Kaderine mi terk edildi?

Gündem 24.03.2018 - 08:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Kaderine mi terk edildi?

  Burdur’un marka caddesi olan İstasyon Caddesinde bulunan eski Veteriner Fakültesi binası kaderine terk mi edildi? Burdur’un marka caddelerinden olan İstasyon Caddesi üzerinde yer alan eski Veteriner Fakültesi binası etrafına “girilmez” yazan uyarı levhası ve girişin yasaklandığı bir görüntü sergileyip, kaderine terk mi ediliyor? Eskiden MAKÜ Veteriner Fakültesi olarak kullanılan, daha da eskiden Kız Meslek Lisesi olarak hizmet veren bu bina tarihsel olarak tescilli özelliğine sahip. Veteriner Fakültesinin İstiklal Yerleşkesine taşınmasıyla boş bırakılan bina en son çıkan yangınlarla, âtıl halde sokakta kalan ve alkollü içecek tüketenlerin mekânı olarak kullanılmaktaydı. BİNANIN SON DÖNEMDEKİ HİKAYESİ Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde yer alıp, sahibinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olan bu binaya son dönemde binanın etrafına metal koruma çevrilip girişi yasaklandı. Üzerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü logosu bulunan ve “İçeriye girmek tehlikeli ve yasaktır” uyarısı bulunan binanın akıbeti hakkında kamuoyunda “kaderine terk edildi” algısı oluştu. BİNAYLA İLGİLİ KAMUOYUNDA OLUŞAN ALGILAR Binanın sorumluluğunun İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olmasından sonra Zafer Mahallesinde yer alan Turizm Okulunun İstasyon Caddesine taşınması konuşulmuştu. Turizm Okulu binasında revizyon çalışmaları yapılıp, yeni bina daha yapılmasıyla TUREM taşınması iptal edildi.     Binanın kullanımının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesinden sonra Fakir Baykurt Kavşağında bulunan eski İl Milli Eğitim Müdürlüğünün depreme dayanıksız çıkmasıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binasının Fakir Baykurt Kavşağından İstasyon Caddesine taşınacağı konuşulmuştu.  Şeker Fabrikası arazisinin alt kısmına yeni İŞKUR Binası ile yan yana duran yeni İl Milli Eğitim Müdürlüğünü binasının sıfırdan yapılmasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün taşınması iptal edildi.    Halen İstasyon Caddesinde yer alan, kullanılmaz ve atıl bir durumda bulunan binanın tescilli yapı olması, binanın yan tarafına yapılan ve inşaat halinde olan yeni bir binanın kat yüksekliğinin tarihi binanın yüksekliğinden fazla olması yeni binanın kat ruhsatını nasıl aldığını düşündürüyor. Burdur kent merkezinin gençler ve kafelerle en hareketli caddelerinden olan İstasyon Caddesinde 1990’lardan itibaren eski Osmanlı Mimarisiyle yapılan müstakil evlerin zamanla birer birer yıkılıp yerlerine çok katlı bina yapılması, eski veteriner fakültesinin ise kaderine terk edilmiş görünmesi kamuoyunda merak uyandırmaya devam ediyor.  

 

Burdur’un marka caddesi olan İstasyon Caddesinde bulunan eski Veteriner Fakültesi binası kaderine terk mi edildi?

Burdur’un marka caddelerinden olan İstasyon Caddesi üzerinde yer alan eski Veteriner Fakültesi binası etrafına “girilmez” yazan uyarı levhası ve girişin yasaklandığı bir görüntü sergileyip, kaderine terk mi ediliyor? Eskiden MAKÜ Veteriner Fakültesi olarak kullanılan, daha da eskiden Kız Meslek Lisesi olarak hizmet veren bu bina tarihsel olarak tescilli özelliğine sahip. Veteriner Fakültesinin İstiklal Yerleşkesine taşınmasıyla boş bırakılan bina en son çıkan yangınlarla, âtıl halde sokakta kalan ve alkollü içecek tüketenlerin mekânı olarak kullanılmaktaydı.

BİNANIN SON DÖNEMDEKİ HİKAYESİ

Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde yer alıp, sahibinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olan bu binaya son dönemde binanın etrafına metal koruma çevrilip girişi yasaklandı. Üzerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü logosu bulunan ve “İçeriye girmek tehlikeli ve yasaktır” uyarısı bulunan binanın akıbeti hakkında kamuoyunda “kaderine terk edildi” algısı oluştu.

BİNAYLA İLGİLİ KAMUOYUNDA OLUŞAN ALGILAR

Binanın sorumluluğunun İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olmasından sonra Zafer Mahallesinde yer alan Turizm Okulunun İstasyon Caddesine taşınması konuşulmuştu. Turizm Okulu binasında revizyon çalışmaları yapılıp, yeni bina daha yapılmasıyla TUREM taşınması iptal edildi.    

Binanın kullanımının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesinden sonra Fakir Baykurt Kavşağında bulunan eski İl Milli Eğitim Müdürlüğünün depreme dayanıksız çıkmasıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binasının Fakir Baykurt Kavşağından İstasyon Caddesine taşınacağı konuşulmuştu.  Şeker Fabrikası arazisinin alt kısmına yeni İŞKUR Binası ile yan yana duran yeni İl Milli Eğitim Müdürlüğünü binasının sıfırdan yapılmasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün taşınması iptal edildi.   

Halen İstasyon Caddesinde yer alan, kullanılmaz ve atıl bir durumda bulunan binanın tescilli yapı olması, binanın yan tarafına yapılan ve inşaat halinde olan yeni bir binanın kat yüksekliğinin tarihi binanın yüksekliğinden fazla olması yeni binanın kat ruhsatını nasıl aldığını düşündürüyor.

Burdur kent merkezinin gençler ve kafelerle en hareketli caddelerinden olan İstasyon Caddesinde 1990’lardan itibaren eski Osmanlı Mimarisiyle yapılan müstakil evlerin zamanla birer birer yıkılıp yerlerine çok katlı bina yapılması, eski veteriner fakültesinin ise kaderine terk edilmiş görünmesi kamuoyunda merak uyandırmaya devam ediyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.