JANDARMA EKİPLERİ, İZİNSİZ KAZI YAPANLARI SUÇÜSTÜ YAKALADI

Asayiş 17.03.2022 - 15:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

JANDARMA EKİPLERİ, İZİNSİZ KAZI YAPANLARI SUÇÜSTÜ YAKALADI

JANDARMA EKİPLERİ, İZİNSİZ KAZI YAPANLARI SUÇÜSTÜ YAKALADI
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.   Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak,  2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçları ile mücadele kapsamında; 13.03.2022 tarihinde (H.İ.A.), (E.A.), (M.Y.) ve (M.Ç.) isimli şahısların Kaçak Kazı yapacakları bilgisi alınmıştır.        Elde edilen bilgiler doğrultusunda Burdur İli, Bucak ilçesi, Karacaören Köyü mülki sınırları içerisinde yapılan fiziki takip ve kontrol sonucunda (H.İ.A.), (E.A.), (M.Y.) ve (M.Ç.) isimli şahısların kaçak kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır. Şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli arama sonucunda kaçak kazıda kullanılmak üzere; (1) adet karot makinası, (6) adet karot malzeme ucu, (1) adet levye, (1) adet hurç, (1) adet kazma, (1) adet kürek, (1) adet küçük çapa, 1(adet) demir çekiç, (1) yılan kamera, (3) litre benzin, (1) adet ilaç tulumbası, (2) kilo fitil tozu, (7) metre ateşleme kablosu, (1) adet pense, (1) adet batarya ele geçirilmiştir.    Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınarak, gözaltına alınan (H.İ.A.), (E.A.), (M.Y.) ve (M.Ç.) isimli şüpheliler gerekli adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.  
JANDARMA EKİPLERİ, İZİNSİZ KAZI YAPANLARI SUÇÜSTÜ YAKALADI

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.
 

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak,  2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçları ile mücadele kapsamında; 13.03.2022 tarihinde (H.İ.A.), (E.A.), (M.Y.) ve (M.Ç.) isimli şahısların Kaçak Kazı yapacakları bilgisi alınmıştır.

      

Elde edilen bilgiler doğrultusunda Burdur İli, Bucak ilçesi, Karacaören Köyü mülki sınırları içerisinde yapılan fiziki takip ve kontrol sonucunda (H.İ.A.), (E.A.), (M.Y.) ve (M.Ç.) isimli şahısların kaçak kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır. Şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli arama sonucunda kaçak kazıda kullanılmak üzere; (1) adet karot makinası, (6) adet karot malzeme ucu, (1) adet levye, (1) adet hurç, (1) adet kazma, (1) adet kürek, (1) adet küçük çapa, 1(adet) demir çekiç, (1) yılan kamera, (3) litre benzin, (1) adet ilaç tulumbası, (2) kilo fitil tozu, (7) metre ateşleme kablosu, (1) adet pense, (1) adet batarya ele geçirilmiştir. 

 

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınarak, gözaltına alınan (H.İ.A.), (E.A.), (M.Y.) ve (M.Ç.) isimli şüpheliler gerekli adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.