KADINA ŞİDDETE EN SERT TEPKİ ONDAN: "BÜTÜN KAHVEHANELERİ YAKACAĞIM"

Gündem 07.02.2015 - 09:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KADINA ŞİDDETE EN SERT TEPKİ ONDAN: "BÜTÜN KAHVEHANELERİ YAKACAĞIM"

KADINA ŞİDDETE EN SERT TEPKİ ONDAN: "BÜTÜN KAHVEHANELERİ YAKACAĞIM"
Antalya'nın Demre ilçesinde, çoğunluğu erkeklerden oluşan ve aralarında bayanlarında olduğu bir grup, komşusu tarafından boğazı kesilerek öldürülen Kadriye Karacan cinayetini protesto etti. Protesto gösterilerinde ismini açıklamak istemeyen bir kadının tepkisi ise dikkat çekti.  Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ve aralarında 26 Kasım tarihinde komşusu tarafından boğazı kesilerek öldürülen Kadriye Karacan’ın eşi Muzaffer Karacan’ın da olduğu 50 kişilik grup, ellerindeki dövizlerle vahşi cinayeti protesto ettiler. Emniyet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride, grup adına konuşma yapan Şahin Okay isimli bir vatandaş, 26 Kasım’da işlenen cinayeti şiddetle kınadıklarını belirterek, "Demremizi, Noel Babasıyla, tarihiyle, turizmiyle bütün dünya tanıyor. Kadın cinayetleriyle çıkmayalım insanların karşısına. Bu bizlere zarar verir" dedi. "KARIMI ŞEHİT ETTİLER" Eşi öldürülen Muzaffer Karacan da, ilçede bir daha böyle bir cinayet olmaması için duyarlı vatandaşların bir araya geldiğini belirtti. Eşinin öldürülmesinden dolayı son derece üzüntü duyduğunu dile getiren Karacan, “Benim eşimi şehit ettiler. Başka birisi benim yaşadığım acıyı yaşamasın diye konuşuyorum. Sadece ben değil, halkımızda böyle bir şey istemiyor, onlar da öyle düşünüyor. Bizim memleketimiz temizdir. 37 senedir ben burada yaşıyorum, daha böyle bir şey olmamıştı, şimdiden sonra da olmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı. "BANA GAZETE VERSİNLER BÜTÜN KAHVEHANELERİ YAKACAĞIM" Protesto gösterilerinin ardından ismini açıklamak istemeyen bir kadın, “Bu kadının suçu neydi? Bu adamı da, kocasını da alacaksınız, ona da hesap soracaksınız. Koca da dâhil kadınları insan sınıfına koymuyor. 60 sene emek veriyorsun, sen kimsin ki, neyin var. Kadınlar bu kadar kepaze olamaz. Adam sabaha kadar kumar oynuyor, geliyor kadına ‘senin neyin var’ diyor. Nerede bir kahve varsa bana gazete versinler, cayır cayır yakacağım” diyerek kadın cinayetine tepki gösterdi. İLÇEDEKİ CİNAYETİN GEÇMİŞİ Demre'de, 30 yıldır seralarda ortakçı olarak çalışan 56 yaşındaki Muzaffer Karaca’nın eşi Kadriye Karaca'nın Gökyazı mahallesindeki evine 25 Kasım 2014 tarihinde hırsız girdi. Olayın bir gün sonrası saat 13.00 sıralarında Demre Polis Merkezi'ne giden çift, olayla ilgili ifade verdi. Saat 13.30'da karakoldan ayrılan çift evlerine geri döndü. Muzaffer Karaca, eşi Kadriye Karaca'yı saat 14.00 sıralarında eve bıraktıktan dört dakika sonra ayrıldı. Saat 15.00 sıralarında parmak izi aramak için eve gelen polis ekipleri kapıyı çaldı, ancak açan olmadı. Bunun üzerine polis, Muzaffer Karaca'ya ulaşarak durumu bildirdi. Yaklaşık 5 dakika sonra eve gelen Muzaffer Karaca, polisle birlikte kapıyı açtığında eşinin cesediyle karşılaştı.
KADINA ŞİDDETE EN SERT TEPKİ ONDAN: "BÜTÜN KAHVEHANELERİ YAKACAĞIM"

