KIRKPINAR GÜREŞLERİNİN RÖVANŞINDA HEYECAN

Kültür 28.05.2018 - 10:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KIRKPINAR GÜREŞLERİNİN RÖVANŞINDA HEYECAN

Kırkpınar Güreşlerinin rövanşı olarak bilinen Dirmil (Altınyayla) Güreşlerinde heyecanlı bekleyiş başladı.
Her yıl Burdur’un Altınyayla ilçesindeki meydanında düzenlenen Dirmil yağlı güreş ve mantar festivali etkinlikleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Temmuz ayı içerisinde yapılan güreşler hem bölgede hem de yurt genelinde ata sporunu yaşatmak isteyenlerin merkezi konumunda.  Gecen yıl düzenlenen güreşlerde Kırkpınar’da güreşen baş pehlivanlar bir kez daha birbirilerine rakip olmuştu. Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ın organize ettiği güreşler bu yıl aynı heyecan ve coşkuyu tüm bölge halkına sunacak. Asırlardan beri Anadolu insanının bir gelenek haline getirdiği yağlı güreşler Burdur’da yaşatılmaya devam ediyor. Bu yıl da 15 Temmuz'da gerçekleşmesi beklenen Altınyayla Yağlı Güreşleri haftalar kala heyecan oluşturmaya başladı.
Kırkpınar Güreşlerinin rövanşı olarak bilinen Dirmil (Altınyayla) Güreşlerinde heyecanlı bekleyiş başladı.

Her yıl Burdur’un Altınyayla ilçesindeki meydanında düzenlenen Dirmil yağlı güreş ve mantar festivali etkinlikleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Temmuz ayı içerisinde yapılan güreşler hem bölgede hem de yurt genelinde ata sporunu yaşatmak isteyenlerin merkezi konumunda.

 Gecen yıl düzenlenen güreşlerde Kırkpınar’da güreşen baş pehlivanlar bir kez daha birbirilerine rakip olmuştu.

Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ın organize ettiği güreşler bu yıl aynı heyecan ve coşkuyu tüm bölge halkına sunacak.

Asırlardan beri Anadolu insanının bir gelenek haline getirdiği yağlı güreşler Burdur’da yaşatılmaya devam ediyor. Bu yıl da 15 Temmuz'da gerçekleşmesi beklenen Altınyayla Yağlı Güreşleri haftalar kala heyecan oluşturmaya başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.