Halka Rağmen Proje Yapılmaz

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.03.2019 - 14:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Halka Rağmen Proje Yapılmaz

Daha önce AK Partili Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’un, ‘Ali Orkun Ercengiz bir proje yaptı, buraları yıkacak hepinizi mağdur edecek ama ben etmeyeceğim’ söyleminden sonra Pazar esnafıyla buluşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, esnafın razı olmadığı hiçbir projeyi başlatmayacaklarını anlattı.
Daha önce AK Partili Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’un, ‘Ali Orkun Ercengiz bir proje yaptı, buraları yıkacak hepinizi mağdur edecek ama ben etmeyeceğim’ söyleminden sonra Pazar esnafıyla buluşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, esnafın razı olmadığı hiçbir projeyi başlatmayacaklarını anlattı. Gönülleri yıkarak gönül belediyeciliği yapılamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Siyaset bu değil! Öyle arabanın üstüne yazmakla gönül belediyeciliği olmuyor. Biz en başından beri yapılacak tüm yatırımların ve projelerin kararını birlikte alacağımıza dair söz verdik.  Eğer sizin gönlünüz yoksa, söz veriyorum bu proje iptal hiç gerek yok. Burdur bir değişim istiyorsa hep beraber başarmak zorundayız. Bunu eğer hep beraber başaramıyorsak o zaman hiçbir şeyden şikayet etmek durumunda değiliz. Bu işi seçim veya siyaset için de konuşmuyorum” ifadelerini kullandı. O PROJE İPTAL EDİLDİ Yapılacak projenin asıl amacının yıllardır o alanda hizmet üreten kiracıları mülk sahibi yapmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Orkun Ercnegiz, “Değerli arkadaşlar biz esnafımızın daha iyi koşullarda iş yapabilmesi ve bu kente yakışan 45-50 senelik dükkanlarda içi rutubet alan, çatısı akan, sığmayan, yetmeyen dükkanlarda sizlerin daha düzgün hizmet verebilmek içim düşündüğümüz böyle bir projeyi sizlerle konuşarak kitapçığımıza aldık. Bu memleketin sermayesi Antalya’ya, Isparta’ya, Denizli’ye, İzmir’e, İstanbul’a akıyorsa inanın burada bir yanlışlık var. Bunu el birliği ile düzeltmek zorundayız. Burada yapılacak projede sizleri nihai dükkan sahibi yapmaktı. Ama istemiyorsanız ve bu durumdan tedirginseniz böyle bir projeyi başlatmayız. Alt yapı yatırımlarını da düşündüğümüzde 20-25 milyon liralık bir külfetin altına gireceksek, ve siz de bunu istemiyorsanız vaz geçeriz bu projeden. Biz de güzelleştiririz. Boyarız, tadilatını yaparız, çevre düzenlemesini yaparız, ama sizin gönlünüzü kırmayız.” şeklinde konuştu Geçen beş yıldır boyunca emanet edilen Burdur’u, Burdur’a yakışan şekilde yönetmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Her şeyi gönülle yapacağız dedik. Bunları yeniden oturup konuşuruz ama şuan belli ki buradaki esnafımızın keyfini kaçırıp, huzurunu bozup, gece uykusunu kaçırıp siyaset yapmaya çalışanlar maalesef doğru bir siyaset yapmıyorlar. Doğru siyaset yapmadıkları için de burada kendimizi ifade etmek zorunda kalıyoruz. Bugün burada eğer bir dönüşüm yapılacaksa sizlerin gönlü olmadan hiçbir şey yapmayacağımızı başında söyledik.  Seçimlerden sonra yine talep ederseniz, masaya oturup buradaki yatırımlar konusunda konuşuruz. Hep birlikte ne yapacağımıza karar veririz.” dedi. Açık Pazar Yeri Esnafı, Ali Orkun Ercengiz’e memnuniyetlerini ve mutluluklarını dile getirerek bu konuya sıcak baktıklarını ifade etti.  
Daha önce AK Partili Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’un, ‘Ali Orkun Ercengiz bir proje yaptı, buraları yıkacak hepinizi mağdur edecek ama ben etmeyeceğim’ söyleminden sonra Pazar esnafıyla buluşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, esnafın razı olmadığı hiçbir projeyi başlatmayacaklarını anlattı.

