HAFIZAYI GÜÇLENDİREN GIDALAR

Sağlık 20.11.2017 - 14:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN GIDALAR

Beyni besleyip hafızayı güçlendiren gıdalar Beslenme uzmanları daha üretken bir beyin için hafızayı güçlendiren besinleri belirledi. İşte daha güçlü bir hafıza için konsantrasyonu artıran ve beyni besleyen gıdalar... ET SUYU Et suyu içeriğinde bulunan kolajen, prolin ve gilisin amino asitleri sayesinde beyni beslerken bağırsaktaki yararlı bakterileri yeniliyor. TAM TAHILLAR Tam tahıllar içeriğinde, kompleks karbonhidrat barındırdığından beynin ihtiyaç duyduğu glikozu sağlıyor. B6 VİTAMİNİ Beyinsel işlevlerde zamanla kaybı engelleyen B6 vitamini olan liftli besinler hafıza güçlendirmeyi de artırıyor. YEŞİL ÇAY Beyni besleyip hafızayı güçlendiren gıdalar Yeşilçayın içeriğindeki L-Theanine isimli amino asit yaratıcılığınızı artırıyor. MEYVE, SEBZE, KAKAO VE ÇAY Bu besinlerde bulunan polipenol beyin gücünü artırarak beynin daha aktif olmasını sağlıyor. OMEGA 3 YAĞ ASİDİ  Hafıza ve öğrenme kabiliyetini artıran omega 3 yağ asidi, beyin yorgunluğuna protein, konsantrasyon için demirli gıdalar, bunamaya karşı balık yağı, beyin işlevini artırmak için çinkolu besinler, beyindeki iltihaplanmaya karşı prebiyotikler ve probiyotikler de önerilen besinler arasında yer alıyor. YUMURTA D vitamini deposu olan yumurta hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor. YOĞURT  İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor. SARDALYE Sperm kalitesini arttıran selenyum oranı yüksek sardalye, stresi de azaltıyor. SOMON Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor. ÜZÜM SUYU Kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir. Ancak aynı etkiyi şarap göstermiyor. ÇİLEK Antioksidan ve C vitamini deposu. Yaş ilerledikçe zayıflayan beyin fonksiyonları düzene giriyor. BROKOLİ Folik Asit eksikliği gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe neden oluyor. Brokolide yüksek oranda bulunan folik asit bu sorunları ortadan kaldırıyor. PATATES Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor. SOYA Ostrojen salgılanmasını arttıran soya hafızayı güçlendiriyor. Soya sütü ya da soyalı yemekler bunamayı geciktiriyor. YULAF Karbonhidrat oranı yüksek Yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapıyor. KİMYON  İçerdiği uçucu yağlar, bütün sinir sistemini uyarır. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir. ZENCEFİL  Uzmanlar yaratıcılığın geliştirilmesi için zencefil yenmesini öneriyor. Barındırdığı flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini koruyor ve beyin aktivitelerini artırıyor. CEVİZ, FINDIK, FISTIK Odaklanma için, ceviz, fındık, fıstık gibi sinirleri kuvvetlendiren yiyeceklerin yenmesini öneriliyor.

Beyni besleyip hafızayı güçlendiren gıdalar

Beslenme uzmanları daha üretken bir beyin için hafızayı güçlendiren besinleri belirledi. İşte daha güçlü bir hafıza için konsantrasyonu artıran ve beyni besleyen gıdalar...

ET SUYU

Et suyu içeriğinde bulunan kolajen, prolin ve gilisin amino asitleri sayesinde beyni beslerken bağırsaktaki yararlı bakterileri yeniliyor.

TAM TAHILLAR

Tam tahıllar içeriğinde, kompleks karbonhidrat barındırdığından beynin ihtiyaç duyduğu glikozu sağlıyor.

B6 VİTAMİNİ

Beyinsel işlevlerde zamanla kaybı engelleyen B6 vitamini olan liftli besinler hafıza güçlendirmeyi de artırıyor.

YEŞİL ÇAY

Beyni besleyip hafızayı güçlendiren gıdalar Yeşilçayın içeriğindeki L-Theanine isimli amino asit yaratıcılığınızı artırıyor.

MEYVE, SEBZE, KAKAO VE ÇAY

Bu besinlerde bulunan polipenol beyin gücünü artırarak beynin daha aktif olmasını sağlıyor.

OMEGA 3 YAĞ ASİDİ

 Hafıza ve öğrenme kabiliyetini artıran omega 3 yağ asidi, beyin yorgunluğuna protein, konsantrasyon için demirli gıdalar, bunamaya karşı balık yağı, beyin işlevini artırmak için çinkolu besinler, beyindeki iltihaplanmaya karşı prebiyotikler ve probiyotikler de önerilen besinler arasında yer alıyor.

YUMURTA

D vitamini deposu olan yumurta hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor.

YOĞURT

 İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor.

SARDALYE

Sperm kalitesini arttıran selenyum oranı yüksek sardalye, stresi de azaltıyor.

SOMON

Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor.

ÜZÜM SUYU

Kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir. Ancak aynı etkiyi şarap göstermiyor.

ÇİLEK

Antioksidan ve C vitamini deposu. Yaş ilerledikçe zayıflayan beyin fonksiyonları düzene giriyor.

BROKOLİ

Folik Asit eksikliği gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe neden oluyor. Brokolide yüksek oranda bulunan folik asit bu sorunları ortadan kaldırıyor.

PATATES

Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor.

SOYA

Ostrojen salgılanmasını arttıran soya hafızayı güçlendiriyor. Soya sütü ya da soyalı yemekler bunamayı geciktiriyor.

YULAF

Karbonhidrat oranı yüksek Yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapıyor.

KİMYON

 İçerdiği uçucu yağlar, bütün sinir sistemini uyarır. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir.

ZENCEFİL

 Uzmanlar yaratıcılığın geliştirilmesi için zencefil yenmesini öneriyor. Barındırdığı flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini koruyor ve beyin aktivitelerini artırıyor.

CEVİZ, FINDIK, FISTIK

Odaklanma için, ceviz, fındık, fıstık gibi sinirleri kuvvetlendiren yiyeceklerin yenmesini öneriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.