KINALI KEKLİKLER DOĞAYA BIRAKILMAK ÜZERE

Kültür 21.06.2016 - 14:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KINALI KEKLİKLER DOĞAYA BIRAKILMAK ÜZERE

DKMP TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK SEVKİYAT
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Malatya Şube Müdürlüğü bünyesindeki Kınalı Keklik Üretim İstasyonunda yetiştirilen 7 bin kınalı keklik, doğaya salınmak üzere Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Manisa'ya sevk edildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; İnönü Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Malatya İl Şube Müdürlüğüne bağlı Kınalı Keklik Üretim İstasyonu'nda 2016-2017 sezonunda üretilen kınalı kekliklerden 7 bin tanesinin araçlarla aynı anda Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Manisa'ya gönderildiği, 7 bin kınalı kekliğin aynı anda gönderilmesi organizasyonunun DKMP tarihindeki en büyük yaban hayvanı sevkiyatlarından biri olduğu kaydedildi. Açıklamada, DKMP Genel Müdürlüğünün tahsisleri doğrultusunda keklik yerleştirme çalışmalarının devam edeceği vurgulandı.
DKMP TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK SEVKİYAT

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Malatya Şube Müdürlüğü bünyesindeki Kınalı Keklik Üretim İstasyonunda yetiştirilen 7 bin kınalı keklik, doğaya salınmak üzere Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Manisa'ya sevk edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; İnönü Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Malatya İl Şube Müdürlüğüne bağlı Kınalı Keklik Üretim İstasyonu'nda 2016-2017 sezonunda üretilen kınalı kekliklerden 7 bin tanesinin araçlarla aynı anda Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Manisa'ya gönderildiği, 7 bin kınalı kekliğin aynı anda gönderilmesi organizasyonunun DKMP tarihindeki en büyük yaban hayvanı sevkiyatlarından biri olduğu kaydedildi.

Açıklamada, DKMP Genel Müdürlüğünün tahsisleri doğrultusunda keklik yerleştirme çalışmalarının devam edeceği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.