Daha önce AK Partili Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’un, ‘Ali Orkun Ercengiz bir proje yaptı, buraları yıkacak hepinizi mağdur edecek ama ben etmeyeceğim’ söyleminden sonra Pazar esnafıyla buluşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, esnafın razı olmadığı hiçbir projeyi başlatmayacaklarını anlattı.

Gönülleri yıkarak gönül belediyeciliği yapılamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Siyaset bu değil! Öyle arabanın üstüne yazmakla gönül belediyeciliği olmuyor. Biz en başından beri yapılacak tüm yatırımların ve projelerin kararını birlikte alacağımıza dair söz verdik.  Eğer sizin gönlünüz yoksa, söz veriyorum bu proje iptal hiç gerek yok. Burdur bir değişim istiyorsa hep beraber başarmak zorundayız. Bunu eğer hep beraber başaramıyorsak o zaman hiçbir şeyden şikayet etmek durumunda değiliz. Bu işi seçim veya siyaset için de konuşmuyorum” ifadelerini kullandı.

O PROJE İPTAL EDİLDİ

Yapılacak projenin asıl amacının yıllardır o alanda hizmet üreten kiracıları mülk sahibi yapmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Orkun Ercnegiz, “Değerli arkadaşlar biz esnafımızın daha iyi koşullarda iş yapabilmesi ve bu kente yakışan 45-50 senelik dükkanlarda içi rutubet alan, çatısı akan, sığmayan, yetmeyen dükkanlarda sizlerin daha düzgün hizmet verebilmek içim düşündüğümüz böyle bir projeyi sizlerle konuşarak kitapçığımıza aldık. Bu memleketin sermayesi Antalya’ya, Isparta’ya, Denizli’ye, İzmir’e, İstanbul’a akıyorsa inanın burada bir yanlışlık var. Bunu el birliği ile düzeltmek zorundayız. Burada yapılacak projede sizleri nihai dükkan sahibi yapmaktı. Ama istemiyorsanız ve bu durumdan tedirginseniz böyle bir projeyi başlatmayız. Alt yapı yatırımlarını da düşündüğümüzde 20-25 milyon liralık bir külfetin altına gireceksek, ve siz de bunu istemiyorsanız vaz geçeriz bu projeden. Biz de güzelleştiririz. Boyarız, tadilatını yaparız, çevre düzenlemesini yaparız, ama sizin gönlünüzü kırmayız.” şeklinde konuştu

Geçen beş yıldır boyunca emanet edilen Burdur’u, Burdur’a yakışan şekilde yönetmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Her şeyi gönülle yapacağız dedik. Bunları yeniden oturup konuşuruz ama şuan belli ki buradaki esnafımızın keyfini kaçırıp, huzurunu bozup, gece uykusunu kaçırıp siyaset yapmaya çalışanlar maalesef doğru bir siyaset yapmıyorlar. Doğru siyaset yapmadıkları için de burada kendimizi ifade etmek zorunda kalıyoruz. Bugün burada eğer bir dönüşüm yapılacaksa sizlerin gönlü olmadan hiçbir şey yapmayacağımızı başında söyledik.  Seçimlerden sonra yine talep ederseniz, masaya oturup buradaki yatırımlar konusunda konuşuruz. Hep birlikte ne yapacağımıza karar veririz.” dedi. Açık Pazar Yeri Esnafı, Ali Orkun Ercengiz’e memnuniyetlerini ve mutluluklarını dile getirerek bu konuya sıcak baktıklarını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.