GÜNDÜZ POLİKLİNİĞE GİTMEYEN İFTARDAN SONRA ACİLE GİDİYOR

10.06.2016 - 13:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

GÜNDÜZ POLİKLİNİĞE GİTMEYEN İFTARDAN SONRA ACİLE GİDİYOR

GÜNDÜZ POLİKLİNİĞE GİTMEYEN İFTARDAN SONRA ACİLE GİDİYOR
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yetkililer, vatandaşların oruçlarını riske atmamak için gündüz polikliniklerde olması gereken tedavilerini erteleyip iftardan sonra acil servise başvuruda bulunduklarını açıkladı. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Devlet Hastanesinin günlük 6 bine yakın hastaya hizmet verdiği aktarılırken, hastane bünyesinde onlarca poliklinik olmasına rağmen en yüksek başvuru yapılan yerin yaklaşık bin 300 hasta ile acil servis olduğu ifade edildi. Normal günlerde acil servislerde 24 saat içerisinde bile bin 300 hastanın çok nadir tedavi gördüğü öğrenilirken, Ramazan ayının başlamasının ardından iftar sonrasında sadece 3-4 saat içerisinde bu oranlarda bir başvurunun acil servise yapıldığı öğrenildi. HASTA YOĞUNLUĞU NORMAL GÜNLERDE POLİKLİNİKLERDE, RAMAZAN’DA İSE ACİL SERVİSLERDE YAŞANIYOR İftardan sonra acil servislerde yaşanan yoğunluğun altında yatan gerçeğin kan aldırma, serum ve iğne vurulmasına bağlı olarak vatandaşların oruçlarını riske atmak istememesinin geldiğini dile getiren hastane yetkilileri, bunun günlük hastane çalışma sistemini olumsuz olarak etkilediğini de sözlerine eklediler. Normal günlere göre Ramazan ayında günlük polikliniklere yapılan başvuru sayısının oldukça azaldığını belirten yetkililer, akşam iftardan sonra ise polikliniklerde yaşanması gereken yoğunluğun acil servislerde yaşandığını vurguladılar. Hastane yetkilileri vatandaşlara uyarılarda bulunarak acil servisleri yersiz yere meşgul etmenin, gerçekten acil tedaviye ihtiyacı olan hastalara yeterli zamanın ayrılamamasına neden olabileceği, yapılması gereken müdahaleleri geciktirebileceği uyarısında da bulunmayı ihmal etmediler.
GÜNDÜZ POLİKLİNİĞE GİTMEYEN İFTARDAN SONRA ACİLE GİDİYOR

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yetkililer, vatandaşların oruçlarını riske atmamak için gündüz polikliniklerde olması gereken tedavilerini erteleyip iftardan sonra acil servise başvuruda bulunduklarını açıkladı.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Devlet Hastanesinin günlük 6 bine yakın hastaya hizmet verdiği aktarılırken, hastane bünyesinde onlarca poliklinik olmasına rağmen en yüksek başvuru yapılan yerin yaklaşık bin 300 hasta ile acil servis olduğu ifade edildi. Normal günlerde acil servislerde 24 saat içerisinde bile bin 300 hastanın çok nadir tedavi gördüğü öğrenilirken, Ramazan ayının başlamasının ardından iftar sonrasında sadece 3-4 saat içerisinde bu oranlarda bir başvurunun acil servise yapıldığı öğrenildi.

HASTA YOĞUNLUĞU NORMAL GÜNLERDE POLİKLİNİKLERDE, RAMAZAN’DA İSE ACİL SERVİSLERDE YAŞANIYOR
İftardan sonra acil servislerde yaşanan yoğunluğun altında yatan gerçeğin kan aldırma, serum ve iğne vurulmasına bağlı olarak vatandaşların oruçlarını riske atmak istememesinin geldiğini dile getiren hastane yetkilileri, bunun günlük hastane çalışma sistemini olumsuz olarak etkilediğini de sözlerine eklediler. Normal günlere göre Ramazan ayında günlük polikliniklere yapılan başvuru sayısının oldukça azaldığını belirten yetkililer, akşam iftardan sonra ise polikliniklerde yaşanması gereken yoğunluğun acil servislerde yaşandığını vurguladılar.
Hastane yetkilileri vatandaşlara uyarılarda bulunarak acil servisleri yersiz yere meşgul etmenin, gerçekten acil tedaviye ihtiyacı olan hastalara yeterli zamanın ayrılamamasına neden olabileceği, yapılması gereken müdahaleleri geciktirebileceği uyarısında da bulunmayı ihmal etmediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.