GÖRME ENGELLİ HATİCE TEYZE'YE ZİYARET

Gündem 12.02.2021 - 10:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

GÖRME ENGELLİ HATİCE TEYZE'YE ZİYARET

AK Parti Bucak Gençlik Kolları, 78 yaşındaki Görme Engelli Hatice Teyzeyi ziyaret etti…
AK Parti Bucak Gençlik Kolları, 78 yaşındaki Hatice Teyzeyi ziyaret etti.     Ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşanan ziyaret sonrasında AK Parti Bucak Gençlik Kolları Başkanı Ali Kaynak, Hatice Teyze ile aralarında geçen konuşmayı anlattı. Başkan Ali Kaynak, Hatice Teyze ile aralarında geçen sohbeti şu şekilde anlattı;  Sözlerine "Rabbim devletimize zeval vermesin, İslam’ı mamur eylesin; eylesin ki kuşlar kurtlar sahipsiz kalmasın anam" diye başlayan Hatice Teyzemiz, yıllar önce talihsiz bir şekilde kaybettiği görme duyusuna rağmen, hayata nasıl tekrar tutunduğunu bizlere anlatarak görme problemine rağmen yetiştirdiği meyve ağaçlarını, evdeki gündelik işlerini nasıl yaptığını, ilçemizin milli yiyeceği diye tabir ettiğimiz çanak ekmeğini görme problemine rağmen yıllardır nasıl yaptığını püf noktaları ile anlatırken, tabii ki tarhana çorbasını nasıl yaptığını da anlatmayı ihmal etmedi. Tüm işlerini ve ihtiyaçlarını dokunarak gören Hatice Teyzemiz, gönül zenginliğini adeta tüm yemeklerinin kabartma tozu haline getirmiş diyebiliriz. Bu kadar meşguliyetine rağmen ufaladığı ekmek parçalarını evinin etrafındaki yaşayan minik dostlarımızla paylaşmayı da ihmal etmeyecek kadar kadar ince düşünceli... Velhasıl bugün yol arkadaşlarımız ve Hatice Teyzemizle birlikte, kah öte yakadan bahsettik, kah aşağı obadan bahsettik. Tüm çubukiçini adete parmakla sayar gibi, eski pazarları harman yerlerindeki birlik ve beraberliği, geçmiş şenlikleri düğünleri, Ovadan gelirken "Yalnız evi" anlattı sanki o günlere gittik gözlerinden damlayan yaşlar o güne çektiği özlemin habercisi sessiz çığlığıydı diyebiliriz, çocukluğunda güttüğü davarları, nasıl kara çul yaptığını kumar yaylasından, katran dağındaki yörüklerden, kocakavaktaki keşkek dövmeye kadar ilçemizin bir çok tarihi geçmişini değerlerini dinledik.... Gençlere nasihatınız var mı diye sorduğumuzda "sabır ve şükür’ü eksik eylemeyin, ömür yaz güneşi karşısındaki kar gibi ne ara geçtiği bilemezsiniz" demesi bizlerin ne kadar çok çalışmamız gerektiğini bir kere daha iliklerimize kadar hmemize neden oldu.  
AK Parti Bucak Gençlik Kolları, 78 yaşındaki Görme Engelli Hatice Teyzeyi ziyaret etti…

AK Parti Bucak Gençlik Kolları, 78 yaşındaki Hatice Teyzeyi ziyaret etti.

 

 

Ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşanan ziyaret sonrasında AK Parti Bucak Gençlik Kolları Başkanı Ali Kaynak, Hatice Teyze ile aralarında geçen konuşmayı anlattı.

Başkan Ali Kaynak, Hatice Teyze ile aralarında geçen sohbeti şu şekilde anlattı; 

Sözlerine "Rabbim devletimize zeval vermesin, İslam’ı mamur eylesin; eylesin ki kuşlar kurtlar sahipsiz kalmasın anam" diye başlayan Hatice Teyzemiz, yıllar önce talihsiz bir şekilde kaybettiği görme duyusuna rağmen, hayata nasıl tekrar tutunduğunu bizlere anlatarak görme problemine rağmen yetiştirdiği meyve ağaçlarını, evdeki gündelik işlerini nasıl yaptığını, ilçemizin milli yiyeceği diye tabir ettiğimiz çanak ekmeğini görme problemine rağmen yıllardır nasıl yaptığını püf noktaları ile anlatırken, tabii ki tarhana çorbasını nasıl yaptığını da anlatmayı ihmal etmedi. Tüm işlerini ve ihtiyaçlarını dokunarak gören Hatice Teyzemiz, gönül zenginliğini adeta tüm yemeklerinin kabartma tozu haline getirmiş diyebiliriz. Bu kadar meşguliyetine rağmen ufaladığı ekmek parçalarını evinin etrafındaki yaşayan minik dostlarımızla paylaşmayı da ihmal etmeyecek kadar kadar ince düşünceli...

Velhasıl bugün yol arkadaşlarımız ve Hatice Teyzemizle birlikte, kah öte yakadan bahsettik, kah aşağı obadan bahsettik. Tüm çubukiçini adete parmakla sayar gibi, eski pazarları harman yerlerindeki birlik ve beraberliği, geçmiş şenlikleri düğünleri, Ovadan gelirken "Yalnız evi" anlattı sanki o günlere gittik gözlerinden damlayan yaşlar o güne çektiği özlemin habercisi sessiz çığlığıydı diyebiliriz, çocukluğunda güttüğü davarları, nasıl kara çul yaptığını kumar yaylasından, katran dağındaki yörüklerden, kocakavaktaki keşkek dövmeye kadar ilçemizin bir çok tarihi geçmişini değerlerini dinledik....

Gençlere nasihatınız var mı diye sorduğumuzda "sabır ve şükür’ü eksik eylemeyin, ömür yaz güneşi karşısındaki kar gibi ne ara geçtiği bilemezsiniz" demesi bizlerin ne kadar çok çalışmamız gerektiğini bir kere daha iliklerimize kadar hmemize neden oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.