İŞSİZLERE BÜYÜK MÜJDE

Gündem 20.06.2015 - 09:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

İŞSİZLERE BÜYÜK MÜJDE

İŞSİZLERE DEVLET ELİYLE İŞ İMKANI
Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürü İsmail Deveci, girişimcilik, çağrı merkezi, muhasebe, sürü yönetimi ile işbaşı programları kurslarının açılacağını bildirdi.  İŞTE İŞ-KUR’UN KURS VE EĞİTİM PROGRAMLARI KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek kurs 1 Temmuz Çarşamba günü başlayacak. 72 saat (90 gün) sürecek kursta, kursiyerlere günlük 20 TL verilecek. Engellilerin katılım sağlaması halinde ücretlerin kurum tarafından ödeneği kurstan sertifika alanlar, KOSGEB’den alacakları uygun kredilerle kendi işini kurma imkanı bulacak. ÇAĞRI MERKEZİ KURSU Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi merkez yerleşkesinde bulunan çağrı merkezi firması Assitt’e bugüne kadar, 100’ün üzerinde kursiyer gönderen İŞ-KUR, istihdam garantili çağrı merkezi kursunu 25 Haziran’da bir daha düzenlenecek. 3 ay sürecek kursta, kursiyerlere günlük 25 TL verilecek. 25 kursiyer arasından seçilecek 23 kursiyer, çağrı merkezinde çalışma imkanı bulacak. SÜRÜ YÖNETİMİ KURSU Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik düzenlenen sürü yönetimi kursu, Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilecek. 15 günlük kursa, 50 kişi katılıyor. Kursiyerler bu kurstan 20 TL alacak. ÖN MUHASEBECİ KURSU 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü başlayacak olan Ön Muhasebe Kurs için şimdiden 50 kişi müracaat etti. 25 kişinin alınacağı kurs Halk Eğitim Merkezi’nde verilecek. (296 saat 815) gün düzenlenecek kurs sonrası sertifika alanlar sektöre adım atabilecek. İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI 2 işçi alana 1 elemanın verildiği iş başı eğitim programı ise 160 gün boyunca işyerlerinde düzenleniyor. Çalışanların daha bilgili ve eğitimli olmalarını sağlayan kurs, haftalık 45 saat verilecek. İşyerlerinde mesleği öğrenerek, en fazla 6 ay boyunca çalışabilecekler. Kursa katılanların hastalık, iş kazası ve genel sağlık sigortası ücretleri İŞ-KUR tarafından karşılanacak. Kursiyerlere günlük 36,5 lira verilecek.
İŞSİZLERE DEVLET ELİYLE İŞ İMKANI

Türkiye İş Kurumu Burdur İl Müdürü İsmail Deveci, girişimcilik, çağrı merkezi, muhasebe, sürü yönetimi ile işbaşı programları kurslarının açılacağını bildirdi. 

İŞTE İŞ-KUR’UN KURS VE EĞİTİM PROGRAMLARI

KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek kurs 1 Temmuz Çarşamba günü başlayacak. 72 saat (90 gün) sürecek kursta, kursiyerlere günlük 20 TL verilecek. Engellilerin katılım sağlaması halinde ücretlerin kurum tarafından ödeneği kurstan sertifika alanlar, KOSGEB’den alacakları uygun kredilerle kendi işini kurma imkanı bulacak.

ÇAĞRI MERKEZİ KURSU

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi merkez yerleşkesinde bulunan çağrı merkezi firması Assitt’e bugüne kadar, 100’ün üzerinde kursiyer gönderen İŞ-KUR, istihdam garantili çağrı merkezi kursunu 25 Haziran’da bir daha düzenlenecek. 3 ay sürecek kursta, kursiyerlere günlük 25 TL verilecek. 25 kursiyer arasından seçilecek 23 kursiyer, çağrı merkezinde çalışma imkanı bulacak.

SÜRÜ YÖNETİMİ KURSU

Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik düzenlenen sürü yönetimi kursu, Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilecek. 15 günlük kursa, 50 kişi katılıyor. Kursiyerler bu kurstan 20 TL alacak.

ÖN MUHASEBECİ KURSU

1 Temmuz 2015 Çarşamba günü başlayacak olan Ön Muhasebe Kurs için şimdiden 50 kişi müracaat etti. 25 kişinin alınacağı kurs Halk Eğitim Merkezi’nde verilecek. (296 saat 815) gün düzenlenecek kurs sonrası sertifika alanlar sektöre adım atabilecek.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

2 işçi alana 1 elemanın verildiği iş başı eğitim programı ise 160 gün boyunca işyerlerinde düzenleniyor. Çalışanların daha bilgili ve eğitimli olmalarını sağlayan kurs, haftalık 45 saat verilecek. İşyerlerinde mesleği öğrenerek, en fazla 6 ay boyunca çalışabilecekler. Kursa katılanların hastalık, iş kazası ve genel sağlık sigortası ücretleri İŞ-KUR tarafından karşılanacak. Kursiyerlere günlük 36,5 lira verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.