GÖKHAN BEKÇİ’NİN, ZORLU NAKİL YOLCULUĞU

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2013 - 09:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

GÖKHAN BEKÇİ’NİN, ZORLU NAKİL YOLCULUĞU

BEKÇİ AİLESİ, 2 GÜN ÖNCE CANLIDAN VERİCİ OLMAYI PLANLARKEN, KADAVRADAN BAĞIŞ İLE BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI
 Elazığ’da 4 yıldır periton diyalizine giren 15 yaşındaki Gökhan Bekçi, 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın bağışlanan böbreğiyle hayata tutundu. Bekçi, ailesi 2 gün önce canlıdan verici olmayı planlarken, kadavradan bağışla büyük mutluluk yaşadı. Elazığ'da yaşayan 15 yaşındaki açık lise öğrencisi Gökhan Bekçi, 4 yıl önce kusma ve halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede idrar kaçağından dolayı böbreklerini kaybettiğini öğrendi. Hemen periton diyalizine başlayan Gökhan Bekçi, ilaç tedavisine devam etti. Durumunda her geçen gün kötüye giden Bekçi, doktorlarının tavsiyesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsüne gelerek Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Listesi’ne kayıt oldu. Kadavradan böbrek bekleyen anne Kudret Bekçi (47) diğer çocukları ve yakınlarıyla birlikte 2 gün önce canlıdan verici olmak için plan yaptı. Planın ardından Bekçi, ailesine organ nakli koordinatörleri tarafından uygun böbrek bulunduğu ve acil olarak Antalya’ya gelmeleri gerektiği bildirildi. Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü de devreye girerek Gökhan Bekçi’nin en kısa sürede hastaneye ulaştırılması için hazırlık yaptı. Fakat gece aşırı sis nedeniyle ambulans uçakla kalkış yapamadı. Zaman kaybetmek istemeyen Bekçi ailesi, 112 kara ambulansıyla yola çıktı. Karayolundan yolculuğun uzun sürmesi nedeniyle Bekçi ailesi, Antalya’ya en yakın uçağın kalkış yapacağı Adana’ya yönlendirildi. Gökhan Bekçi, Adana'dan Antalya'ya uçakla gelerek nakil için hazırlandı. Yapılan tetkiklerin ardından 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın böbreklerinden birisi Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla Gökhan Bekçi’ye nakledildi.POLİS OLACAKSağlığına kavuşan Bekçi, bugün normal servise alındı. Mutluluğu yüzüne yansıyan Gökhan Bekçi, “Organ bağışı yapan aileye teşekkürlerimi iletiyorum. Okuluna devam edip, polis olabileceğim” dedi.Oğluna böbreğini bağışlamaya hazırlanan ev hanımı anne Kudret Bekçi ise, “Haber geldiğinde inanamadık. Büyük şok yaşadık. Apar topar yola çıktık. Buraya gelmemizi baya bir meşakkatli oldu. Hava kötü olduğu için uçak havalanamadı. Karayolu ile ambulansa Adana’ya geldik. Uçak bulduk ve nakle yetiştik. Oğlum nakil oldu. Allaha şükür. Ne yapacağız diye düşünüyorduk. Aradan iki gün geçti. Bu kadar olur dedik. Allah razı olsun. Verici ailenin geride kalan çocuklarına Allah ömür versin. Herkesin organ bağışına duyarlı olmasını istiyorum” diye konuştu.Öte yandan böbreklerden diğeri de, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyat ile Şanlıurfa'da oturan Alan ailesinin 3 çocuğundan 11 yaşındaki Tuğba Alan'a nakledildi. Alan’ın yoğun bakımdaki tedavisine devam ediliyor.Burdur'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Fatma Oymak'ın organları ailesi tarafından bağışlanmıştı.
BEKÇİ AİLESİ, 2 GÜN ÖNCE CANLIDAN VERİCİ OLMAYI PLANLARKEN, KADAVRADAN BAĞIŞ İLE BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI

 Elazığ’da 4 yıldır periton diyalizine giren 15 yaşındaki Gökhan Bekçi, 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın bağışlanan böbreğiyle hayata tutundu. Bekçi, ailesi 2 gün önce canlıdan verici olmayı planlarken, kadavradan bağışla büyük mutluluk yaşadı. 
Elazığ'da yaşayan 15 yaşındaki açık lise öğrencisi Gökhan Bekçi, 4 yıl önce kusma ve halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede idrar kaçağından dolayı böbreklerini kaybettiğini öğrendi. Hemen periton diyalizine başlayan Gökhan Bekçi, ilaç tedavisine devam etti. Durumunda her geçen gün kötüye giden Bekçi, doktorlarının tavsiyesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsüne gelerek Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Listesi’ne kayıt oldu. Kadavradan böbrek bekleyen anne Kudret Bekçi (47) diğer çocukları ve yakınlarıyla birlikte 2 gün önce canlıdan verici olmak için plan yaptı. Planın ardından Bekçi, ailesine organ nakli koordinatörleri tarafından uygun böbrek bulunduğu ve acil olarak Antalya’ya gelmeleri gerektiği bildirildi. Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü de devreye girerek Gökhan Bekçi’nin en kısa sürede hastaneye ulaştırılması için hazırlık yaptı. Fakat gece aşırı sis nedeniyle ambulans uçakla kalkış yapamadı. Zaman kaybetmek istemeyen Bekçi ailesi, 112 kara ambulansıyla yola çıktı. Karayolundan yolculuğun uzun sürmesi nedeniyle Bekçi ailesi, Antalya’ya en yakın uçağın kalkış yapacağı Adana’ya yönlendirildi. Gökhan Bekçi, Adana'dan Antalya'ya uçakla gelerek nakil için hazırlandı. Yapılan tetkiklerin ardından 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın böbreklerinden birisi Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla Gökhan Bekçi’ye nakledildi.

POLİS OLACAK
Sağlığına kavuşan Bekçi, bugün normal servise alındı. Mutluluğu yüzüne yansıyan Gökhan Bekçi, “Organ bağışı yapan aileye teşekkürlerimi iletiyorum. Okuluna devam edip, polis olabileceğim” dedi.
Oğluna böbreğini bağışlamaya hazırlanan ev hanımı anne Kudret Bekçi ise, “Haber geldiğinde inanamadık. Büyük şok yaşadık. Apar topar yola çıktık. Buraya gelmemizi baya bir meşakkatli oldu. Hava kötü olduğu için uçak havalanamadı. Karayolu ile ambulansa Adana’ya geldik. Uçak bulduk ve nakle yetiştik. Oğlum nakil oldu. Allaha şükür. Ne yapacağız diye düşünüyorduk. Aradan iki gün geçti. Bu kadar olur dedik. Allah razı olsun. Verici ailenin geride kalan çocuklarına Allah ömür versin. Herkesin organ bağışına duyarlı olmasını istiyorum” diye konuştu.
Öte yandan böbreklerden diğeri de, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyat ile Şanlıurfa'da oturan Alan ailesinin 3 çocuğundan 11 yaşındaki Tuğba Alan'a nakledildi. Alan’ın yoğun bakımdaki tedavisine devam ediliyor.
Burdur'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Fatma Oymak'ın organları ailesi tarafından bağışlanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.