ISPARTA'DA KERMESLER BEŞ GÜNLE SINIRLANDI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.05.2014 - 08:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ISPARTA'DA KERMESLER BEŞ GÜNLE SINIRLANDI

Gelişi güzel yapılan kermeslere düzenleme
 Isparta'da gıda güvenliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Gıda Güvenliği Eylem Planı oluşturuldu. İl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu yaptığı toplantıda bazı kararlar aldı. Kamuoyuna açıklanan o kararlar arasında en dikkat çekeni kermeslere yönelik düzenlemeler oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, kermeslerin haksız rekabete yol açması nedeniyle esnaftan bu konuda gelen şikayetlerin değerlendirildiğini belirterek, "Bundan böyle kermes düzenlenmesi için müracaatlar Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne yapılacak. Sadece Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün gösterdiği ve izin verdiği alanlarda kermes düzenlenecek, Kermes süresi en fazla 5 gün olacak. Ayrıca kermeslerde et ürünlerinin satışı yasaklanacak. Kermes düzenleyenlerden kermes süresince her türlü sorumlulukları aldıklarına dair taahhütname istenecek" dedi.
Gelişi güzel yapılan kermeslere düzenleme

 Isparta'da gıda güvenliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Gıda Güvenliği Eylem Planı oluşturuldu. 
İl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu yaptığı toplantıda bazı kararlar aldı. Kamuoyuna açıklanan o kararlar arasında en dikkat çekeni kermeslere yönelik düzenlemeler oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, kermeslerin haksız rekabete yol açması nedeniyle esnaftan bu konuda gelen şikayetlerin değerlendirildiğini belirterek, "Bundan böyle kermes düzenlenmesi için müracaatlar Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne yapılacak. Sadece Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün gösterdiği ve izin verdiği alanlarda kermes düzenlenecek, Kermes süresi en fazla 5 gün olacak. Ayrıca kermeslerde et ürünlerinin satışı yasaklanacak. Kermes düzenleyenlerden kermes süresince her türlü sorumlulukları aldıklarına dair taahhütname istenecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.