt dışında ilgi gören bir taşımız ve bunun arkasında bir belediyenin olmasından dolayı daha da itimat ediyorlar. Isparta iyi bir şekilde anılıyor, şehrimizin tanıtımı açısından da önemlidir” görüşlerinde bulundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.