KIŞ MEVSİMİNDE YAŞANAN KAZALARA DİKKAT !

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2016 - 15:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KIŞ MEVSİMİNDE YAŞANAN KAZALARA DİKKAT !

OTO TAMİRCİLERİ VE MOTOR DÖNÜŞÜM USTALARI KIŞ MEVSİMİNDE KAZALARIN DAHA FAZLA ARTTIĞINI BELİRTTİLER
Afyonkarahisar’da hizmet veren oto tamircileri ve motor dönüşüm sistemleri ustaları kış mevsimlerinde kazaların daha fazla arttığını kaydederek, bunun de başlıca nedenlerinin araçların kış mevsimi bakımlarının zamanında yapılmamasından kaynaklandığını belirttiler. Kentte özellikle kış mevsiminde yaşanan kazalara bakıldığı zaman, kazaların sürücü dikkatsizliğinin yanında araç bakımlarının zamanında ve doğru yapılmamasından kaynaklandığı kaydedildi. Kentte araç tamir ve onarımı üzerine uzun yıllardır hizmet veren Şamil Şahin, araç bakımlarının zamanında yapılmamasının can ve mal güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye attığını vurguladı. Kazaya karışan araçlarda meydana gelen darbelere bakıldığı zaman araçların en fazla ön ve arkadan hasar aldıklarının görüldüğünü ifade eden Şahin, “Kazaların il başta sebebiyeti sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Dikkatsiz sürücülerimiz çok fazla. Kış mevsiminde hasarlarda en fazla görünen kış lastiğinin kullanılmamasından dolayı sürücülerin durma mesafelerini ayarlayamadıklarından kazalar oluyor. Sürücülerin araçlarının kış bakımlarını yaptırmamalarından dolayı da kazalara sebebiyet veriliyor. Kış bakımlarından öncelikle fren sistemlerinin kontrol ettirilmesi gerekiyor, bunun yanında yağ ve antifrizlerinde düzenli olarak kontrollerinin yapılması gerekiyor” diye konuştu. Motor dönüşüm ustası Hakan Dilek ise özellikle Likit Petrol Gazlı (LPG) araçların kış mevsimi ile birlikte yıl içerisinde muhakkak bakımlarının ve kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi. Kentte araçların yüzde 70-80’nin LPG’li araçlar olduğunu hatırlatan Dilek, “LPG’li araçlarda her 10 bin kilometrede bir bakım zorunluluğu vardır. Filtrelere ve enjektörler her yağ değişiminde araçlarını daha güvenlik kullanabilmek için bu bakımlarını yaptırmak zorundalar. Bunanla ilgili vatandaşlarımız ne yazık ki çok duyarsızdır, çoğu zaman ‘aman ne gerek var’ derler. Araçlarını fenni muayenede kontrol ettirdikleri gibi LPG firmalarına ve yetkili olan kişilere gidip araçlarını kontrol ettirmelidirler çünkü can ve mal güvenliği çok önemlidir bu konuda” dedi.
OTO TAMİRCİLERİ VE MOTOR DÖNÜŞÜM USTALARI KIŞ MEVSİMİNDE KAZALARIN DAHA FAZLA ARTTIĞINI BELİRTTİLER

Afyonkarahisar’da hizmet veren oto tamircileri ve motor dönüşüm sistemleri ustaları kış mevsimlerinde kazaların daha fazla arttığını kaydederek, bunun de başlıca nedenlerinin araçların kış mevsimi bakımlarının zamanında yapılmamasından kaynaklandığını belirttiler.

Kentte özellikle kış mevsiminde yaşanan kazalara bakıldığı zaman, kazaların sürücü dikkatsizliğinin yanında araç bakımlarının zamanında ve doğru yapılmamasından kaynaklandığı kaydedildi. Kentte araç tamir ve onarımı üzerine uzun yıllardır hizmet veren Şamil Şahin, araç bakımlarının zamanında yapılmamasının can ve mal güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye attığını vurguladı. Kazaya karışan araçlarda meydana gelen darbelere bakıldığı zaman araçların en fazla ön ve arkadan hasar aldıklarının görüldüğünü ifade eden Şahin, “Kazaların il başta sebebiyeti sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Dikkatsiz sürücülerimiz çok fazla. Kış mevsiminde hasarlarda en fazla görünen kış lastiğinin kullanılmamasından dolayı sürücülerin durma mesafelerini ayarlayamadıklarından kazalar oluyor. Sürücülerin araçlarının kış bakımlarını yaptırmamalarından dolayı da kazalara sebebiyet veriliyor. Kış bakımlarından öncelikle fren sistemlerinin kontrol ettirilmesi gerekiyor, bunun yanında yağ ve antifrizlerinde düzenli olarak kontrollerinin yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Motor dönüşüm ustası Hakan Dilek ise özellikle Likit Petrol Gazlı (LPG) araçların kış mevsimi ile birlikte yıl içerisinde muhakkak bakımlarının ve kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi. Kentte araçların yüzde 70-80’nin LPG’li araçlar olduğunu hatırlatan Dilek, “LPG’li araçlarda her 10 bin kilometrede bir bakım zorunluluğu vardır. Filtrelere ve enjektörler her yağ değişiminde araçlarını daha güvenlik kullanabilmek için bu bakımlarını yaptırmak zorundalar. Bunanla ilgili vatandaşlarımız ne yazık ki çok duyarsızdır, çoğu zaman ‘aman ne gerek var’ derler. Araçlarını fenni muayenede kontrol ettirdikleri gibi LPG firmalarına ve yetkili olan kişilere gidip araçlarını kontrol ettirmelidirler çünkü can ve mal güvenliği çok önemlidir bu konuda” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.