İL ÖZEL İDARESİ 2019 YILI KIRSAL ALTYAPI YATIRIM PROGRAMINDAKİ HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Ekonomi 25.12.2019 - 16:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İL ÖZEL İDARESİ 2019 YILI KIRSAL ALTYAPI YATIRIM PROGRAMINDAKİ HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

              Burdur İl Özel İdaresi 2019 yılında iş programına uygun şekilde ve düzenli bir takip sistemiyle yatırım programında yer alan bütün işleri sonuçlandırarak başarılı bir performans gösterdi. İl Merkezi ve İlçelerde kırsal altyapı hizmetlerine ilişkin İl Özel İdaresi Yatırım Programı ve KÖYDES Programı kapsamındaki işlerin tamamlandığını belirten Vali Hasan ŞILDAK, özellikle düzenli, hızlı ve programa bağlı çalışmanın önemine dikkat çekerek iş sezonu içinde planlanan bütün çalışmaların bitirildiğini ifade etti. Çalışmalarda görev alan bütün İl Özel İdaresi personeline ve özellikle alanda görev yapan işçiler ve teknik personele, ayrıca İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür eden Vali ŞILDAK hedeflerinin 2020 yılında da aynı şekilde sistemli ve planlı çalışmayla bütün yatırım programını gerçekleştirmek olduğunu söyledi.               Burdur İl Özel İdaresi tarafından 2019 yılı içinde yol çalışmaları kapsamında;               82 km sıcak karışım asfalt yapımı,             24 km sathi kaplama asfalt yapımı,             363.000 m² kilit parke döşeme işi,             727 m sanat yapısı inşası,             950 km asfalt yama bakımı,             90 km stabilize kaplama,             40 km yol onarımı,             1.200 km grayder ile yol bakımı,             110 km yol çizgi boyası yapımı,             Gerçekleştirilmiştir.   Ayrıca, Merkez, Yeşilova ve Ağlasun İlçelerinin bütün köylerinin giriş ve yön tabelaları yenilenmiştir.   İçme suyu, sulama ve kanalizasyon çalışmalarında ise 91 proje hayata geçirilmiştir.   İçme suyu alanında 55 köyde toplam 136 km boru döşenerek şebeke, isale ve terfi hattı projeleri tamamlanmıştır.   12 adet içme suyu deposu yapımı ve içme suyu pompalarına enerji temini amacıyla 11 adet güneş enerjisi paneli yapımı tamamlanmıştır.   Ağlasun ve Çeltikçi İlçelerinin bütün köylerinde içme suyu depolarına debi ayarlı klorlama cihazı takılarak uzaktan takip sistemi oluşturulmuştur.   Kanalizasyon alanında 20 köyde 22 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapımı gerçekleştirilmiştir.   Arazi sulama çalışmaları kapsamında ise 22 köyde 39 km uzunluğunda hat döşenerek 615 hektar arazide kapalı sistem sulama tesisi devreye sokulmuştur.    

 

            Burdur İl Özel İdaresi 2019 yılında iş programına uygun şekilde ve düzenli bir takip sistemiyle yatırım programında yer alan bütün işleri sonuçlandırarak başarılı bir performans gösterdi. İl Merkezi ve İlçelerde kırsal altyapı hizmetlerine ilişkin İl Özel İdaresi Yatırım Programı ve KÖYDES Programı kapsamındaki işlerin tamamlandığını belirten Vali Hasan ŞILDAK, özellikle düzenli, hızlı ve programa bağlı çalışmanın önemine dikkat çekerek iş sezonu içinde planlanan bütün çalışmaların bitirildiğini ifade etti. Çalışmalarda görev alan bütün İl Özel İdaresi personeline ve özellikle alanda görev yapan işçiler ve teknik personele, ayrıca İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür eden Vali ŞILDAK hedeflerinin 2020 yılında da aynı şekilde sistemli ve planlı çalışmayla bütün yatırım programını gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

 

            Burdur İl Özel İdaresi tarafından 2019 yılı içinde yol çalışmaları kapsamında;

 

            82 km sıcak karışım asfalt yapımı,

            24 km sathi kaplama asfalt yapımı,

            363.000 m² kilit parke döşeme işi,

            727 m sanat yapısı inşası,

            950 km asfalt yama bakımı,

            90 km stabilize kaplama,

            40 km yol onarımı,

            1.200 km grayder ile yol bakımı,

            110 km yol çizgi boyası yapımı,

            Gerçekleştirilmiştir.

 

Ayrıca, Merkez, Yeşilova ve Ağlasun İlçelerinin bütün köylerinin giriş ve yön tabelaları yenilenmiştir.

 

İçme suyu, sulama ve kanalizasyon çalışmalarında ise 91 proje hayata geçirilmiştir.

 

İçme suyu alanında 55 köyde toplam 136 km boru döşenerek şebeke, isale ve terfi hattı projeleri tamamlanmıştır.

 

12 adet içme suyu deposu yapımı ve içme suyu pompalarına enerji temini amacıyla 11 adet güneş enerjisi paneli yapımı tamamlanmıştır.

 

Ağlasun ve Çeltikçi İlçelerinin bütün köylerinde içme suyu depolarına debi ayarlı klorlama cihazı takılarak uzaktan takip sistemi oluşturulmuştur.

 

Kanalizasyon alanında 20 köyde 22 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapımı gerçekleştirilmiştir.

 

Arazi sulama çalışmaları kapsamında ise 22 köyde 39 km uzunluğunda hat döşenerek 615 hektar arazide kapalı sistem sulama tesisi devreye sokulmuştur.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.