Hortum, onlarca sera içerisinden sadece bir tanesini vurdu

Yaşam 30.03.2018 - 16:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Hortum, onlarca sera içerisinden sadece bir tanesini vurdu

Hortum, onlarca sera içerisinden sadece bir tanesini vurdu
Antalya’da dün etkili olan şiddetli yağmurun ardından çıkan hortum, onlarca sera içerisinden sadece bir tanesine büyük hasar verdi. Zararın boyutu havadan görüntülenirken, olayın görgü tanığı mahalle muhtarı Mehmet Yayan, "50 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Sera, domino taşı gibi yuvarlanıyordu" dedi.  Antalya'da, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan yağmur, dün sabaha karşı etkisini artırdı. Kent merkezindeki şiddetli yağmurun ardından Muratpaşa ilçesi Güzelbağ Mahallesi'nde hortum çıktı. Hortum, bölgedeki onlarca naylon sera içerisinden sadece Ahmet Dalkıran’a ait seraya büyük çapta hasar verdi. 20 dönümlük alanda etkili olan hortum, seranın naylonlarını savurdu, demirlerini ise bükerek kullanılamaz hale getirdi. Seranın hortum sonrasındaki durumu ise havadan görüntülendi.  "Sadece bizim serayı vurdu"  Sera sahibi oğlunun cezaevinde olduğunu belirten baba Turan Dalkıran, "Dün akşam 22.30’da hortum geçti. Serayı yerle bir etti. Sadece bizim serayı vurdu. Bizim seranın olduğu yerden çıkmış, yıktıktan sonra orada batıp yok olmuş. Oğlum cezavinde olduğu için TARSİM yaptıramadı. 20 dönümün aşağı yukarı 4’te 3’ü gitti. Zararımız 300-400 bin civarı. Beklentimiz devlet büyüklerimizin bize yardım etmesi" dedi.  "Domino taşı gibi yuvarlandı"  Olayın görgü tanıklarından Güzelbağ Mahalle Muhtarı Mehmet Yayan da, "Bir ses üzerine balkona çıktım. O anda seranın domino taşı gibi yuvarlandığını gördüm. O anı bir daha yaşamak istemiyorum. Çocuklar içeride olduğu halde, çocuklar içeri girin diye bağırdım. Seranın 10 metre havalandığını gördüm. Antalya’da genellikle böyle afetler oluyor ama ben 50 yaşındayım şuana kadar ilk defa batıdan doğuya doğru gittiğini gördüm. Sadece bu serayı vurdu. Bir taraftan sevindirici, bir taraftan üzücü. Kardeşimiz cezaevinde, eşi idare ediyor. İğneyle ayakta duruyor. Devlet büyüklerinin yardım etmesini istiyoruz" diye konuştu. 
Hortum, onlarca sera içerisinden sadece bir tanesini vurdu

Antalya’da dün etkili olan şiddetli yağmurun ardından çıkan hortum, onlarca sera içerisinden sadece bir tanesine büyük hasar verdi. Zararın boyutu havadan görüntülenirken, olayın görgü tanığı mahalle muhtarı Mehmet Yayan, "50 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Sera, domino taşı gibi yuvarlanıyordu" dedi. 
Antalya'da, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan yağmur, dün sabaha karşı etkisini artırdı. Kent merkezindeki şiddetli yağmurun ardından Muratpaşa ilçesi Güzelbağ Mahallesi'nde hortum çıktı. Hortum, bölgedeki onlarca naylon sera içerisinden sadece Ahmet Dalkıran’a ait seraya büyük çapta hasar verdi. 20 dönümlük alanda etkili olan hortum, seranın naylonlarını savurdu, demirlerini ise bükerek kullanılamaz hale getirdi. Seranın hortum sonrasındaki durumu ise havadan görüntülendi. 

"Sadece bizim serayı vurdu" 
Sera sahibi oğlunun cezaevinde olduğunu belirten baba Turan Dalkıran, "Dün akşam 22.30’da hortum geçti. Serayı yerle bir etti. Sadece bizim serayı vurdu. Bizim seranın olduğu yerden çıkmış, yıktıktan sonra orada batıp yok olmuş. Oğlum cezavinde olduğu için TARSİM yaptıramadı. 20 dönümün aşağı yukarı 4’te 3’ü gitti. Zararımız 300-400 bin civarı. Beklentimiz devlet büyüklerimizin bize yardım etmesi" dedi. 

"Domino taşı gibi yuvarlandı" 
Olayın görgü tanıklarından Güzelbağ Mahalle Muhtarı Mehmet Yayan da, "Bir ses üzerine balkona çıktım. O anda seranın domino taşı gibi yuvarlandığını gördüm. O anı bir daha yaşamak istemiyorum. Çocuklar içeride olduğu halde, çocuklar içeri girin diye bağırdım. Seranın 10 metre havalandığını gördüm. Antalya’da genellikle böyle afetler oluyor ama ben 50 yaşındayım şuana kadar ilk defa batıdan doğuya doğru gittiğini gördüm. Sadece bu serayı vurdu. Bir taraftan sevindirici, bir taraftan üzücü. Kardeşimiz cezaevinde, eşi idare ediyor. İğneyle ayakta duruyor. Devlet büyüklerinin yardım etmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.