KIYMA ZAMANI

Yaşam 08.08.2017 - 09:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KIYMA ZAMANI

Kıyma makinesi tamircilerinde mesai yoğunluğu başlandı
Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile Afyonkarahisar’daki kıyma makinesi tamircilerinde mesai yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Tamirciler makinaların güvenli ve düzenli kullanımının püf noktalarını da anlattı. Kentteki kıyma makinesi tamircilerinde Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala işler artmaya başladı. Afyonkarahisar’da uzun yıllardır kıyma makinesi tamirciliği yapan Nurettin Atmaca, çalıştığı iş yerinde makine tamiri, makinelerin güvenli ve düzenli kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kıyma makinelerinin Kurban Bayramları’nda en çok kullanılan makinelerinin başında geldiğini hatırlatan Atmaca, “Makinalar evlerde de, kasaplarda da kullanılıyor. Kesilen hayvanların etleri evlerde kullanılmak üzere kıyma olarak çekiliyor. Bozulan makinelerin tamiratlarını da bizler yapıyoruz. Tamir için gelen makinelerde genel olarak, makinelerin içlerinde plastik dişli vardır ve bu dişlilerde de kırılma olur onun tamiratını yaparız yada bilyelerinde dağılma olur onu tamir ederiz. Kasap için düşünecek olursak makineyi yeniden almaktansa tamirat edilmesi daha uygun yeni makine 4-5 bin TL ve makinanın çeşidine göre değişiyor. Ev tipi makineleri düşünecek olursak beyaz eşyacıların sattığı aletlerin fiyatları biraz daha uygun ama onlarda da parça sıkıntısı yaşanıyor. Sanayi tipi makinaların ise küçük ebatları var onların tamiratları daha uygun” diye konuştu.   “İçerisine et atarken eller kullanılmamalı” Makinelerin düzenli kullanımı ve bozulmasının önüne geçmek içinde kullanıcılara bir takım uyarılarda bulunan Atmaca, "Eti donuk halde iken çekmesinler, makineyi fazla sıkıştırmasınlar ve mümkün olduğunca etleri küçük parçalar halinde atsınlar kıymayı çekerken. Ayrıca makinelerin üzerinde ilistir ve bıçakları vardır, makinenin rahat çalışabilmesi için onların keskin olması lazım” dedi. Makinelerin güvenli kullanımının da önemli olduğunu vurgulayan Atmaca şunları söyledi: “Makinenin içerisine et atarken ellerini kullanmasınlar muhakkak tokmak kullansınlar çünkü makineler tehlikelidir tuttuğu zaman çeker.”
Kıyma makinesi tamircilerinde mesai yoğunluğu başlandı

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile Afyonkarahisar’daki kıyma makinesi tamircilerinde mesai yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Tamirciler makinaların güvenli ve düzenli kullanımının püf noktalarını da anlattı.

Kentteki kıyma makinesi tamircilerinde Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala işler artmaya başladı. Afyonkarahisar’da uzun yıllardır kıyma makinesi tamirciliği yapan Nurettin Atmaca, çalıştığı iş yerinde makine tamiri, makinelerin güvenli ve düzenli kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kıyma makinelerinin Kurban Bayramları’nda en çok kullanılan makinelerinin başında geldiğini hatırlatan Atmaca, “Makinalar evlerde de, kasaplarda da kullanılıyor. Kesilen hayvanların etleri evlerde kullanılmak üzere kıyma olarak çekiliyor. Bozulan makinelerin tamiratlarını da bizler yapıyoruz. Tamir için gelen makinelerde genel olarak, makinelerin içlerinde plastik dişli vardır ve bu dişlilerde de kırılma olur onun tamiratını yaparız yada bilyelerinde dağılma olur onu tamir ederiz. Kasap için düşünecek olursak makineyi yeniden almaktansa tamirat edilmesi daha uygun yeni makine 4-5 bin TL ve makinanın çeşidine göre değişiyor. Ev tipi makineleri düşünecek olursak beyaz eşyacıların sattığı aletlerin fiyatları biraz daha uygun ama onlarda da parça sıkıntısı yaşanıyor. Sanayi tipi makinaların ise küçük ebatları var onların tamiratları daha uygun” diye konuştu.

 

“İçerisine et atarken eller kullanılmamalı”

Makinelerin düzenli kullanımı ve bozulmasının önüne geçmek içinde kullanıcılara bir takım uyarılarda bulunan Atmaca, "Eti donuk halde iken çekmesinler, makineyi fazla sıkıştırmasınlar ve mümkün olduğunca etleri küçük parçalar halinde atsınlar kıymayı çekerken. Ayrıca makinelerin üzerinde ilistir ve bıçakları vardır, makinenin rahat çalışabilmesi için onların keskin olması lazım” dedi.

Makinelerin güvenli kullanımının da önemli olduğunu vurgulayan Atmaca şunları söyledi:

“Makinenin içerisine et atarken ellerini kullanmasınlar muhakkak tokmak kullansınlar çünkü makineler tehlikelidir tuttuğu zaman çeker.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.