Kaleiçi YAPEX'e taşınacak

Gündem 15.11.2016 - 12:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Kaleiçi YAPEX'e taşınacak

Muratpaşa Belediyesi, 24’üncüsü ‘Kültür Mirası ve İşlevlendirme’ temasıyla düzenlenecek olan yapı endüstrisinin Anadolu’daki en büyük buluşma noktası YAPEX Fuarı’na Kaleiçi’ni taşıyor.
Muratpaşa Belediyesi, 24’üncüsü ‘Kültür Mirası ve İşlevlendirme’ temasıyla düzenlenecek olan yapı endüstrisinin Anadolu’daki en büyük buluşma noktası YAPEX Fuarı’na Kaleiçi’ni taşıyor.  İnşaat ve Restorasyon Fuarı Antalya EXPO Center’da 24’üncü kez ziyaretçilerine kapılarını açacak YAPEX Yapı, 19 Kasım’a kadar devam edecek. Fuarın teması bu yıl ‘Kültür Mirası ve İşlevlendirme’ olarak belirlenirken, fuara bu yıl 41 belediye katılacak.   “Kaleiçi Antalya’nın en önemli kültürel değeri” Muratpaşa Belediyesi ise fuara 40 metrekarelik standıyla Kaleiçi’ni taşıyacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi’nin dünyada aynı zamanda gündelik bir hayatın devam ettiği çok az sayıdaki antik kentten biri olduğunu ifade etti. Tarihi Pagan dönemine uzanan ve katman katman Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar gelen Kaleiçi’nin Antalya’nın en önemli kültürel değeri olduğunu söyleyen Başkan Uysal, “Bu bakış açısı içinde Kaleiçi’nin kültür markası olması için bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Mayıs ayında Kaleiçi’ni dünyayla buluşturmak için Oldtown Festivalimizin ilkini gerçekleştirdik. Kaleiçi konseptiyle ITB Berlin gibi dünyanın en büyük turizm fuarlarına katıldık. Bunun yanı sıra Kaleiçi’nde sorunların ve çözüm önerilerini yerinde tespiti için ortak akıl toplantıları gerçekleştirdik, mahalle muhtarları ve Kaleiçi sakinleriyle biraraya geldik. Tüm bunlarla birlikte Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Uluslararası Botanik Fuarı EXPO2016 Antalya’da da Kaleiçi evi konseptiyle yer aldık” dedi. YAPEX’de bu yıl ana konusuyla tam uyum içinde Kaleiçi konseptli bir çalışmayla yer alacaklarını dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, stantta Yivli Minare ve tarihi Üç Kapılar figüratif çalışmalarının da yer alacağını söyledi.
Muratpaşa Belediyesi, 24’üncüsü ‘Kültür Mirası ve İşlevlendirme’ temasıyla düzenlenecek olan yapı endüstrisinin Anadolu’daki en büyük buluşma noktası YAPEX Fuarı’na Kaleiçi’ni taşıyor.

Muratpaşa Belediyesi, 24’üncüsü ‘Kültür Mirası ve İşlevlendirme’ temasıyla düzenlenecek olan yapı endüstrisinin Anadolu’daki en büyük buluşma noktası YAPEX Fuarı’na Kaleiçi’ni taşıyor. 
İnşaat ve Restorasyon Fuarı Antalya EXPO Center’da 24’üncü kez ziyaretçilerine kapılarını açacak YAPEX Yapı, 19 Kasım’a kadar devam edecek. Fuarın teması bu yıl ‘Kültür Mirası ve İşlevlendirme’ olarak belirlenirken, fuara bu yıl 41 belediye katılacak.
 

“Kaleiçi Antalya’nın en önemli kültürel değeri”
Muratpaşa Belediyesi ise fuara 40 metrekarelik standıyla Kaleiçi’ni taşıyacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi’nin dünyada aynı zamanda gündelik bir hayatın devam ettiği çok az sayıdaki antik kentten biri olduğunu ifade etti. Tarihi Pagan dönemine uzanan ve katman katman Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar gelen Kaleiçi’nin Antalya’nın en önemli kültürel değeri olduğunu söyleyen Başkan Uysal, “Bu bakış açısı içinde Kaleiçi’nin kültür markası olması için bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Mayıs ayında Kaleiçi’ni dünyayla buluşturmak için Oldtown Festivalimizin ilkini gerçekleştirdik. Kaleiçi konseptiyle ITB Berlin gibi dünyanın en büyük turizm fuarlarına katıldık. Bunun yanı sıra Kaleiçi’nde sorunların ve çözüm önerilerini yerinde tespiti için ortak akıl toplantıları gerçekleştirdik, mahalle muhtarları ve Kaleiçi sakinleriyle biraraya geldik. Tüm bunlarla birlikte Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Uluslararası Botanik Fuarı EXPO2016 Antalya’da da Kaleiçi evi konseptiyle yer aldık” dedi.
YAPEX’de bu yıl ana konusuyla tam uyum içinde Kaleiçi konseptli bir çalışmayla yer alacaklarını dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, stantta Yivli Minare ve tarihi Üç Kapılar figüratif çalışmalarının da yer alacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.