GELİŞİNİN 86. YILI…

Gündem 06.03.2016 - 14:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

GELİŞİNİN 86. YILI…

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BURDUR’A GELİŞİNİN 86. YILDÖNÜMÜ DÜZENLENEN PROGRAMLA KUTLANDI.
Programda ilk olarak Atatürk’ün Burdur’da karşılandığı yer olan Çatalpınar kavşağından Cumhuriyet meydanına kortej yürüyüşü düzenlendi; korteje askeri erkân, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da katıldı. İlköğretim okulu öğrencileri Cumhuriyet Meydanına varan korteji halk oyunlarıyla karşıladı. Meydandaki çelenk törenini ise Gönder’e çekilmek üzere hazırlanan bayrağın Spor Lisesi Öğrencileri tarafından Vali Hasan Kürklü’ye verilmesi ve vali Kürklü’nün de bayrağı Türk gençliğine armağan etmesiyle başladı. Ardından mülki idareler çelenk koydu. BelediyeBaşkanı Ali Orkun Ercengiz günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından beyaz güvercinleri özgürlüğüne kavuşturdu. Spor alanlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. AĞAÇ OYMACILIĞI SERGİSİ Konuşmaların ardından Belediye sergi salonunda Isparta Gönen mezunu Mehmet Özbakır’ın ağaç oymacılığı sergisinin açılışı yapıldı. Huzurevinde kalan ve Gönen mezunu olan Özbakır, Usta Öğreticisi Hülya Altuğ’un da teşvikiyle sanatını yeniden icra etmeye başlayıp, bir araya getirdiği eserlerini bu sergide protokol mensuplarının ve vatandaşların beğenisine sundu. AĞAÇ DİKME TÖRENİ Programın devamında 2000 Yılı Kent Ormanında ağaç dikim töreni düzenlendi. 1930 adet ağaç toprakla buluşturuldu.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BURDUR’A GELİŞİNİN 86. YILDÖNÜMÜ DÜZENLENEN PROGRAMLA KUTLANDI.

Programda ilk olarak Atatürk’ün Burdur’da karşılandığı yer olan Çatalpınar kavşağından Cumhuriyet meydanına kortej yürüyüşü düzenlendi; korteje askeri erkân, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da katıldı. İlköğretim okulu öğrencileri Cumhuriyet Meydanına varan korteji halk oyunlarıyla karşıladı.

Meydandaki çelenk törenini ise Gönder’e çekilmek üzere hazırlanan bayrağın Spor Lisesi Öğrencileri tarafından Vali Hasan Kürklü’ye verilmesi ve vali Kürklü’nün de bayrağı Türk gençliğine armağan etmesiyle başladı. Ardından mülki idareler çelenk koydu. BelediyeBaşkanı Ali Orkun Ercengiz günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından beyaz güvercinleri özgürlüğüne kavuşturdu. Spor alanlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

AĞAÇ OYMACILIĞI SERGİSİ

Konuşmaların ardından Belediye sergi salonunda Isparta Gönen mezunu Mehmet Özbakır’ın ağaç oymacılığı sergisinin açılışı yapıldı. Huzurevinde kalan ve Gönen mezunu olan Özbakır, Usta Öğreticisi Hülya Altuğ’un da teşvikiyle sanatını yeniden icra etmeye başlayıp, bir araya getirdiği eserlerini bu sergide protokol mensuplarının ve vatandaşların beğenisine sundu.

AĞAÇ DİKME TÖRENİ

Programın devamında 2000 Yılı Kent Ormanında ağaç dikim töreni düzenlendi. 1930 adet ağaç toprakla buluşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.