Hacılar Höyüğü için UNESCO’ya başvuru yapılacak

Kültür 25.08.2016 - 15:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Hacılar Höyüğü için UNESCO’ya başvuru yapılacak

Hacılar Höyüğünde yapılan kazıları yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için gerekli başvuruyu yapacaklarını açıkladı.
Hacılar Höyüğünde yapılan kazıları yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için gerekli başvuruyu yapacaklarını açıkladı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ile birlikte Hacılar Höyüğünde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Ercengiz ziyarette Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Umurtak ve eşi Prof. Dr. Refik Duru’dan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Umurtak, “5 sezondur Savunma sistemi olarak kullanılan binaları ortaya çıkardık. Böyle bir yerleşkeyi seçerek, 6 yılda bu duruma ulaştırıp, Türkiye ve dünya arkeolojisine kazandırdığımız için çok gurur duyuyoruz. İlk günden bu yana 2-3 bilimsel yayın sunuyoruz. Tek üzüntümüz, bizi bir sponsorun desteklememesi. Üniversitemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olanaklar çerçevesinde sürekli destek vermekle birlikte yardımlarını sunuyor. Böyle bir yerleşkeyi gelecek kuşaklara sunmak bizim görevimiz ve arzumuz. Yapamayacak olmaktan endişe duyuyorum. İnsanların aktif olarak arazide çalışma süresi bellidir. Gönül ister ki çevreden, kentten insanlarımız daha çok ilgi göstersinler. Kentin ve bölgenin 5 bin yıllık geçmişini ortaya çıkardığımız için insanların bize destek vermelerini isterdik. Bu konuda Belediye Başkanımızın bize ilgi gösterip, destek olmasından duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum” dedi.   UNESCO’ya başvuru yapılacak Başkan Ercengiz ise yaptığı açıklamada “Anadolu her yanından tarih fışkıran bir coğrafya. Bugünde hemen hemen Anadolu'nun en eski medeniyetlerinden birisinin yer altından çıkarılmasına tanıklık ediyoruz. Maalesef olanaksızlıklar işleyişi biraz yavaş götürüyor. Hocalarımızın enerji dolu olmalarına rağmen, enerjilerini tam olarak verememelerini üzülerek görüyoruz. Türkiye’de bir çok şeye para bulunurken, toplumun kendi tarihiyle buluşmasına kaynak sağlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. UNESCO’ya başvuru yapacağız. Bu kabul görürse, bundan sonraki süreç belki daha farklı işleyecek. Kremna’dan, Sagalassos’tan ve Kibyra’dan çok daha önemli bir yerleşimin üzerindeyiz. Hacılar kazısında şuan yarısına bile ulaşılmamış durumda. Kazı tamamlandığı zaman bir çok tarihe ışık tutacaktır” diye konuştu.
Hacılar Höyüğünde yapılan kazıları yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için gerekli başvuruyu yapacaklarını açıkladı.

Hacılar Höyüğünde yapılan kazıları yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için gerekli başvuruyu yapacaklarını açıkladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ile birlikte Hacılar Höyüğünde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Ercengiz ziyarette Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Umurtak ve eşi Prof. Dr. Refik Duru’dan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Umurtak, “5 sezondur Savunma sistemi olarak kullanılan binaları ortaya çıkardık. Böyle bir yerleşkeyi seçerek, 6 yılda bu duruma ulaştırıp, Türkiye ve dünya arkeolojisine kazandırdığımız için çok gurur duyuyoruz. İlk günden bu yana 2-3 bilimsel yayın sunuyoruz. Tek üzüntümüz, bizi bir sponsorun desteklememesi. Üniversitemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olanaklar çerçevesinde sürekli destek vermekle birlikte yardımlarını sunuyor. Böyle bir yerleşkeyi gelecek kuşaklara sunmak bizim görevimiz ve arzumuz. Yapamayacak olmaktan endişe duyuyorum. İnsanların aktif olarak arazide çalışma süresi bellidir. Gönül ister ki çevreden, kentten insanlarımız daha çok ilgi göstersinler. Kentin ve bölgenin 5 bin yıllık geçmişini ortaya çıkardığımız için insanların bize destek vermelerini isterdik. Bu konuda Belediye Başkanımızın bize ilgi gösterip, destek olmasından duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum” dedi.

 

UNESCO’ya başvuru yapılacak

Başkan Ercengiz ise yaptığı açıklamada “Anadolu her yanından tarih fışkıran bir coğrafya. Bugünde hemen hemen Anadolu'nun en eski medeniyetlerinden birisinin yer altından çıkarılmasına tanıklık ediyoruz. Maalesef olanaksızlıklar işleyişi biraz yavaş götürüyor. Hocalarımızın enerji dolu olmalarına rağmen, enerjilerini tam olarak verememelerini üzülerek görüyoruz. Türkiye’de bir çok şeye para bulunurken, toplumun kendi tarihiyle buluşmasına kaynak sağlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. UNESCO’ya başvuru yapacağız. Bu kabul görürse, bundan sonraki süreç belki daha farklı işleyecek. Kremna’dan, Sagalassos’tan ve Kibyra’dan çok daha önemli bir yerleşimin üzerindeyiz. Hacılar kazısında şuan yarısına bile ulaşılmamış durumda. Kazı tamamlandığı zaman bir çok tarihe ışık tutacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.