KIZILAY’DAN TİCARET ODASI’NA TEPKİ

Gündem 08.11.2017 - 09:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KIZILAY’DAN TİCARET ODASI’NA TEPKİ

ATSO’nun çocuklara yaptığı yardımın fotoğraflanması tepki çekti
Afyonkarahisar Ticaret Sanayi Odası (ATSO) tarafından kentteki şehit ve gazi çocuklarına yapılan mont ve bot yardımının tek tek fotoğraflanarak, haberleştirilmek üzere basın metni şeklinde duyurulması tepkiye neden oldu. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi kendi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ATSO’nun dernek üyesi olan şehit ve gazi çocuklarına kışlık bot ve mont hediye ettiğini belirtti. Duyuruda ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve yönetim kuruluna teşekkür eden Başkan malul Gazi İsmail Kumartaşlı, “Afyonkarahisar Ticaret Sanayi Odası Başkanlığına teşekkür ediyoruz önemli olan mont ve bot değil asıl önemli olan bu bedel ödeyen şehit çocuklarının hatırlanması bizleri hatırladıkları için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.   (Yardım poşetlerinin üzerinde ATSO'nun ambleminin yer aldığı gözlendi) Duyurunun, çocukların yüzlerinin net şekilde görüldüğü yaklaşık 20 kare fotoğraf ile yapılması ve yardımların üzerinde ATSO'nun ambleminin yer aldığı poşetlerle dağıtılması dikkat çekti. Fotoğraflar ve metin, haber olarak değerlendirilmek üzere basın kuruluşlarına da gönderildi. ATSO’nun yaptığı yardımların haber mahiyetli değerlendirilmek üzere duyurusunun yapılması tepkiyle karşılandı.   "Bunu bir fotoğraf makinesinin içerisine sokmak hiç doğru değil" Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk olayla ilgili tepkisini dile getirerek, “Bu kesinlikle doğru bir şey değil. Ben aynı zamanda bir eğitimciyim, öğrencilerime çok kışlık mont ve bot dağıttım kesinlikle birilerinin huzurunda değil. Niçin böyle bir şey yaptım? Onların psikolojisini düşündüğüm için. Gayri ahlaki bir durum. Bu duygusal bir konu, şehit aileleri karşı hassasiyetle yaklaşılmalı. Şehitler üzerinden de reklam yapılmasını uygun bulmuyorum. Bu işin, hayrın reklamı olmaz. Hayır alanla veren arasında ve Allah’ın bildiği bir husustur. Bunu bir fotoğraf makinesinin içerisine sokmak hiç doğru değil" diye konuştu.   "Yardım alan kişilerin tanınmaması gerekiyor" Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin de olaya tepki gösteren bir başka isimli oldu. Yardım alan kişilerin tanınmasına gerek olmadığını savunan Başkan Danıştekin, "Yardım alan kişilerin onurlarının rencide edilmemesi adına hassasiyet gösterilmesi gerekiyor" dedi. BURDUR’DA HASSASİYET GÖSTERİLMİŞTİ Aynı desteğin Burdur Öğretmenevinde yapılan töreninde Burdur Valisi Şerif Yılmaz, konuyla ilgili büyük hassasiyet göstermişti. Vali Yılmaz; “sağ elin verdiğini sol elin görmemesi” gereği ile Burdur’da reklam malzemesi yapılmadığı için Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur Ticaret Borsasına ayrıca teşekkür etmişti. Daire Müdürleri, Okul Müdürleri ve ilgili paydaşları Öğretmenevindeki toplantıya çağıran Vali Yılmaz, TOBB tarafından gönderilen ve Burdur’dan da verilen yardımların reklamının yapılmadığına ayrıca dikkat çekip, yardımların ihtiyaç sahiplerine htirilmeden verileceğini söylemişti. 
ATSO’nun çocuklara yaptığı yardımın fotoğraflanması tepki çekti

Afyonkarahisar Ticaret Sanayi Odası (ATSO) tarafından kentteki şehit ve gazi çocuklarına yapılan mont ve bot yardımının tek tek fotoğraflanarak, haberleştirilmek üzere basın metni şeklinde duyurulması tepkiye neden oldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi kendi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ATSO’nun dernek üyesi olan şehit ve gazi çocuklarına kışlık bot ve mont hediye ettiğini belirtti. Duyuruda ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve yönetim kuruluna teşekkür eden Başkan malul Gazi İsmail Kumartaşlı, “Afyonkarahisar Ticaret Sanayi Odası Başkanlığına teşekkür ediyoruz önemli olan mont ve bot değil asıl önemli olan bu bedel ödeyen şehit çocuklarının hatırlanması bizleri hatırladıkları için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

(Yardım poşetlerinin üzerinde ATSO'nun ambleminin yer aldığı gözlendi)

Duyurunun, çocukların yüzlerinin net şekilde görüldüğü yaklaşık 20 kare fotoğraf ile yapılması ve yardımların üzerinde ATSO'nun ambleminin yer aldığı poşetlerle dağıtılması dikkat çekti. Fotoğraflar ve metin, haber olarak değerlendirilmek üzere basın kuruluşlarına da gönderildi. ATSO’nun yaptığı yardımların haber mahiyetli değerlendirilmek üzere duyurusunun yapılması tepkiyle karşılandı.

 

"Bunu bir fotoğraf makinesinin içerisine sokmak hiç doğru değil"

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk olayla ilgili tepkisini dile getirerek, “Bu kesinlikle doğru bir şey değil. Ben aynı zamanda bir eğitimciyim, öğrencilerime çok kışlık mont ve bot dağıttım kesinlikle birilerinin huzurunda değil. Niçin böyle bir şey yaptım? Onların psikolojisini düşündüğüm için. Gayri ahlaki bir durum. Bu duygusal bir konu, şehit aileleri karşı hassasiyetle yaklaşılmalı. Şehitler üzerinden de reklam yapılmasını uygun bulmuyorum. Bu işin, hayrın reklamı olmaz. Hayır alanla veren arasında ve Allah’ın bildiği bir husustur. Bunu bir fotoğraf makinesinin içerisine sokmak hiç doğru değil" diye konuştu.

 

"Yardım alan kişilerin tanınmaması gerekiyor"

Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin de olaya tepki gösteren bir başka isimli oldu. Yardım alan kişilerin tanınmasına gerek olmadığını savunan Başkan Danıştekin, "Yardım alan kişilerin onurlarının rencide edilmemesi adına hassasiyet gösterilmesi gerekiyor" dedi.

BURDUR’DA HASSASİYET GÖSTERİLMİŞTİ

Aynı desteğin Burdur Öğretmenevinde yapılan töreninde Burdur Valisi Şerif Yılmaz, konuyla ilgili büyük hassasiyet göstermişti. Vali Yılmaz; “sağ elin verdiğini sol elin görmemesi” gereği ile Burdur’da reklam malzemesi yapılmadığı için Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur Ticaret Borsasına ayrıca teşekkür etmişti. Daire Müdürleri, Okul Müdürleri ve ilgili paydaşları Öğretmenevindeki toplantıya çağıran Vali Yılmaz, TOBB tarafından gönderilen ve Burdur’dan da verilen yardımların reklamının yapılmadığına ayrıca dikkat çekip, yardımların ihtiyaç sahiplerine htirilmeden verileceğini söylemişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.