Gökkubbe’de iç mekan düzenlemesine geçiliyor

Kültür 24.04.2014 - 16:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Gökkubbe’de iç mekan düzenlemesine geçiliyor

Gökkubbe’de iç mekan düzenlemesine geçiliyor
Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın arkasındaki 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatında kubbenin çelik yapı montajları tamamlanma aşamasına getirilirken, içyapı ile ilgili olarak aydınlatma, havalandırma, ses izolasyonu, akustik çalışmaya geçiliyor. 50 bin metrekarelik alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi 9 bin metrekaresi 100 metre çapında fuar alanı ve 3 katlı toplam 9 bin metrekarelik otoparktan oluşuyor. Otopark alanındaki çalışmalarda sona gelinirken, fuar alanı ile ilgili olarak da en zorlu eşik aşılmış oldu. Kubbenin çelik konstrüksiyonla kapatılması işleminde sona gelindi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Gerek Isparta, gerekse Türkiye açısından önemli bir tesis haline gelecek olan Gökkubbe ile ilgili olarak çelik yapı montajlarının artık bittiğini ve bundan sonraki aşamanın ise içinde yapılacak olan çalışmalardan oluşacağını dile getirdi. Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri’nin tamamlanmasıyla birlikte büyük fuar ve kongrelerin düzenlenebileceğini, konserler verilebileceğini söyleyen Başkan Günaydın, “Burada düzenlenecek olan tarım, turizm, kitap gibi fuarlar şehrimize ekonomik ve iktisadi katkı sağlayacaktır. Alanın yapımının tamamlanmasıyla birlikte şehrimizde büyük eksikliği hissedilen ve yapılmak istenen büyük organizasyonlar burada gerçekleştirilebilecek. Çelik montajları tamamlanırken, bu aşamadan sonra inşaatımızın iç mekan düzenlemelerine geçiyoruz” dedi. 
Gökkubbe’de iç mekan düzenlemesine geçiliyor

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın arkasındaki 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatında kubbenin çelik yapı montajları tamamlanma aşamasına getirilirken, içyapı ile ilgili olarak aydınlatma, havalandırma, ses izolasyonu, akustik çalışmaya geçiliyor.

50 bin metrekarelik alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi 9 bin metrekaresi 100 metre çapında fuar alanı ve 3 katlı toplam 9 bin metrekarelik otoparktan oluşuyor. Otopark alanındaki çalışmalarda sona gelinirken, fuar alanı ile ilgili olarak da en zorlu eşik aşılmış oldu. Kubbenin çelik konstrüksiyonla kapatılması işleminde sona gelindi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Gerek Isparta, gerekse Türkiye açısından önemli bir tesis haline gelecek olan Gökkubbe ile ilgili olarak çelik yapı montajlarının artık bittiğini ve bundan sonraki aşamanın ise içinde yapılacak olan çalışmalardan oluşacağını dile getirdi. Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri’nin tamamlanmasıyla birlikte büyük fuar ve kongrelerin düzenlenebileceğini, konserler verilebileceğini söyleyen Başkan Günaydın, “Burada düzenlenecek olan tarım, turizm, kitap gibi fuarlar şehrimize ekonomik ve iktisadi katkı sağlayacaktır. Alanın yapımının tamamlanmasıyla birlikte şehrimizde büyük eksikliği hissedilen ve yapılmak istenen büyük organizasyonlar burada gerçekleştirilebilecek. Çelik montajları tamamlanırken, bu aşamadan sonra inşaatımızın iç mekan düzenlemelerine geçiyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.