HAVALİMANI’NDA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2014 - 15:03, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

HAVALİMANI’NDA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle gümrük kapılarında 10 Ağustos’a kadar sürecek oy verme işlemleri Antalya Havalimanı’nda başladı.
Antalya’da yurt dışında yaşayan veya ilerleyen günlerde Türkiye’de olamayacak olan ve oyunu kullanamayacak olan seçmenler için dış hatlar 1 terminaline Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri nezaretinde 5 sandık konuldu. Sandık başındaki görevlilere Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya pasaportunu ibraz eden seçmenler sabah saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya başladı. Cumhurbaşkanı adaylarının yer aldığı pusula ve mührü alan vatandaşlar, paravan arkasına geçerek istediği adayı seçti. Pusulayı zarfa koyan vatandaşlar zarfı kapatarak şeffaf sandığa bıraktı. Seçmenlerin kolaylıkla oy verme işlemlerini gerçekleştirebilmesi için havalimanı içine yön levhaları konuldu. Her gelenin istediği zaman oy kullanabilmesi için 3 vardiya halinde oy kullanımının devam edeceği belirtildi.İlk defa Cumhurbaşkanını halkın seçeceğini ifade eden Ecem İş, "İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. İlk kez oyumu kullandım. Yakında yurt dışına çıkacağım. Yurt dışında yaşasam da ülkem için hangi aday hayırlıysa onu seçtim" diye konuştu.Almanya’dan gelen Cem Maraşlı, 2 hafta sonra tekrar geri döneceğini belirterek, "Sorunsuz şekilde oyumu kullandım. Ülkemiz için hayırlı olsun. Gelen kişinin demokrasiye sahip çıkmasını istiyorum. Memleket için en hayırlısı kimse o olsun" dedi.Kosova’dan gelen Süreyya Kurtkaleli ise, "Seçimler milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle gümrük kapılarında 10 Ağustos’a kadar sürecek oy verme işlemleri Antalya Havalimanı’nda başladı.

Antalya’da yurt dışında yaşayan veya ilerleyen günlerde Türkiye’de olamayacak olan ve oyunu kullanamayacak olan seçmenler için dış hatlar 1 terminaline Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri nezaretinde 5 sandık konuldu. Sandık başındaki görevlilere Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya pasaportunu ibraz eden seçmenler sabah saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya başladı. Cumhurbaşkanı adaylarının yer aldığı pusula ve mührü alan vatandaşlar, paravan arkasına geçerek istediği adayı seçti. Pusulayı zarfa koyan vatandaşlar zarfı kapatarak şeffaf sandığa bıraktı. Seçmenlerin kolaylıkla oy verme işlemlerini gerçekleştirebilmesi için havalimanı içine yön levhaları konuldu. Her gelenin istediği zaman oy kullanabilmesi için 3 vardiya halinde oy kullanımının devam edeceği belirtildi.
İlk defa Cumhurbaşkanını halkın seçeceğini ifade eden Ecem İş, "İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. İlk kez oyumu kullandım. Yakında yurt dışına çıkacağım. Yurt dışında yaşasam da ülkem için hangi aday hayırlıysa onu seçtim" diye konuştu.
Almanya’dan gelen Cem Maraşlı, 2 hafta sonra tekrar geri döneceğini belirterek, "Sorunsuz şekilde oyumu kullandım. Ülkemiz için hayırlı olsun. Gelen kişinin demokrasiye sahip çıkmasını istiyorum. Memleket için en hayırlısı kimse o olsun" dedi.
Kosova’dan gelen Süreyya Kurtkaleli ise, "Seçimler milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.