KIZILAY KAN MERKEZİNDEN HACAMAT UYARISI!... 15 KİŞİ HEPATİT B OLDU

Sağlık 02.03.2016 - 10:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KIZILAY KAN MERKEZİNDEN HACAMAT UYARISI!... 15 KİŞİ HEPATİT B OLDU

KIZILAY KAN MERKEZİNDEN HACAMAT UYARISI!... 15 KİŞİ HEPATİT B OLDU
  Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi’nde Kızılay Kan Merkezi tarafından "Kan Bağışı ve Kök Hücre Tedavisindeki Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi. Kan Merkezi Afyonkarahisar Bölge Eğitim Planlama Sorumlusu Erdal Tan, kan bağışının ilk denendiği yıllarda, hem alıcı hem de verici ölümlerin sıklıkla yaşandığını belirterek, gelişen teknoloji ile bu konudaki sorunların günümüzde minimuma indirildiği kaydetti. Afyonkarahisar’da alternatif tıbbın çok yaygın olduğunu ve en çok rastlanan yöntemin "hacamat" yöntemi olduğunu dile getiren Tan, şöyle devam etti: "Hacamat yöntemi herhangi bir sterilizasyon sağlanmadan yapılan bir yöntem. Sadece Afyonkarahisar'da 15 kişi hacamat yaptıktan sonra Hepatit B hastalığına yakalandı ve bu sadece bizim tespit edebildiğimiz kadarı. Daha fazlası da olabilir. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde hastanelerde bu yöntemi uygulamaya başladı. Çünkü insanlar bu yöntemden vazgeçmiyorlar, en azından şu an steril bir ortamda yapılması amaçlanıyor." (AfyonNews)
KIZILAY KAN MERKEZİNDEN HACAMAT UYARISI!... 15 KİŞİ HEPATİT B OLDU

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi’nde Kızılay Kan Merkezi tarafından "Kan Bağışı ve Kök Hücre Tedavisindeki Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi.

Kan Merkezi Afyonkarahisar Bölge Eğitim Planlama Sorumlusu Erdal Tan, kan bağışının ilk denendiği yıllarda, hem alıcı hem de verici ölümlerin sıklıkla yaşandığını belirterek, gelişen teknoloji ile bu konudaki sorunların günümüzde minimuma indirildiği kaydetti. Afyonkarahisar’da alternatif tıbbın çok yaygın olduğunu ve en çok rastlanan yöntemin "hacamat" yöntemi olduğunu dile getiren Tan, şöyle devam etti:

"Hacamat yöntemi herhangi bir sterilizasyon sağlanmadan yapılan bir yöntem. Sadece Afyonkarahisar'da 15 kişi hacamat yaptıktan sonra Hepatit B hastalığına yakalandı ve bu sadece bizim tespit edebildiğimiz kadarı. Daha fazlası da olabilir. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde hastanelerde bu yöntemi uygulamaya başladı. Çünkü insanlar bu yöntemden vazgeçmiyorlar, en azından şu an steril bir ortamda yapılması amaçlanıyor." (AfyonNews)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.