İLK LKS SINAVI BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NDEN

07.11.2017 - 11:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İLK LKS SINAVI BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NDEN

Yeni sınav sisteminin ilk uygulaması Burdur Bahçeşehir Kolejinden.
Yeni sınav sisteminin ilk uygulaması Burdur Bahçeşehir Kolejinden.   Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından liselere geçişte uygulanacak yeni sistem açıklanmıştı. Yeni LKS sistemine göre liselere geçişte haziran ayının ilk haftasında MEB tarafından merkezi bir sınav ile MEB tarafından sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullarına yerleştirme yapılacak. Söz konusu bu liselerin listesi mayıs ayında açıklanacak.   Burdur Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Gurbet Çetin yaptığı basın açıklamasında şu bilgiyi verdi; “Haziran ayında yapılacak bu merkezi sınavda çoktan seçmeli 60 soru yer alacak ve sınav süresi 90 dakika olacak. Sözel ve sayısal alanlara ait soruların yer alacağı bu sınav, tek oturumda uygulanacaktır. Bu sorular, 8. sınıf müfredatı ağırlıklı olmak üzere 6 ve 7. sınıf kazanımlarıyla bağlantılı olacak. Liselere geçiş sisteminde öğrenciler, 5 lise tercihinde bulunacaklar ve bu doğrultuda merkezi bir sistem üzerinden yerleştirme olacak. Yerleştirme sonuçları haziran ayında açıklanacaktır. Merkezi yerleştirme sınavına girmeyecek öğrenciler için de eğitim bölgesi sınavsız mahalli yerleştirme sistemi esas alınacaktır.  Bu doğrultuda öğrenci, adresine yakın 5 lise tercihinde bulunabilecek ve tercihleri arasında yer alan liseye yerleştirilecek.   Açıklanan yeni sınav sistemi sonrasında Burdur Bahçeşehir Koleji olarak 8. sınıf öğrencilerimize 7 Kasım 2017 Salı günü yeni sisteme uygun ilk deneme sınavımızı uyguladık. Her hafta yapılan deneme sınavlarımız, yeni sistemle uyumlu olarak cumartesi günleri tek oturum halinde uygulanmaya devam edecektir.   Bahçeşehir Koleji olarak uyguladığımız yenilikçi eğitim anlayışımız ve öğretim modellerimizle liselere geçiş sürecindeki yeni sistemde de öğrencilerimizi bir üst öğretim kurumuna donanımlı bireyler olarak hazırlamaya devam edeceğiz. Kurumumuza ve eğitim sistemimize duyduğunuz güven için teşekkür ederim.” dedi.
Yeni sınav sisteminin ilk uygulaması Burdur Bahçeşehir Kolejinden.

Yeni sınav sisteminin ilk uygulaması Burdur Bahçeşehir Kolejinden.

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından liselere geçişte uygulanacak yeni sistem açıklanmıştı. Yeni LKS sistemine göre liselere geçişte haziran ayının ilk haftasında MEB tarafından merkezi bir sınav ile MEB tarafından sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullarına yerleştirme yapılacak. Söz konusu bu liselerin listesi mayıs ayında açıklanacak.

 

Burdur Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Gurbet Çetin yaptığı basın açıklamasında şu bilgiyi verdi; “Haziran ayında yapılacak bu merkezi sınavda çoktan seçmeli 60 soru yer alacak ve sınav süresi 90 dakika olacak. Sözel ve sayısal alanlara ait soruların yer alacağı bu sınav, tek oturumda uygulanacaktır. Bu sorular, 8. sınıf müfredatı ağırlıklı olmak üzere 6 ve 7. sınıf kazanımlarıyla bağlantılı olacak. Liselere geçiş sisteminde öğrenciler, 5 lise tercihinde bulunacaklar ve bu doğrultuda merkezi bir sistem üzerinden yerleştirme olacak. Yerleştirme sonuçları haziran ayında açıklanacaktır. Merkezi yerleştirme sınavına girmeyecek öğrenciler için de eğitim bölgesi sınavsız mahalli yerleştirme sistemi esas alınacaktır.  Bu doğrultuda öğrenci, adresine yakın 5 lise tercihinde bulunabilecek ve tercihleri arasında yer alan liseye yerleştirilecek.

 

Açıklanan yeni sınav sistemi sonrasında Burdur Bahçeşehir Koleji olarak 8. sınıf öğrencilerimize 7 Kasım 2017 Salı günü yeni sisteme uygun ilk deneme sınavımızı uyguladık. Her hafta yapılan deneme sınavlarımız, yeni sistemle uyumlu olarak cumartesi günleri tek oturum halinde uygulanmaya devam edecektir.

 

Bahçeşehir Koleji olarak uyguladığımız yenilikçi eğitim anlayışımız ve öğretim modellerimizle liselere geçiş sürecindeki yeni sistemde de öğrencilerimizi bir üst öğretim kurumuna donanımlı bireyler olarak hazırlamaya devam edeceğiz. Kurumumuza ve eğitim sistemimize duyduğunuz güven için teşekkür ederim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.