Jandarma, tarihi eser kaçakçılarını af etmiyor!

Asayiş 21.03.2018 - 13:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Jandarma, tarihi eser kaçakçılarını af etmiyor!

Jandarma Ekiplerinden Uyuşturucu ve Tarihi Eser Operasyonu
Burdur Valiliğince yayınlanan basın bültenine göre operasyonlar şöyle yapıldı: “Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda; Yeşilova İlçesinde ikamet eden N.A.,N.Ç. ve C R. isimli şahısların uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları duyumunun alınması üzerine şahıslar yaklaşık (2) ay süresince takibe alınmıştır. Yapılan çalışmaların ardından adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Yeşilova İlçesinde ikamet eden şüpheli N.A.,N.Ç. ve C R. isimli şahıslara ait ev ve eklentilerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramada; (83) gram kubar esrar, (4) adet uyuşturucu hap, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (1) adet kurusıkı tabanca, (1) adet kama ve (2) adet F serisi ABD Doları ele geçirilmiştir. Yeşilova C. Savcısının talimatıyla ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, şüpheli N.A.,N.Ç. ve C R. isimli şahıslar adli makamlara sevk edilmiştir.   İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kültür ve tabiat varlıklarının korumaya yönelik çalışmalar kapsamında, ilimiz merkeze bağlı Günalan Köyü'nde kaçak kazı yapan 4 kişi ve Çavdır İlçesi Söğüt Beldesi'nde serasında tarihi eser bulunduğu duyumu alınan bir kişi yakalanmıştır. Jandarma Ekipleri tarafından Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Çavdır Söğüt Beldesinde T. T. isimli şahsın ev, eklenti ve serasında yapılan aramada (1) adet Roma dönemine ait Mezar Stel’i ele geçirilmiştir. Günalan Köyü Leften Yaylası Bölgesinde bulunan l. Derece Sit Alanında icra edilen diğer bir operasyonda; R.K., M.Ş., M.Ö. ve M.A. isimli şüpheli şahıslar (1) adet hilti, (1) adet av tüfeği, (1) adet çekiç, (6) matkap ucu, (2) adet bıçak ve (26) adet av tüfeği fişeği ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları bölgeden kaçmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile şüpheli T. T. ,R.K. , M.Ş. , M.Ö. ve M.A. isimli şahıslara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefetten  işlem yapılmış olup, ele geçirilen tarihi eser ve ele geçirilen kazı malzemelerine el konulmuştur.”  
Jandarma Ekiplerinden Uyuşturucu ve Tarihi Eser Operasyonu

Burdur Valiliğince yayınlanan basın bültenine göre operasyonlar şöyle yapıldı:

“Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda; Yeşilova İlçesinde ikamet eden N.A.,N.Ç. ve C R. isimli şahısların uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları duyumunun alınması üzerine şahıslar yaklaşık (2) ay süresince takibe alınmıştır.

Yapılan çalışmaların ardından adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Yeşilova İlçesinde ikamet eden şüpheli N.A.,N.Ç. ve C R. isimli şahıslara ait ev ve eklentilerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramada; (83) gram kubar esrar, (4) adet uyuşturucu hap, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (1) adet kurusıkı tabanca, (1) adet kama ve (2) adet F serisi ABD Doları ele geçirilmiştir.

Yeşilova C. Savcısının talimatıyla ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, şüpheli N.A.,N.Ç. ve C R. isimli şahıslar adli makamlara sevk edilmiştir.

 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kültür ve tabiat varlıklarının korumaya yönelik çalışmalar kapsamında, ilimiz merkeze bağlı Günalan Köyü'nde kaçak kazı yapan 4 kişi ve Çavdır İlçesi Söğüt Beldesi'nde serasında tarihi eser bulunduğu duyumu alınan bir kişi yakalanmıştır.

Jandarma Ekipleri tarafından Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Çavdır Söğüt Beldesinde T. T. isimli şahsın ev, eklenti ve serasında yapılan aramada (1) adet Roma dönemine ait Mezar Stel’i ele geçirilmiştir.

Günalan Köyü Leften Yaylası Bölgesinde bulunan l. Derece Sit Alanında icra edilen diğer bir operasyonda; R.K., M.Ş., M.Ö. ve M.A. isimli şüpheli şahıslar (1) adet hilti, (1) adet av tüfeği, (1) adet çekiç, (6) matkap ucu, (2) adet bıçak ve (26) adet av tüfeği fişeği ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları bölgeden kaçmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile şüpheli T. T. ,R.K. , M.Ş. , M.Ö. ve M.A. isimli şahıslara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefetten  işlem yapılmış olup, ele geçirilen tarihi eser ve ele geçirilen kazı malzemelerine el konulmuştur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.