İl Emniyet Müdürlüğü kapsamlı denetim yaptı

09.11.2019 - 09:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İl Emniyet Müdürlüğü kapsamlı denetim yaptı

  Trafikte huzur ve güvenliğin tesisi ve sürdürülebilirliği amacıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimler neticesinde 563 araç ve sürücüsüne idari para cezası uygulandı.   İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde; Trafik yönünden sorgusu yapılan 2.302 araçtan kusuru bulunan, 563 araç ve sürücüsüne işlem yapılarak trafik idari para cezası uygulandı.   Öğrenciye Sigara Satana Ceza   Güvenlik güçleri tarafından ayrıca, okul çevrelerinde alınan önlemler kapsamında öğrencilere sigara satışının önlenmesine yönelik, öğrencilere sigara satışı yaptığı tespit edilen iş yerlerine 'Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini' suçundan adli işlem yapıldı.   Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesi ve suça sürüklenmesini önlemek, ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek tüm unsurlardan korumak, çocukların girmesinin yasak olduğu bar, kahvehane vb. yerlere alınmaması, internet ve oyun salonlarında, zararlı etkilerden korunması ve çocukların madde bağımlılığını önlemek amacıyla kolluk görevlilerince okul çevrelerinde bulunan işyerleri, umuma açık yerler ve şüpheli şahıslar üzerinde kontrol ve denetimlerine ise titizlikle devam edildiği bildirildi.   Kimlik Bildirmeyen Otellere Ceza Kolluk güçleri tarafından yapılan diğer denetimler çerçevesinde; Burdur İl Merkezinde faaliyet gösteren otellerde denetim yapılmış, bir otele 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 7.352 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununun Ek-1 Maddesinde yer alan "Genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara" "FİİLİN TEKRARI HALİNDE İŞLETME RUHSATLARI İPTAL EDİLİR" hükmü gereğince denetimlerin hassasiyetle sürdürüleceği bildirildi.  

 

Trafikte huzur ve güvenliğin tesisi ve sürdürülebilirliği amacıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimler neticesinde 563 araç ve sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde; Trafik yönünden sorgusu yapılan 2.302 araçtan kusuru bulunan, 563 araç ve sürücüsüne işlem yapılarak trafik idari para cezası uygulandı.

 

Öğrenciye Sigara Satana Ceza

 

Güvenlik güçleri tarafından ayrıca, okul çevrelerinde alınan önlemler kapsamında öğrencilere sigara satışının önlenmesine yönelik, öğrencilere sigara satışı yaptığı tespit edilen iş yerlerine 'Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini' suçundan adli işlem yapıldı.

 

Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesi ve suça sürüklenmesini önlemek, ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek tüm unsurlardan korumak, çocukların girmesinin yasak olduğu bar, kahvehane vb. yerlere alınmaması, internet ve oyun salonlarında, zararlı etkilerden korunması ve çocukların madde bağımlılığını önlemek amacıyla kolluk görevlilerince okul çevrelerinde bulunan işyerleri, umuma açık yerler ve şüpheli şahıslar üzerinde kontrol ve denetimlerine ise titizlikle devam edildiği bildirildi.

 

Kimlik Bildirmeyen Otellere Ceza

Kolluk güçleri tarafından yapılan diğer denetimler çerçevesinde; Burdur İl Merkezinde faaliyet gösteren otellerde denetim yapılmış, bir otele 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 7.352 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır.

1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununun Ek-1 Maddesinde yer alan "Genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara" "FİİLİN TEKRARI HALİNDE İŞLETME RUHSATLARI İPTAL EDİLİR" hükmü gereğince denetimlerin hassasiyetle sürdürüleceği bildirildi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.