Görme engelli Rümeysa'ya diploması yetmedi

Yaşam 30.08.2017 - 11:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Görme engelli Rümeysa'ya diploması yetmedi

Sosyal Hizmet Uzmanı olmak için üniversite bitirdi, işsizler kervanına katıldı
(Tek hayali Sosyal Hizmetler Uzmanı olabilmek) Isparta'da yaşayan doğuştan yüzde 62 görme engelli Rümeysa, engellilere yönelik eğitim kurumlarında okumak yerine zoru başarıp Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun oldu. Buna rağmen iş bulamayan genç kızın tek hedefi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı biriminde sosyal hizmetler uzmanı olarak görev yapmak. Isparta’da yaşayan 21 yaşındaki doğuştan görme engelli Rümeysa Karaduman, Kız Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünü kazandı. Üniversiteyi 2 yılda başarıyla tamamlayıp bu yıl mezun olan Rümeysa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapmak istiyor. Görme engeliyle okulunu başarıyla tamamlayan Rümeysa, şimdilerde evde, ameliyat olan annesinin bakımıyla meşgul oluyor.   "Benim gibi olanlara yardımcı olmak istiyorum" Rümeysa Karaduman, kendisi gibi engelli olan kişilere ve özellikle sokakta yaşayan çocuklara yardımcı olmak istediğini söyledi. Doğuştan yüzde 62 oranında görme engelli olduğunu ifade eden Karaduman, "Hedefim, mezun olduğum bölümle ilgili iş sahibi olmak. Çünkü kendim de engelli olduğum için zorlukları yaşadım. Benim gibi kimselere yardımcı olmak istiyorum. Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile belediyeye başvuru yaptım ama bir sonuç gelmedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalışmak istiyorum" dedi.   Suça sürüklenmiş çocuklara yardım etmek istiyor Koruyucu aile, korunmaya muhtaç, suça sürüklenen ve sokakta yaşayan çocuklara yardımcı olmak istediğini belirten Karaduman, "İlkokulda arkadaşlarım tarafından dışlandım. İyi bir arkadaşlık ortamım olmadı. Ama lisede ve üniversite de durum böyle değildi. Tabi derslerde zorlandım ama başardım. Ben görme engelli okula gitmedim. Şimdi hedefim sosyal hizmet uzmanı olmak. YGS’ye girdim bu yıl olmazsa seneye bir kez daha hazırlanacağım" diye konuştu. Devlet büyüklerine seslenen Rümeysa Karaduman, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, devlet büyüklerimizden Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde işe yerleşmem için yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.  
Sosyal Hizmet Uzmanı olmak için üniversite bitirdi, işsizler kervanına katıldı

(Tek hayali Sosyal Hizmetler Uzmanı olabilmek)

Isparta'da yaşayan doğuştan yüzde 62 görme engelli Rümeysa, engellilere yönelik eğitim kurumlarında okumak yerine zoru başarıp Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun oldu. Buna rağmen iş bulamayan genç kızın tek hedefi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı biriminde sosyal hizmetler uzmanı olarak görev yapmak.

Isparta’da yaşayan 21 yaşındaki doğuştan görme engelli Rümeysa Karaduman, Kız Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünü kazandı. Üniversiteyi 2 yılda başarıyla tamamlayıp bu yıl mezun olan Rümeysa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapmak istiyor. Görme engeliyle okulunu başarıyla tamamlayan Rümeysa, şimdilerde evde, ameliyat olan annesinin bakımıyla meşgul oluyor.

 

"Benim gibi olanlara yardımcı olmak istiyorum"

Rümeysa Karaduman, kendisi gibi engelli olan kişilere ve özellikle sokakta yaşayan çocuklara yardımcı olmak istediğini söyledi. Doğuştan yüzde 62 oranında görme engelli olduğunu ifade eden Karaduman, "Hedefim, mezun olduğum bölümle ilgili iş sahibi olmak. Çünkü kendim de engelli olduğum için zorlukları yaşadım. Benim gibi kimselere yardımcı olmak istiyorum. Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile belediyeye başvuru yaptım ama bir sonuç gelmedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalışmak istiyorum" dedi.

 

Suça sürüklenmiş çocuklara yardım etmek istiyor

Koruyucu aile, korunmaya muhtaç, suça sürüklenen ve sokakta yaşayan çocuklara yardımcı olmak istediğini belirten Karaduman, "İlkokulda arkadaşlarım tarafından dışlandım. İyi bir arkadaşlık ortamım olmadı. Ama lisede ve üniversite de durum böyle değildi. Tabi derslerde zorlandım ama başardım. Ben görme engelli okula gitmedim. Şimdi hedefim sosyal hizmet uzmanı olmak. YGS’ye girdim bu yıl olmazsa seneye bir kez daha hazırlanacağım" diye konuştu.

Devlet büyüklerine seslenen Rümeysa Karaduman, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, devlet büyüklerimizden Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde işe yerleşmem için yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.