İYİ Parti İl Başkanı Kurt’tan Suriyeliler açıklaması

Gündem 13.04.2018 - 12:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İYİ Parti İl Başkanı Kurt’tan Suriyeliler açıklaması

Bucak’ta Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın cenaze töreninin geçişi esnasında Suriyeli olduğunu öne sürerek bacak bacak üstüne atan bir kişinin resmini paylaşarak duruma öfkesini dile getiren Burdur İYi Parti İl Başkanı Osman Kurt’un bu çıkışından dolayı adliyelik olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Kurt: “Bucak İlçemizde katıldığımız şehit cenazesi töreni esnasında yol kenarında gördüğümüz Suriyeli’ler ile ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle Burdur Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifade vermek üzere çağrıldım. İYİ Parti olarak, ülkemizin geleceği için büyük tehlike oluşturacağını düşündüğümüz Suriyeli sığınmacılar meselesini, insani değerleri göz önünde tutarak, ancak milli menfaatlerimizi savunarak çözmekten yanayız. “Biz Suriyeli’lere, Türkiye’de çadır kentler değil, Suriye’de geri dönebilecekleri bir vatan vereceğiz” Türk kültürümüzde zor durumda kalan toplumlara yardım etmek tarihten günümüze her zaman var olmuştur. Zor durumda olan ve savaştan kaçan “kadın ve çocuklara” söyleyecek sözümüz yoktur. Ancak şehit cenazesi sırasında Suriyeli olduğunu öğrendiğimiz yetişkin 2 erkeğin rahat davranışları ordaki topluluğu olduğu kadar şahsımı da derinden üzmüştür.” dedi.  

Bucak’ta Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın cenaze töreninin geçişi esnasında Suriyeli olduğunu öne sürerek bacak bacak üstüne atan bir kişinin resmini paylaşarak duruma öfkesini dile getiren Burdur İYi Parti İl Başkanı Osman Kurt’un bu çıkışından dolayı adliyelik olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kurt:

“Bucak İlçemizde katıldığımız şehit cenazesi töreni esnasında yol kenarında gördüğümüz Suriyeli’ler ile ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle Burdur Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifade vermek üzere çağrıldım.

İYİ Parti olarak, ülkemizin geleceği için büyük tehlike oluşturacağını düşündüğümüz Suriyeli sığınmacılar meselesini, insani değerleri göz önünde tutarak, ancak milli menfaatlerimizi savunarak çözmekten yanayız. “Biz Suriyeli’lere, Türkiye’de çadır kentler değil, Suriye’de geri dönebilecekleri bir vatan vereceğiz”

Türk kültürümüzde zor durumda kalan toplumlara yardım etmek tarihten günümüze her zaman var olmuştur. Zor durumda olan ve savaştan kaçan “kadın ve çocuklara” söyleyecek sözümüz yoktur.

Ancak şehit cenazesi sırasında Suriyeli olduğunu öğrendiğimiz yetişkin 2 erkeğin rahat davranışları ordaki topluluğu olduğu kadar şahsımı da derinden üzmüştür.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.