KADINLARIN SESİ ANTALYA’DAN YÜKSELİYOR

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 13:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KADINLARIN SESİ ANTALYA’DAN YÜKSELİYOR

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 21 ARALIK’TA "3.KADIN ZİRVESİ"Nİ GERÇEKLEŞTİRİYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, ‘Kadın Dostu Kent Antalya’da toplumda cinsiyet eşitliğini savunan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan kadının yaşamını ve haklarını irdelemek üzere "3.Kadın Zirvesi" düzenliyor. Gelenekselleşen Kadın Zirvesi’nin ilkinde "Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Neden Artıyor? Neler Yapılmalı?" sorularına çözüm aranmış, ikincisinde de "Kadın Bedeni Üzerinde Yoğunlaşan Politikalar ve Kadının Doğurganlık Hakları" konusu tartışılmıştı.Yazar, aydın, politikacı ve bilim insanlarının katılımıyla 21 Aralık’ta Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek "3.Kadın Zirvesi", "Medyanın Kadına Yaklaşımı. Sorunlar ve Çözümleri Neler Oluyor? Neler Yapılmalı?" konusunu ele alacak. Zirveye siyaset, sivil toplum, bilim ve araştırma kuruluşları başta olmak üzere farklı kesimden konuşmacılar katılacak. Zirve kapsamında “Kadın Politikalarının Medyaya Etkisi” ve “Medya Okuryazarlığı Odağında Kadına Bakış” konulu iki panel gerçekleştirilecek.Zirveye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ün de katılması bekleniyor. Zirvenin konuşmacıları arasında Pınar Türenç (Basın Konseyi Başkanı), Işıl Özgentürk (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Aslı Öymen (CNN Türk Program Koordinatörü), Tuluhan Tekelioğlu (Gazeteci, Yazar), Hülya Alp (TV yönetmeni- eski RTÜK Üyesi) ve Hakan Aygün (Halk TV Genel Yayın Yönetmeni) gibi medya dünyasının ünlü isimleri yer alıyor.Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen zirve sonunda ortak kararla oluşturulacak sonuç bildirgesinin kadınların ortak sesi olacağı belirtildi.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 21 ARALIK’TA "3.KADIN ZİRVESİ"Nİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, ‘Kadın Dostu Kent Antalya’da toplumda cinsiyet eşitliğini savunan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan kadının yaşamını ve haklarını irdelemek üzere "3.Kadın Zirvesi" düzenliyor. 
Gelenekselleşen Kadın Zirvesi’nin ilkinde "Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Neden Artıyor? Neler Yapılmalı?" sorularına çözüm aranmış, ikincisinde de "Kadın Bedeni Üzerinde Yoğunlaşan Politikalar ve Kadının Doğurganlık Hakları" konusu tartışılmıştı.
Yazar, aydın, politikacı ve bilim insanlarının katılımıyla 21 Aralık’ta Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek "3.Kadın Zirvesi", "Medyanın Kadına Yaklaşımı. Sorunlar ve Çözümleri Neler Oluyor? Neler Yapılmalı?" konusunu ele alacak. Zirveye siyaset, sivil toplum, bilim ve araştırma kuruluşları başta olmak üzere farklı kesimden konuşmacılar katılacak. Zirve kapsamında “Kadın Politikalarının Medyaya Etkisi” ve “Medya Okuryazarlığı Odağında Kadına Bakış” konulu iki panel gerçekleştirilecek.
Zirveye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ün de katılması bekleniyor. Zirvenin konuşmacıları arasında Pınar Türenç (Basın Konseyi Başkanı), Işıl Özgentürk (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Aslı Öymen (CNN Türk Program Koordinatörü), Tuluhan Tekelioğlu (Gazeteci, Yazar), Hülya Alp (TV yönetmeni- eski RTÜK Üyesi) ve Hakan Aygün (Halk TV Genel Yayın Yönetmeni) gibi medya dünyasının ünlü isimleri yer alıyor.
Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen zirve sonunda ortak kararla oluşturulacak sonuç bildirgesinin kadınların ortak sesi olacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.