İlk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneği Dokuma Müzesi’nde

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2018 - 14:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İlk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneği Dokuma Müzesi’nde

İlk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneği Dokuma Müzesi’ne kazandırılacak Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Dokuma Müzesi’nde ilk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneği de sergilenecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ülke tarihinde iz bırakmış, hatıralarda yer edinmiş araçların bir müzede sergilenmesine yönelik proje hazırladı. Proje kapsamında eski Dokuma Fabrikası binası içerisinde kurulan klasik araçlar müzesinde Türk mühendislerince tasarlanan ve üretilen ilk milli otomobil Devrim’in modeli de yer alıyor. Başkan Hakan Tütüncü, şimdi de ilk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneğini Dokuma Müzesi’ne kazandırmaya hazırlanıyor. 1936’nın Aralık ayında Antalya’da bugün Andızlı Mezarlığı’nın bulunduğu alandaki toprak piste iniş yapan Vecihi Hürkuş’un kullandığı uçağın önümüzdeki günlerde prototipi yapılarak, müzede sergilenecek. 

İlk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneği Dokuma Müzesi’ne kazandırılacak

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Dokuma Müzesi’nde ilk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneği de sergilenecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ülke tarihinde iz bırakmış, hatıralarda yer edinmiş araçların bir müzede sergilenmesine yönelik proje hazırladı. Proje kapsamında eski Dokuma Fabrikası binası içerisinde kurulan klasik araçlar müzesinde Türk mühendislerince tasarlanan ve üretilen ilk milli otomobil Devrim’in modeli de yer alıyor.

Başkan Hakan Tütüncü, şimdi de ilk Türk uçağı ‘Vecihi K-6’nın bir örneğini Dokuma Müzesi’ne kazandırmaya hazırlanıyor. 1936’nın Aralık ayında Antalya’da bugün Andızlı Mezarlığı’nın bulunduğu alandaki toprak piste iniş yapan Vecihi Hürkuş’un kullandığı uçağın önümüzdeki günlerde prototipi yapılarak, müzede sergilenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.