HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Gündem 21.08.2015 - 14:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

TÜRKİYE HALTER ŞAMPİYONU CUMALİ KIVANÇ, HURDACIDA DA ÇALIŞARAK DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR.
Antalya’da ikamet eden lise öğrencisi 17 yaşındaki Cumali Kıvanç (56 kiloda Türkiye halter şampiyonu), gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonasına altın madalya hedefiyle hazırlanıyor. Genç sporcu, antrenmandan kalan zamanında sanayide 30 TL yevmiyeyle hurdacıda çalışarak ailesinin geçimine ve ekmeğine katkı sağlıyor. Cumali Kıvanç, 5 yıl önce halter sporuna başladı. Küçük yaşta babasını kaybeden Kıvanç, 3 ay önce Bursa’da düzenlenen “Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası”nda koparmada 95, silkmede 115 olmak üzere toplamda 210 kilo kaldırarak Türkiye şampiyonu oldu. H. Özdilek TML Muhasebe Bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi Cumali Kıvanç, okulunun bodrum katında antrenörü Ekrem Celil yönetiminde antrenman yaparak gelecek yıl düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmayı da hedefliyor. Kıvanç, “Dünya şampiyonasına katılmayı hedefliyorum. Asıl isteğim 2020'deki olimpiyatlarda madalya kazanmak" diyerek, eğitim ve spor hayatına önem verdiğini belirtip; aile geçimine katkı sağlamak amacıyla da hurdacılık yaptığını söyledi. Okul döneminde sokaktaki çöplerden kâğıt ve metal toplayarak para kazandığını anlatan Kıvanç, yaz döneminde ise sanayide bir hurdacıda 30 lira yevmiyeyle çalıştığını, hurdaları ayrıştırıp tarttığını kaydetti. İşten sonra antrenmana gittiğini ve de okul döneminde antrenmandan sonra geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kaldığını aktaran Cumali Kıvanç: “Harçlığımı çıkarıyorum ve aileme katkı sağlıyorum. Olimpiyatta madalya kazanarak hayatımı kurtarmak istiyorum. Türkiye şampiyonuyum ama halen hurdacıda çalışarak para kazanıyorum. Çöplerden hurda toplayarak yaşamaya çalışıyorum. Çalışırken çok yoruluyorum. Bu nedenle antrenmanlarda istediğim performansı gösteremiyorum. Hedeflerime ulaşmam için maddi desteğe ihtiyacım var” diye konuştu. Kıvaç'ın bu kıvancı öğrenci arkadaşlarınca da benimsendi. 
TÜRKİYE HALTER ŞAMPİYONU CUMALİ KIVANÇ, HURDACIDA DA ÇALIŞARAK DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR.

Antalya’da ikamet eden lise öğrencisi 17 yaşındaki Cumali Kıvanç (56 kiloda Türkiye halter şampiyonu), gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonasına altın madalya hedefiyle hazırlanıyor. Genç sporcu, antrenmandan kalan zamanında sanayide 30 TL yevmiyeyle hurdacıda çalışarak ailesinin geçimine ve ekmeğine katkı sağlıyor. Cumali Kıvanç, 5 yıl önce halter sporuna başladı. Küçük yaşta babasını kaybeden Kıvanç, 3 ay önce Bursa’da düzenlenen “Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası”nda koparmada 95, silkmede 115 olmak üzere toplamda 210 kilo kaldırarak Türkiye şampiyonu oldu. H. Özdilek TML Muhasebe Bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi Cumali Kıvanç, okulunun bodrum katında antrenörü Ekrem Celil yönetiminde antrenman yaparak gelecek yıl düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmayı da hedefliyor.

Kıvanç, “Dünya şampiyonasına katılmayı hedefliyorum. Asıl isteğim 2020'deki olimpiyatlarda madalya kazanmak" diyerek, eğitim ve spor hayatına önem verdiğini belirtip; aile geçimine katkı sağlamak amacıyla da hurdacılık yaptığını söyledi. Okul döneminde sokaktaki çöplerden kâğıt ve metal toplayarak para kazandığını anlatan Kıvanç, yaz döneminde ise sanayide bir hurdacıda 30 lira yevmiyeyle çalıştığını, hurdaları ayrıştırıp tarttığını kaydetti. İşten sonra antrenmana gittiğini ve de okul döneminde antrenmandan sonra geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kaldığını aktaran Cumali Kıvanç: “Harçlığımı çıkarıyorum ve aileme katkı sağlıyorum. Olimpiyatta madalya kazanarak hayatımı kurtarmak istiyorum. Türkiye şampiyonuyum ama halen hurdacıda çalışarak para kazanıyorum. Çöplerden hurda toplayarak yaşamaya çalışıyorum. Çalışırken çok yoruluyorum. Bu nedenle antrenmanlarda istediğim performansı gösteremiyorum. Hedeflerime ulaşmam için maddi desteğe ihtiyacım var” diye konuştu. Kıvaç'ın bu kıvancı öğrenci arkadaşlarınca da benimsendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.