JANDARMA EKİPLERİ, 100 ADET TARİHİ ESER ELE GEÇİRDİ

Asayiş 03.11.2021 - 11:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

JANDARMA EKİPLERİ, 100 ADET TARİHİ ESER ELE GEÇİRDİ

JANDARMA EKİPLERİ, 100 ADET TARİHİ ESER ELE GEÇİRDİ
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.     Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada, (A.T.) ve (V.S.) isimli şahısların elinde bulunan tarihi eserleri satacağı yönünde bilgiler alınmıştır.   Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan araştırma ve fiziki takipte; Burdur - Karamanlı  yolu güzergahında durdurulan araç içerisinde (A.T.) ve (V.S.) isimli şahısların üzerlerinde yapılan arama sonucunda, (13) adet obje (87) adet sikke olmak üzere toplam (100) adet tarihi eser niteliğinde eser ele geçirilmiştir.    Tefenni Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, (A.T.) ve (V.S.) isimli şüpheliler ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.    
JANDARMA EKİPLERİ, 100 ADET TARİHİ ESER ELE GEÇİRDİ

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.
 

 

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada, (A.T.) ve (V.S.) isimli şahısların elinde bulunan tarihi eserleri satacağı yönünde bilgiler alınmıştır.

 

Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan araştırma ve fiziki takipte; Burdur - Karamanlı  yolu güzergahında durdurulan araç içerisinde (A.T.) ve (V.S.) isimli şahısların üzerlerinde yapılan arama sonucunda, (13) adet obje (87) adet sikke olmak üzere toplam (100) adet tarihi eser niteliğinde eser ele geçirilmiştir. 

 

Tefenni Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, (A.T.) ve (V.S.) isimli şüpheliler ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.