Glütensiz aşure yaptılar

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2016 - 11:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Glütensiz aşure yaptılar

Çölyak Üyeleri Glütensiz Aşure Yaptı
Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de bulunan, ‘glütensiz mutfağında’ Batı Akdeniz Çölyak Derneği üyeleri glütensiz aşure yaptı. Batı Akdeniz Çölyak Derneği üyeleri, Antalya’nın ilk ve tek glütensiz mutfağında aşure yaptı. Buğday yerine pirincin kullanıldığı aşureler tencerelerde kaynatıldı, ardından uzun masalar kurulup aşure sevinci hafta sonu Engeliz Kafe’yi dolduranla paylaşıldı. Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Sülbiye Şahinler, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin engellerin kaldırıldığı çok önemli bir yer olduğunu belirterek, “Bu güzel mekanda glütensiz mutfakla çölyak hastalarının da fark edilmesi kamu hizmeti açısından çok önemli” dedi. Çölyak hastalığının ince bağırsağın, glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyeti olarak tanımlanabileceğini aktaran Şahinler, hastalığının tek tedavisi glütensiz sıkı bir diyet olduğunu söyledi. Özellikle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar glüten içerdiğini belirten Şahinler, “Bu nedenle biz de aşuremizi pişirirken buğday yerine pirinç kullandık” dedi. Şahinler, bunun dışında glütensiz aşurenin içinde geleneksel olarak yer alan her şeyin yer aldığını belirtti.
Çölyak Üyeleri Glütensiz Aşure Yaptı

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de bulunan, ‘glütensiz mutfağında’ Batı Akdeniz Çölyak Derneği üyeleri glütensiz aşure yaptı.

Batı Akdeniz Çölyak Derneği üyeleri, Antalya’nın ilk ve tek glütensiz mutfağında aşure yaptı. Buğday yerine pirincin kullanıldığı aşureler tencerelerde kaynatıldı, ardından uzun masalar kurulup aşure sevinci hafta sonu Engeliz Kafe’yi dolduranla paylaşıldı.

Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Sülbiye Şahinler, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin engellerin kaldırıldığı çok önemli bir yer olduğunu belirterek, “Bu güzel mekanda glütensiz mutfakla çölyak hastalarının da fark edilmesi kamu hizmeti açısından çok önemli” dedi.

Çölyak hastalığının ince bağırsağın, glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyeti olarak tanımlanabileceğini aktaran Şahinler, hastalığının tek tedavisi glütensiz sıkı bir diyet olduğunu söyledi. Özellikle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar glüten içerdiğini belirten Şahinler, “Bu nedenle biz de aşuremizi pişirirken buğday yerine pirinç kullandık” dedi. Şahinler, bunun dışında glütensiz aşurenin içinde geleneksel olarak yer alan her şeyin yer aldığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.