İNŞAAT KAZISINDAN TARİH ÇIKTI

Kültür 26.07.2018 - 14:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İNŞAAT KAZISINDAN TARİH ÇIKTI

Ağlasun’da 2 küp ve insan kemikleri bulundu
Burdur’un Ağlasun ilçesinde  geçtiğimiz günlerde eski Merkez İlkokulunun bahçesine ait bahçe duvarı büyük bir gürültü ile yıkılmıştı. Yıkılan duvarın tekrar yapılması için hemen çalışmalara başlandı.  Inşaat çalışmasında yapılan kazılarda Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen iki küp ve insan iskeletleri bulundu.  Sagalassos Antik Kenti ve Burdur Müzesi ekiplerinin yaptığı kazı sonrası parçalar incelenmek üzere bölgeden alındı.(Ağlasun Haber)
Ağlasun’da 2 küp ve insan kemikleri bulundu

Burdur’un Ağlasun ilçesinde  geçtiğimiz günlerde eski Merkez İlkokulunun bahçesine ait bahçe duvarı büyük bir gürültü ile yıkılmıştı. Yıkılan duvarın tekrar yapılması için hemen çalışmalara başlandı.  Inşaat çalışmasında yapılan kazılarda Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen iki küp ve insan iskeletleri bulundu.

 Sagalassos Antik Kenti ve Burdur Müzesi ekiplerinin yaptığı kazı sonrası parçalar incelenmek üzere bölgeden alındı.(Ağlasun Haber)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.