HEM DOĞUM YAPTI; HEM KANSERİ YENDİ

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2016 - 14:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

HEM DOĞUM YAPTI; HEM KANSERİ YENDİ

SEZARYENLE BEBEK, OPERASYONLA KANSERLİ HÜCRE ALINDI
Antalya'da hamileliğinin 8'inci ayında ağız kanseri olduğunu öğrenen anne adayı, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde dört hekimin girdiği ameliyatla aynı anda hem doğum yaptı, hem de kanserden kurtuldu. Antalya'da yaşayan 26 yaşındaki Sevgi Kırmızı, hamileliğinin 8'inci ayında ağız kanseri olduğunu öğrendi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde dört hekimin girdiği ameliyatla aynı seansta hem doğum yapan hem de kötü huylu lezyonlardan kurtulan Sevgi Kırmızı, operasyonun ardından hayata tutundu. 12 aylık bebeği Abdullah Ali Kırmızı ile kameralar karşısına geçen Anne Kırmızı, "Bebeğimin varlığı bana güç verdi" dedi.   "DAHA ÖNCE BÖYLE BİR AMELİYAT YAPMADIM" Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kadın-Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Aykan'ın doğumu gerçekleştirdiği operasyonda Kulak, Burun Boğaz Bölümü'nden Prof. Dr. Harun Doğru ile Op. Dr. Osman Fatih Boztepe tümörleri temizledi; Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Koray Coşkunfırat da aynı seansta ağız altında oluşan boşluğu kapatmak için cerrahi müdahalede bulundu. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Doğru, daha önce böyle bir ameliyat yapmadığını belirterek, "Acil ameliyat olması gerektiğini söyledik ancak 7 buçuk aylık hamileydi. Bu kanserin çabuk yayılma gibi bir özelliği vardı. O nedenle hemen karar verip ameliyat olmalıydı. Aynı ameliyat içerisinde sezaryenle bebek dünyaya geldi ve 8 saatlik ameliyatla kanserli doku alındı. Ağız tabanındaki boşluğa da göğüs altından doku kaydırıldı. Şu anda durumu gayet iyi, bebek de sağlıklı. Daha önce böyle bir ameliyatı yapmamıştım. Aynı anda hem bebek alındı hem kanser cerrahisi olmamıştı" dedi. "BEBEĞİMİN VARLIĞI BANA GÜÇ VERDİ" Yarayı eliyle muayene ettiğinde çok acı hissettiğini bir gün sonrada yaranın patlamış olduğunu ve konuşamaz hale geldiğini belirten Anne Sevgi Kırmızı, ameliyattan çok bebeğine zarar gelmesinden korktuğunu söyledi. Bebeğinin varlığının kendisine güç verdiğini belirten Anne Kırmızı, "Çok korktum ve çok zorlu bir ameliyattı benim için. Operasyondan sonra bebeğimi çok merak ediyordum. Onun varlığı bana güç verdi. Çok şükür şimdi her şeyi atlattım ve normal hayatıma döndüm. Moral ve desteğim iyi olduğu için çabuk yendim bu hastalığı. Hasta olanlar mücadeleci olursa çabucak kurtulabilir. Başıma gelecekleri biliyordum ve kendimi en zoruna hazırlamıştım. Bebeğimle aynı anda hastanede çıktık" ifadelerini kaydetti.  
SEZARYENLE BEBEK, OPERASYONLA KANSERLİ HÜCRE ALINDI

Antalya'da hamileliğinin 8'inci ayında ağız kanseri olduğunu öğrenen anne adayı, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde dört hekimin girdiği ameliyatla aynı anda hem doğum yaptı, hem de kanserden kurtuldu.

Antalya'da yaşayan 26 yaşındaki Sevgi Kırmızı, hamileliğinin 8'inci ayında ağız kanseri olduğunu öğrendi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde dört hekimin girdiği ameliyatla aynı seansta hem doğum yapan hem de kötü huylu lezyonlardan kurtulan Sevgi Kırmızı, operasyonun ardından hayata tutundu. 12 aylık bebeği Abdullah Ali Kırmızı ile kameralar karşısına geçen Anne Kırmızı, "Bebeğimin varlığı bana güç verdi" dedi.

 

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR AMELİYAT YAPMADIM"

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kadın-Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Aykan'ın doğumu gerçekleştirdiği operasyonda Kulak, Burun Boğaz Bölümü'nden Prof. Dr. Harun Doğru ile Op. Dr. Osman Fatih Boztepe tümörleri temizledi; Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Koray Coşkunfırat da aynı seansta ağız altında oluşan boşluğu kapatmak için cerrahi müdahalede bulundu.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Doğru, daha önce böyle bir ameliyat yapmadığını belirterek, "Acil ameliyat olması gerektiğini söyledik ancak 7 buçuk aylık hamileydi. Bu kanserin çabuk yayılma gibi bir özelliği vardı. O nedenle hemen karar verip ameliyat olmalıydı. Aynı ameliyat içerisinde sezaryenle bebek dünyaya geldi ve 8 saatlik ameliyatla kanserli doku alındı. Ağız tabanındaki boşluğa da göğüs altından doku kaydırıldı. Şu anda durumu gayet iyi, bebek de sağlıklı. Daha önce böyle bir ameliyatı yapmamıştım. Aynı anda hem bebek alındı hem kanser cerrahisi olmamıştı" dedi.

"BEBEĞİMİN VARLIĞI BANA GÜÇ VERDİ"

Yarayı eliyle muayene ettiğinde çok acı hissettiğini bir gün sonrada yaranın patlamış olduğunu ve konuşamaz hale geldiğini belirten Anne Sevgi Kırmızı, ameliyattan çok bebeğine zarar gelmesinden korktuğunu söyledi. Bebeğinin varlığının kendisine güç verdiğini belirten Anne Kırmızı, "Çok korktum ve çok zorlu bir ameliyattı benim için. Operasyondan sonra bebeğimi çok merak ediyordum. Onun varlığı bana güç verdi. Çok şükür şimdi her şeyi atlattım ve normal hayatıma döndüm. Moral ve desteğim iyi olduğu için çabuk yendim bu hastalığı. Hasta olanlar mücadeleci olursa çabucak kurtulabilir. Başıma gelecekleri biliyordum ve kendimi en zoruna hazırlamıştım. Bebeğimle aynı anda hastanede çıktık" ifadelerini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.