KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI YETERSİZ

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2013 - 16:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI YETERSİZ

ÇAY’DA ‘KADIN GİRİŞİMLERİN YAŞADIĞI SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ’ KONFERANSI
 Türkiye’de nüfusa göre kadın girişimci sayısının erkeklere oranla az olduğunu söyleyen KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş, “Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranı erkek girişimci sayısını geçmiştir. Ancak ülkemizde erkek girişimci oranı yüzde 75 iken kadın girişimci oranımız ise maalesef yüzde 25 olarak görülüyor” dedi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)’ye bağlı Çay Meslek Yüksekokulu'nun organizasyonu ile ilçedeki kadın girişimler için ‘Kadın Girişimlerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözümleri’ isimli bir konferans düzenlendi. Çay Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Türkiye’deki kadın girişimciler, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Konferansta konuşan Başkan Tezyetiş, kadın girişimciler özellikle gelişmekte olan ülkelerde ekonomik büyüme ve gelişmenin yeni lokomotifi ve henüz yeterince değerlendirilmemiş önemli bir potansiyel güç olarak görüldüğünü kaydetti.“GELİŞMİŞ ÜLKELERDE KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI DAHA FAZLA”Başkan Tezyetiş, konuşmasına şöyle devam etti:“Kadın girişimciler eğer hak ettikleri değeri bulur ve desteklenirse ülke adına ekonomik ve sosyal gelişmede büyük bir katkı sağlayacaktır. 2012 yılında küresel girişimcilik araştırmasına göre, girişimcilik faaliyeti içerisinde bulunan erkek girişimcilerin sayısı yüzde 52, kadın girişimcilerin sayısı ise yüzde 48’dir. Kadın girişimciler ile erkek girişimciler arasında yüzde 2 gibi çok az bir oran kalmış. Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranı erkek girişimci sayısını geçmiştir. Ülkemizde erkek girişimci oranı yüzde 75 kadın girişimci oranımız ise maalesef yüzde 25 olarak görülüyor. Ülkemizdeki nüfusumuza baktığımızda yüzde 51 erkek yüzde 49 kadındır. Ama girişimcilik bu oranı yakalayamamıştır. Oranlara bakıldığında gelişmiş ülkelerde kadın girişimci sayısı daha fazla. Girişimciler istihdama büyük katkılar sağlıyor. İstihdamın önemli olduğu, işsizliğin yüksek olduğu ülkelerde istihdama katkı sağlayacak işletmelerin oluşmasına destek vermekte çok önemli bu bizim yani KOSGEB’in var oluş amaçlarından bir tanesidir” dedi.Soru ve cevap bölümünün ardından konferans sonunda Çay Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Celal Demir, günün anısına KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş’e plaket takdim etti.
ÇAY’DA ‘KADIN GİRİŞİMLERİN YAŞADIĞI SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ’ KONFERANSI

 Türkiye’de nüfusa göre kadın girişimci sayısının erkeklere oranla az olduğunu söyleyen KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş, “Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranı erkek girişimci sayısını geçmiştir. Ancak ülkemizde erkek girişimci oranı yüzde 75 iken kadın girişimci oranımız ise maalesef yüzde 25 olarak görülüyor” dedi. 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)’ye bağlı Çay Meslek Yüksekokulu'nun organizasyonu ile ilçedeki kadın girişimler için ‘Kadın Girişimlerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözümleri’ isimli bir konferans düzenlendi. Çay Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Türkiye’deki kadın girişimciler, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Konferansta konuşan Başkan Tezyetiş, kadın girişimciler özellikle gelişmekte olan ülkelerde ekonomik büyüme ve gelişmenin yeni lokomotifi ve henüz yeterince değerlendirilmemiş önemli bir potansiyel güç olarak görüldüğünü kaydetti.
“GELİŞMİŞ ÜLKELERDE KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI DAHA FAZLA”
Başkan Tezyetiş, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kadın girişimciler eğer hak ettikleri değeri bulur ve desteklenirse ülke adına ekonomik ve sosyal gelişmede büyük bir katkı sağlayacaktır. 2012 yılında küresel girişimcilik araştırmasına göre, girişimcilik faaliyeti içerisinde bulunan erkek girişimcilerin sayısı yüzde 52, kadın girişimcilerin sayısı ise yüzde 48’dir. Kadın girişimciler ile erkek girişimciler arasında yüzde 2 gibi çok az bir oran kalmış. Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranı erkek girişimci sayısını geçmiştir. Ülkemizde erkek girişimci oranı yüzde 75 kadın girişimci oranımız ise maalesef yüzde 25 olarak görülüyor. Ülkemizdeki nüfusumuza baktığımızda yüzde 51 erkek yüzde 49 kadındır. Ama girişimcilik bu oranı yakalayamamıştır. Oranlara bakıldığında gelişmiş ülkelerde kadın girişimci sayısı daha fazla. Girişimciler istihdama büyük katkılar sağlıyor. İstihdamın önemli olduğu, işsizliğin yüksek olduğu ülkelerde istihdama katkı sağlayacak işletmelerin oluşmasına destek vermekte çok önemli bu bizim yani KOSGEB’in var oluş amaçlarından bir tanesidir” dedi.
Soru ve cevap bölümünün ardından konferans sonunda Çay Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Celal Demir, günün anısına KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş’e plaket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.