"İhracatın Yıldızları 2017" ödüllerini aldı

Ekonomi 06.04.2018 - 10:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

"İhracatın Yıldızları 2017" ödüllerini aldı

Vali Şerif Yılmazve beraberindeki heyet Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları 2017" ödül törenine katıldı.
BİAB tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antalya, Isparta ve Burdur illerinden başarılı ihracatçıların ödül aldığı törenine  Vali Şerif Yılmaz, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milletvekilleri, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, BİAB Başkanı Mustafa Satıcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve ihracatçılar katıldı.   Yapılan protokol konuşmalarının ardından 2017'de BAİB üzerinden 25 sektörde en fazla ihracat yapan firmalar ödüllendirildi. BAİB tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları" ödül töreninde, Batı Akdenizin 2017 İhracat Şampiyonlarına ödüllerini protokolle birlikte takdim eden Vali Şerif Yılmaz, ilimize, bölgemize ve ülkemize değer katan ihracatçıları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.   "İhracatın Yıldızları" ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Programa katılarak Burdur’dan katılan ihracatçıları yalnız bırakmayan Vali Şerif Yılmaz, törenin sonunda ilimizden çeşitli sektörlerde ödül alan ve programa katılan ihracatçılarımızla hatıra fotoğrafı çekildi.   Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatın büyüme ve refah anlamına geldiğini, ihracatçıların ülkeye ve ekonomiye büyük katkı sağladığını söyledi. İhracatta Antalya'nın yaş meyve ve sebze, maden ve metaller, Burdur'un maden, metal, savunma, havacılık ve çimento, Isparta'nın da kimyevi maddeler, maden ve metal ile tekstil sektörlerinde ön planda olduğunu kaydeden Büyükekşi, Batı Akdeniz ihracatının son 10 yılda 2 kat arttığını dile getirdi.   BAİB Başkan Mustafa Satıcı'da geçen yıl Batı Akdeniz'den 156 ülkeye toplam 1,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, 15 ülkeye ilk kez ihracat yapıldığını dile getirdi.   Antalya Valisi Münir Karaloğlu’da Türkiye'nin ihracata dayalı bir büyüme modeliyle yürüdüğünü, onun için ülke olarak daha çok üretmek, Ar-Ge ve inovasyona dayalı ürünler ortaya çıkarmak ve daha çok ihracat yapılması gerektiğini ifade etti.
Vali Şerif Yılmazve beraberindeki heyet Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları 2017" ödül törenine katıldı.

BİAB tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antalya, Isparta ve Burdur illerinden başarılı ihracatçıların ödül aldığı törenine  Vali Şerif Yılmaz, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milletvekilleri, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, BİAB Başkanı Mustafa Satıcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve ihracatçılar katıldı.

 

Yapılan protokol konuşmalarının ardından 2017'de BAİB üzerinden 25 sektörde en fazla ihracat yapan firmalar ödüllendirildi. BAİB tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları" ödül töreninde, Batı Akdenizin 2017 İhracat Şampiyonlarına ödüllerini protokolle birlikte takdim eden Vali Şerif Yılmaz, ilimize, bölgemize ve ülkemize değer katan ihracatçıları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

"İhracatın Yıldızları" ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Programa katılarak Burdur’dan katılan ihracatçıları yalnız bırakmayan Vali Şerif Yılmaz, törenin sonunda ilimizden çeşitli sektörlerde ödül alan ve programa katılan ihracatçılarımızla hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatın büyüme ve refah anlamına geldiğini, ihracatçıların ülkeye ve ekonomiye büyük katkı sağladığını söyledi.

İhracatta Antalya'nın yaş meyve ve sebze, maden ve metaller, Burdur'un maden, metal, savunma, havacılık ve çimento, Isparta'nın da kimyevi maddeler, maden ve metal ile tekstil sektörlerinde ön planda olduğunu kaydeden Büyükekşi, Batı Akdeniz ihracatının son 10 yılda 2 kat arttığını dile getirdi.

 

BAİB Başkan Mustafa Satıcı'da geçen yıl Batı Akdeniz'den 156 ülkeye toplam 1,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, 15 ülkeye ilk kez ihracat yapıldığını dile getirdi.

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’da Türkiye'nin ihracata dayalı bir büyüme modeliyle yürüdüğünü, onun için ülke olarak daha çok üretmek, Ar-Ge ve inovasyona dayalı ürünler ortaya çıkarmak ve daha çok ihracat yapılması gerektiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.