Antalya'nın Demre ilçesinde, çoğunluğu erkeklerden oluşan ve aralarında bayanlarında olduğu bir grup, komşusu tarafından boğazı kesilerek öldürülen Kadriye Karacan cinayetini protesto etti. Protesto gösterilerinde ismini açıklamak istemeyen bir kadının tepkisi ise dikkat çekti. 
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ve aralarında 26 Kasım tarihinde komşusu tarafından boğazı kesilerek öldürülen Kadriye Karacan’ın eşi Muzaffer Karacan’ın da olduğu 50 kişilik grup, ellerindeki dövizlerle vahşi cinayeti protesto ettiler. Emniyet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride, grup adına konuşma yapan Şahin Okay isimli bir vatandaş, 26 Kasım’da işlenen cinayeti şiddetle kınadıklarını belirterek, "Demremizi, Noel Babasıyla, tarihiyle, turizmiyle bütün dünya tanıyor. Kadın cinayetleriyle çıkmayalım insanların karşısına. Bu bizlere zarar verir" dedi.
"KARIMI ŞEHİT ETTİLER"
Eşi öldürülen Muzaffer Karacan da, ilçede bir daha böyle bir cinayet olmaması için duyarlı vatandaşların bir araya geldiğini belirtti. Eşinin öldürülmesinden dolayı son derece üzüntü duyduğunu dile getiren Karacan, “Benim eşimi şehit ettiler. Başka birisi benim yaşadığım acıyı yaşamasın diye konuşuyorum. Sadece ben değil, halkımızda böyle bir şey istemiyor, onlar da öyle düşünüyor. Bizim memleketimiz temizdir. 37 senedir ben burada yaşıyorum, daha böyle bir şey olmamıştı, şimdiden sonra da olmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.
"BANA GAZETE VERSİNLER BÜTÜN KAHVEHANELERİ YAKACAĞIM"
Protesto gösterilerinin ardından ismini açıklamak istemeyen bir kadın, “Bu kadının suçu neydi? Bu adamı da, kocasını da alacaksınız, ona da hesap soracaksınız. Koca da dâhil kadınları insan sınıfına koymuyor. 60 sene emek veriyorsun, sen kimsin ki, neyin var. Kadınlar bu kadar kepaze olamaz. Adam sabaha kadar kumar oynuyor, geliyor kadına ‘senin neyin var’ diyor. Nerede bir kahve varsa bana gazete versinler, cayır cayır yakacağım” diyerek kadın cinayetine tepki gösterdi.
İLÇEDEKİ CİNAYETİN GEÇMİŞİ
Demre'de, 30 yıldır seralarda ortakçı olarak çalışan 56 yaşındaki Muzaffer Karaca’nın eşi Kadriye Karaca'nın Gökyazı mahallesindeki evine 25 Kasım 2014 tarihinde hırsız girdi. Olayın bir gün sonrası saat 13.00 sıralarında Demre Polis Merkezi'ne giden çift, olayla ilgili ifade verdi. Saat 13.30'da karakoldan ayrılan çift evlerine geri döndü. Muzaffer Karaca, eşi Kadriye Karaca'yı saat 14.00 sıralarında eve bıraktıktan dört dakika sonra ayrıldı. Saat 15.00 sıralarında parmak izi aramak için eve gelen polis ekipleri kapıyı çaldı, ancak açan olmadı. Bunun üzerine polis, Muzaffer Karaca'ya ulaşarak durumu bildirdi. Yaklaşık 5 dakika sonra eve gelen Muzaffer Karaca, polisle birlikte kapıyı açtığında eşinin cesediyle karşılaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.