KAÇAK KESİME JANDARMA BASKINI

Gündem 14.02.2015 - 12:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KAÇAK KESİME JANDARMA BASKINI

KAÇAK KESİME JANDARMA BASKINI
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, bir ağıldan çalınan 11 keçiyi arayan jandarma ekipleri, Ulualan mevkisinde çalıntı hayvan alındığı ve kaçak kesim yapıldığı ihbar edilen iki besihaneye baskın yaptı. Yapılan aramada, çalınan keçiler bulunamazken, bir büyükbaş hayvanın iç organlarının bulunduğu besihane ile ilgili hijyen olmadığı ve 25 küçükbaş hayvanda küpe olmadığı için tutanak hazırlandı. Denetim yapan ekipler ve jandarma, besihane çevresine atılı hayvan organlarının yaydığı koku nedeniyle zor anlar yaşadı.  Edinilen bilgiye göre, Manavgat'ın Çolaklı mahallesinde ikamet eden Nazım Sunar isimli vatandaş, Gündoğdu mahallesi Dibektaşı mevkisinde bulunan ağılından 11 keçinin çalındığını belirterek İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Çalışmalara başlayan jandarma ekipleri, Ulualan'da iki besihanede çalıntı hayvan satın alındığı ve kaçak kesim yapıldığı ihbarı üzerine keçileri çalınan Nazım Sunar ile birlikte besihanelere baskın yaptı. Yapılan arama sırasında besihanelerde çalınan keçilere rastlanmazken, besihane içerisinde kaçak olarak kesimi yapılmış bir büyükbaş hayvanın iç organları görüldü. Kaçak kesim yapıldığının belirlenmesi üzerine jandarma ekipleri, konuyu Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi'ne bildirdi. CEZAİ İŞLEM UYGULANDI Besihaneye gelen ekipler tarafından yapılan incelemelerde, besihanelerde kaçak hayvan kesimi yapıldığı, ayrıca besihanelerdeki küçükbaş hayvanlardan 29'unun kulak küpesinin bulunmadığı belirlendi. Denetimde gerekli tutanaklar hazırlanarak besihanelerin işletmeciliğini yaptığı belirtilen A.Ç hakkında yasalar çerçevesinde belirlenen 'mezbaha dışında kaçak et kesimi yapmak suçundan' 209 TL para cezası uygulanırken, Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 'mezbaha dışında kaçak kesim yapmak suçundan' 7 bin 323 lira ceza uygulanacağı bildirildi. KESİLEN ETLERİN HANGİ KASAPLARA VERİLDİĞİ BELİRLENECEK İnsan sağlığını tehdit edenler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden kaçak kesim yapılan hayvanların hangi kasaplara veya işyerlerine verilerek satışa sunulduğunun acilen belirlenmesini istedi.
KAÇAK KESİME JANDARMA BASKINI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, bir ağıldan çalınan 11 keçiyi arayan jandarma ekipleri, Ulualan mevkisinde çalıntı hayvan alındığı ve kaçak kesim yapıldığı ihbar edilen iki besihaneye baskın yaptı. Yapılan aramada, çalınan keçiler bulunamazken, bir büyükbaş hayvanın iç organlarının bulunduğu besihane ile ilgili hijyen olmadığı ve 25 küçükbaş hayvanda küpe olmadığı için tutanak hazırlandı. Denetim yapan ekipler ve jandarma, besihane çevresine atılı hayvan organlarının yaydığı koku nedeniyle zor anlar yaşadı. 
Edinilen bilgiye göre, Manavgat'ın Çolaklı mahallesinde ikamet eden Nazım Sunar isimli vatandaş, Gündoğdu mahallesi Dibektaşı mevkisinde bulunan ağılından 11 keçinin çalındığını belirterek İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Çalışmalara başlayan jandarma ekipleri, Ulualan'da iki besihanede çalıntı hayvan satın alındığı ve kaçak kesim yapıldığı ihbarı üzerine keçileri çalınan Nazım Sunar ile birlikte besihanelere baskın yaptı. Yapılan arama sırasında besihanelerde çalınan keçilere rastlanmazken, besihane içerisinde kaçak olarak kesimi yapılmış bir büyükbaş hayvanın iç organları görüldü. Kaçak kesim yapıldığının belirlenmesi üzerine jandarma ekipleri, konuyu Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi'ne bildirdi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI
Besihaneye gelen ekipler tarafından yapılan incelemelerde, besihanelerde kaçak hayvan kesimi yapıldığı, ayrıca besihanelerdeki küçükbaş hayvanlardan 29'unun kulak küpesinin bulunmadığı belirlendi. Denetimde gerekli tutanaklar hazırlanarak besihanelerin işletmeciliğini yaptığı belirtilen A.Ç hakkında yasalar çerçevesinde belirlenen 'mezbaha dışında kaçak et kesimi yapmak suçundan' 209 TL para cezası uygulanırken, Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 'mezbaha dışında kaçak kesim yapmak suçundan' 7 bin 323 lira ceza uygulanacağı bildirildi.

KESİLEN ETLERİN HANGİ KASAPLARA VERİLDİĞİ BELİRLENECEK
İnsan sağlığını tehdit edenler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden kaçak kesim yapılan hayvanların hangi kasaplara veya işyerlerine verilerek satışa sunulduğunun acilen belirlenmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.