Hibe desteğiyle zeytin fabrikası kurdu

(AA) - Anadolu Ajansı | 14.10.2019 - 11:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Hibe desteğiyle zeytin fabrikası kurdu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kadın girişimcinin hibe desteğiyle kurduğu zeytin fabrikasında hasada başlandı.
  Antalya'da, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından hibe alarak Manavgat ilçesinde sofralık zeytin fabrikası kuran Havva Taşbaş'ın işletmesinde zeytin hasadına başlandı.   Kadın girişimci Havva Taşbaş yaptığı açıklamada, pazarda zeytin satmaya gelen yaşlı bir kişinin ürününü satmakta zorlandığını gördüğünü ve sonrasında zeytin fabrikası kurmaya karar verdiğini belirtti.   Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle yüzde 50 hibe desteği aldığını aktaran Taşbaş, desteğin bölge çiftçilerine de büyük katkısının olduğunu vurguladı.   Kurulan fabrika sayesinde üreticilerin elindeki zeytini değerinde satma şansı bulduğunu belirten Taşbaş, "Üreticiler zeytinleri ilçemizdeki fabrikaya getirerek nakliye masraflarından kurtulmuş oluyor. Fabrikaya getiremeyen üreticilerin zeytinlerini biz yerinden kendimiz gidip alıyoruz. Toplamada sıkıntı yaşayan çiftçilere de yardım ediyoruz. Bugün de burada yerinde satın aldığımız zeytinlerin hasadında burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Buradan tüm üreticilerimize ve özellikle kadın girişimcilerimize cesur olmalarını verilen bu desteklerden faydalanmalarını öneriyorum. Kendi hikayemin de yeni girişimleri cesaretlendirmesini umuyorum." Dedi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kadın girişimcinin hibe desteğiyle kurduğu zeytin fabrikasında hasada başlandı.

 

Antalya'da, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından hibe alarak Manavgat ilçesinde sofralık zeytin fabrikası kuran Havva Taşbaş'ın işletmesinde zeytin hasadına başlandı.

 

Kadın girişimci Havva Taşbaş yaptığı açıklamada, pazarda zeytin satmaya gelen yaşlı bir kişinin ürününü satmakta zorlandığını gördüğünü ve sonrasında zeytin fabrikası kurmaya karar verdiğini belirtti.

 

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle yüzde 50 hibe desteği aldığını aktaran Taşbaş, desteğin bölge çiftçilerine de büyük katkısının olduğunu vurguladı.

 

Kurulan fabrika sayesinde üreticilerin elindeki zeytini değerinde satma şansı bulduğunu belirten Taşbaş, "Üreticiler zeytinleri ilçemizdeki fabrikaya getirerek nakliye masraflarından kurtulmuş oluyor. Fabrikaya getiremeyen üreticilerin zeytinlerini biz yerinden kendimiz gidip alıyoruz. Toplamada sıkıntı yaşayan çiftçilere de yardım ediyoruz. Bugün de burada yerinde satın aldığımız zeytinlerin hasadında burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Buradan tüm üreticilerimize ve özellikle kadın girişimcilerimize cesur olmalarını verilen bu desteklerden faydalanmalarını öneriyorum. Kendi hikayemin de yeni girişimleri cesaretlendirmesini umuyorum." Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.