İŞKUR’DA 2018 HEDEFLERİ

Gündem 17.10.2017 - 14:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İŞKUR’DA 2018 HEDEFLERİ

İMALAT VE TAŞ OCAKÇILIĞI SEKTÖRLERİ ELEMANLARINI ARIYOR!
Burdur Çalışma ve İş Kurumu 221 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Buna göre; işverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Kendi Çalışanlarım Aracılığıyla aracılığı ile aramakta.  İŞKUR'un bu ziyaretine göre; piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektörlerinde yer almakta.  Burdur genelinde 20+(ve üzeri) istihdamlı işyerlerinin 29,3’ünde 283 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. Burdur ilinde açık iş oranı 3 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör 5 ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri. Açık işi en çok olan işyerleri 62 oranı ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri sektörü ve 43,7 ile İmalat sektörü. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Mermer İşçisi, Mermer Blok Kesme Makinesi Operatörü, Mermer Ebatlandırma İşçisi. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Fiziki ve Bedensel Yeterlilik Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe ve Takım Çalışması.                 Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin 56,1’inde 437 kişinin temininde güçlük çekilmekte. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Diğer Fırıncılar Pastacılar ve Şekerleme İmalat İşçileri, Mermer Blok Kesme Makinesi Operatörü, Mermer İşçisi, Mermer Ocakçısı ve Gaz Altı Kaynakçısı meslekleri. Burdur ilinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 771 kişilik istihdam artışı beklenmekte. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının 8,5 oranında artmasını öngörmektedir. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri ve İnşaat sektörleri. Mermer Ocakçısı, Temizlik Görevlisi ve Tır-Çekici Şoförü mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Tuğla İmal İşçisi, Plastik Doğramacı ve Lojistik Elemanı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmekte. ---
İMALAT VE TAŞ OCAKÇILIĞI SEKTÖRLERİ ELEMANLARINI ARIYOR!

Burdur Çalışma ve İş Kurumu 221 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Buna göre; işverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Kendi Çalışanlarım Aracılığıyla aracılığı ile aramakta.  İŞKUR'un bu ziyaretine göre; piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektörlerinde yer almakta. 

Burdur genelinde 20+(ve üzeri) istihdamlı işyerlerinin 29,3’ünde 283 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. Burdur ilinde açık iş oranı 3 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör 5 ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri. Açık işi en çok olan işyerleri 62 oranı ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri sektörü ve 43,7 ile İmalat sektörü. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Mermer İşçisi, Mermer Blok Kesme Makinesi Operatörü, Mermer Ebatlandırma İşçisi. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Fiziki ve Bedensel Yeterlilik Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe ve Takım Çalışması.

                Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin 56,1’inde 437 kişinin temininde güçlük çekilmekte. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Diğer Fırıncılar Pastacılar ve Şekerleme İmalat İşçileri, Mermer Blok Kesme Makinesi Operatörü, Mermer İşçisi, Mermer Ocakçısı ve Gaz Altı Kaynakçısı meslekleri.

Burdur ilinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 771 kişilik istihdam artışı beklenmekte. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının 8,5 oranında artmasını öngörmektedir. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri ve İnşaat sektörleri. Mermer Ocakçısı, Temizlik Görevlisi ve Tır-Çekici Şoförü mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Tuğla İmal İşçisi, Plastik Doğramacı ve Lojistik Elemanı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmekte.

---

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.